Излязоха на Догмата ревютата- осмица и деветка съответно в двата сайта, които гледам, значи ще се взима.
Просто нищо не ми харесва в тая игра - нито битките (само с лък и фалшив стелт), нито скучните дълги диалози без грам чувство за хумор, нито плоските двуизмерни образи тип "добър/лош", нито fetch мисиите, които изобилстват. А пък главната лигла колко ми е Грета Тунберг няма да ви казвам
В интерес на истината навремето я изиграх играта и гледам 50 часа съм вкарал, което е повече на изиграване, отколкото Доктора е вкарал. Без да съм я платинирал. Чак се изненадах. Това, което ме крепеше тогава, беше красивият свят и яката основна история - мистерията около изчезването на хората и ходенето по старите човешки структури. Това наистина беше МНОГО яко. Но тъй като вече съм го видял, просто нищо не остана в тая игра за мен. Втората също не мисля да играя (не и платено), гледам се е появила безплатна в торентите тия дни...
В Хорайзъна лошите имат 2 статуса: "не те виждам" и "атакааааа" с рогите напред. Толкоз им е AI-ът. Отделно стелтът е малоумен, просто клечиш в "специалната" трева и това е. Вярно е, че соулс игрите развалиха почти всички игри за мен откъм битки, но все пак тук е особено мързеливо направено. Не виждам как трудността би оправила тези проблеми, просто ще направи скучните битки и трудни.
Артър Моргън все пак имаше някои съмнителни/сиви решения, но като цяло не беше кой знае какво, да. Но пък диалозите в РДР2 са за Оскар, тия тука са като за 8-годишния ми син
Сега дето заговорихте за Хоризонтчето, пак ми се доигра. Може и нея да я пробвам на максимална трудност. Преди като я играх например, манджите, които временно ти вдигат някой показател почти не ги ползвах, а те в комбинация с определени брони и оръжия могат да вкарат доста дълбока кустомизация - механика, от която малко се възползвах.
Тъкмо две години минаха, откакто я изиграх втората част. Съгласен съм, че Алой е малко смотана като персонаж, самите мисии са скучновати, но светът е прекрасен и сай-фай битките с робо-чудовищата са оригинални и интересни. Играта има ли NG+ опция?
Впрочем NG+ винаги ми идва малко нож с две остриета. От една страна е готино да почнеш отначало назобен и с всичко отключено, но от друга се губи малко от стимула и чара да отключваш поетапно героя и да го ъпгрейдваш.