Добре са си ориентирите, не си им свикнал . За да ти е по-лесна те съветвам да проверяваш към какви елементи имат слабост противниците (съответно да ползваш скилове и предмети с тези елементи) и да използваш активно околната среда, тогава ще ти се стори лесна (аз по едно време, за да ми е по-лесно, си разнасях и бъчви с вода и масло). После налазвай Baldur's Gate 3, там имаш още по-голяма свобода и възможност за различен подход за минаване на куестовете.
И още една подсказка, ако не си се сетил вече - за по-евтино, ако си харесал нещо при някой търговец или трябва да получиш някой предмет за куест от NPC и си оплескал разговора, взимаш в партито някой добър крадец, отделяш го от партито, с някой от партито говориш с въпросното NPC/търговец, прехвърляш се на крадеца през това време и крадеш от съответното забаламосано NPC/търговец (като гледаш и някой да не те види де). При куест предметите само трябва да внимаваш, понеже примерно ако трябва да освободиш някой и си откраднал, примерно ключа за килията, като я отвориш има шанс да стане меле.
Така че пак ще си си 4-ма (btw аз я играх с мод за 6 героя). Просто единият ще е добър в кражбите. Забаламосваш въпросното NPC с някой друг и с отделения от групата крадец го преджобваш.
Tsushimata чакам и аз с нетърпение, да видим дали ще върви на щайгата ми или тва ще е преломния момент да купя нова. Въпреки, че съм запленен от Divinity Original Sin 2 доволно.
А, да - също е малко дразнещ прословутия "feature" на игрите от това време, особено с Unreal енджинда, всичко да има някакъв отблясък или сияние. Все едно гледаш постоянно с насълзени очи или нещо такова.