Играта е изключително силна- и като диалози, и като мисии, и като всичко. Не се притеснявай, в началото и на мен ми беше трудно. Първото и най-важно нещо- ИГРАЕШ САМО С ЖЕНСКОТО V! Озвучаването й е на топ ниво, нещо, което по никакъв начин не важи за мъжкото. Второ- AP слагаш на един от петте ОСНОВНИ АТРИБУТА - Body/Reflexes/ Technical/ Intelligence/ Cool. Perk points са ти точките вътре в тези атрибути, отваряш ги и вътре има така наречените "дървета"- колкото повече AP си сложил, толкова повече ти се отварят тези "дървета" от умения. Като новак, най-важното е да слагаш точки в Body- там ти е "живота", най-общо казано- повече живот, повече точки от healing и т.н. Breach Protocol-a е елементарен, като му свикнеш, там е важно предварително да видиш пътя преди да започнеш Breach-a - примерно 55 ED - като натиснеш 55 на линията търсиш ED.
Направо ти завиждам- играта е една от най-добрите ЕВЪР, аз в момента отново я играя след 350 часа, на Very Hard, направил съм я V страшен парцал (редовно си ходи гола по бикини из града за photo mode) и ги дъня с shotgun, директно ги разфасовам.
Куестовете SINNERMAN и THE HUNT са най-добрите странични куестове, които НЯКОГА съм играл.
Като английски - има много жаргонни думи, така че не се притеснявай, че не разбираш- choom (друже), sich (съкратено от ситуация) и т.н. С времето ще им свикнеш.