Ремнанта първия(щото втория не съм го играл все поще) не мога да кажа че е по-труден от ER. С огнестрелните оръжия и възможността да спазваш дистанция в повечето случаи адски улесняват нещата. 1-2 наистина булшит боса помня, дето точно ти отнемат мобилността и пространството правейки сблъсъците по тежки.
Колкото се отнася до стрелбата, тя е от трето лице, от първо аз с геймпад на шуутър съм като инвалид на маратон, ама от трето дори за мен е поносимо.
Иначе в соулс игрите обикновено можеш да изкараш цялата игра с "базово" оръжие, което взимаш в първия половин час и го развиваш докрая. И примерно е на 85% от силата на най-силното оръжия в същата категория (с някои условности, но да кажем като чист демидж). Това го няма в много RPG игри и мен лично много ме кефи. И подчертава как наистина почти всичко е до скил. Но както каза Доктора (май) по-горе - с по-специалните оръжия е по-забавно.
Почнах Flintlock на Бокса и доста ми харесва, явно за мен са такива соулс-копия като Flintlock и Remnant. Колкото и да ми е трудно, стрелбата с пистолет оправя нещата. Точно затова навремето толкова ми допадна и GreedFall, макар че при нея има много по-дълбока история и това най-много ми хареса.
Помага ми във Флинтлок, че имаш помощник-животинче, който е някаква форма на духчетата в Елдън Ринг, която стънва и кърсва противниците. Отделно си има трудност, избрал съм нормална и се чувствам чудесно, доста малко на брой умирания. Абе някаква лека форма на Соулс е, което е супер за мен. Отделно, както казах, шутинга много помага за баланса на играта.
SCORN - най-после реших да я играя тази. Знам добре какво представлява и исках да го изживея, че да мирясам. Следя проекта от първия тийзър отпреди 5-6 години.