При мен тази година забелязвам нещо друго, не че ми омръзват игрите, просто почвам все повече да играя много часове 2-3 игри, другите дори не искам да ги стартирам, нищо че са "безплатни". Примерно на FC24 и Пънка имам общо нещо от сорта на 1300 часа тотал
Питаш ли ме мен, който играе всички XCOM подобни игри на "perfect", демек без загуба на хора от отряда. Ако някой падне - преигравам. Ако получи тежки наранявания - преигравам Това допълнително ме тормозеше в тази игра, че моя начин го бяха направили почти невъзможен.
Иначе тези негативни traits могат да се неутрализират (някои поне) по-късно, а други не са особено проблемни. Имай предвид, че има doom clock, демек не можеш да чакаш прекалено дълго някой да се лекува или по някаква друга причина да пропускаш дни, защото няма да ти стигне времето за всички мисии и game over. Това, че отиваш с новобранци на нова мисия не е толкова голям проблем, защото в крайна сметка ъпгрейдите на "опитните" не са чак толкова съществени (което е друг недостатък).
Но да, играта прави всичко възможно нещата да иглеждат все по-отчайващи с всяка следваща мисия и ако не си с правилната настройка, по-добре не се натоварвай Или сложи някой друг мод да балансираш нещата.
Пробвай Returnal, ако не си я пускал. Виж No Man's Sky след последния ъпдейт, Hello Games явно я ползват за тестване на нови неща, които праявят, за да не се изложат много при пускане на новата си игра.