И гледай shrine-овете, обикновено ти дават неща, които помагат за битките напред. Ако ти дава да крафтнеш броня, помагаща срещу отрови, вероятно предстои бос дето трови и т.н. На повечето босове буквално можеш да скипваш най-тегавите атаки с immobilize. Играта ми стои по-близо до Bloodborne в смисъл, че награждава повече агресията и доджа(доста са щедри с перфектните доджове - често мисля че съм закъснял или избързал, но то го отчита като перфектен додж).
Експериментирай със stance-овете като ти отключи другите две(разгледай и уменията надолу по дърветата им).
Използвай околната среда. Вчера едно опшънъл прасе ми вдигна кръвното, щото не можех да му се оправя с една електро магия... Просто трябваше да се кача на един камък и готово. Почувствах се тъп та тъп.
И ако всичко друго фейлне, фарми, нагрухай и действай, не знам има ли макс левел и дали няма да ти стане много лесно, ама буквално можеш да си вдигаш кръв/мана/издръжливост с точки, отделно има разхвърляни из нивата, а във втория чаптър отключваш и вендор, който ти купува статистики.
Обаче да похваля пак Meteroid Dread...Която се оформя като най-трудната soulslike metroidvania, която съм играл. Първият бос ми отне 10+ опита, отделно има неубиваеми босове на всяко ниво, които те преследват и можеш единствено да им бягаш.
Играта е много добра, за който се е изкефил на игри като Hollow Knight, Ori или Grime, определено ще е в неговата алея. Играта е за switc, но аз я играя на емулатор.
Иначе може да я тествам по-натам, интересно ми е да пробвам китайска игра. И се вижда, че е супер красива и компетентно направена, така че нямам това предвид под "евтина", но ти ме разбра
За съжаление нямам достатъчно време за копия, така че оригиналите ми идват тамън