Безообразно копи пейст от Doom. Графика тип Doom 1 и Doom 2. Пикселизирана и за враговете и обектите по картата са използвали същия тип похват с 2d картинките кото да имитират 3d - имаше си термин за това нещо, ама не го помня. Предполагам се сещате за какво става дума
Върху тази пикселизирана ретро графика обаче имаш съвременни контроли, визуални ефекти като от последните doom игри и отново, метъл саундраци и кървища. Част от картите, локациите или поне определени части от тях напомнят на Quake 2 и вероятно други игри от този тип които не съм играл. Който е фен на тои тип пуцалки, препоръчвам му Prodeus с две ръце.
Забавното е, че Proteus е нейният по-стар и далеч по-спокоен брат
https://youtu.be/6WlSvrPVfmM?si=RFbt2NBH9UxpI7Gd
Тайния(може би) бос във Великата Пагода също беше лудница.
Като цяло, въпреки по-слабата(за мен) последна част, играта беше лудница. Ще видя дали да не гоня ачийвмънтите в Ng+, че и Space Marine се задава, пък за него съм доволно нахъсан.
Като видя игра с пиксел графика, бягам надалеч
Но има адски добре направени pixel art игри, например Blasphemous или Animal Well. Толкова са мазни и красиви, че докато играеп дори не разбираш, че са пиксел арт.
Тъй като тва беше първото ми сериозно cRPG и се оказа, че в него dungeon & dragons рулсета го няма, това много ми допадна и Baldur's Gate 3, по скоро бих го паснал на тоя етап, тъй като и той ще е като втора работа, но се замислям за Pillars of Eternity 2, някой дали я е играл?
Между другото се очаква и Divinity Original Sin 3, след дългата почивката, която ще си вземе студиото от Baldursa.