Аз я завърших. Подготви се BG3 да е копие на Divinity с друг скин. За мен е по-скоро разочарование това. Много от нещата са буквално изкопирани. Началото е 1:1 с Divinity 2. Иначе играта е много добра, да, но за хората, които не са играли предишните игри на Лариан и не могат да хванат колко тънко са минали всъщност. Буквално ще играеш същата игра
Иначе Лариан бяха казали категорично, че няма да правят повече RPG-та...Та не знам за Divinity 3.
Любо, то май при доста сполучливи игри се получава така с копирането. Е го е, не спряха да копират тия soulslike-ове
Например тактически stealth top down-овете като Shadow Tactics и Shadow Gambit и брат им Десперадос, също. Оня ден прочетох, че тва студио 'Mimimi' се пенсионират след Shadow Gambit и таз годишното изпълнение, което също изглежда тяхно копие в механиките е:
което май бих пробвал в някакъв момент, изометрията ми изглежда доста яка.
Летиан спомена, че си е мислел навремето, че девелоперите са захлюпени, а всъщност вкарват понякога доста актуални и остроумни закачки със събития и явления от живота. Обаче често си мисля, че мениджмънта, който взема решенията, няма много връзка с реалния свят. Само гледат някакви чартове и статистики и са си казали "щом тази и тази игра са успешни, защо не направим и ние игра по същата формула и тя също ще стане успешна". Още по-висшите мениджари като са чули това, са казали "това е гениално, ето 50-100-150 милиона, правете играта".
И после играта е тотален провал. Най-често го отнасят самите разработчици и евентуално някой мениджър от ниско ниво.
Ама като в тествах вървеше като шит и на конзолата и на РС-то. Може и да са я оправили вече, но беше мега зле като я пробвах.
Любо, иначе за Дивинитито, да ти кажа честно, ако не е тубата да гледам тия куестове как да ги правя, нямам шанс. Също така, ако не бяха ressurection scroll-овете и тоя талант, който като възкресявам героите на 100 кръв (вдигнал съм им го на всичките), съм загубен на normal на 4ти акт, при сериозните битки. Не знам ти изпита ли тия затруднения, ако имаш спомен.
Специално дивинитито мисля го играх с 6 героя (те май са толкова всички) и по спомени най-трудно ми беше в началото.
Аз мога да се сетя за няколко типа пикселизирани игри към които имам различно отношение.
Мисля че повечето инди разработчици използват неумело Pixel Art стила като прикритие на липсата на кадърен художник или 3d артист. Повечето инди игри са такива - просто купчина пиксели които уж да трябва да вкарат някакво яко ретро усещане, но нямат нито история нито какво и да е зарибаващо нещо. Някакво заглавие правено от един програмист и неговия приятел. Хора които нямат понятие от изкуство, но им е омръзнала корпоративната работа в офис и тръгват да правят нещо свое и от там нататък ако мине номера. От такива игри и аз бягам надалеч. Това са повечето няколко доларови игри, чиста плява според мен.
Другия тип пикселизирани игри са като първия - не особено впечатляващи визуално, но пък компенсират с всичко останало. Дали ще е някакъв нестандартен зарибяващ геймплей, поглъщаща атмосфера и т.н. Сценарият когато номера на единствения програмист разработчик е минал. Любимите ми са Hotline Miami и Broforce, най-известната е Minecraft. В тоя графа вкарвам и истинските 8 и 16 битови игри от едно време които са с култов статус. Тетриса от 1989-та за първото Нинтендо още се играе и никой няма проблем с графиката му.
Другия тип игри, където очевидно има кадърни артисти Pixel Art похвата даже прави играта красива, особено в комбинация с това което дават новите технологии. Всъщност няма значение дали е на пиксели или не, ако хората които са го правили си знаят работата. Вижте в гугъла Prodeus или Valfaris - няма да повярвам на никой който каже, че тия игри не стават щот са на пиксели
Както и да е, приключих с маймуната засега, четох че май работели по експанжън, ами кой знае кога ще е. Мисълта ми беше ако на някой му щукне да гони ачийвмънтите - не си струва (повече от обикновено).
Сега ще натискам SM2, щото съм женомразец, хомо и трансфоб явно.