ЮБИ е някаква шапка над множество студия. Предполагам мениджърите баш от Юби дават насоки и одобряват, но игрите се правят от различни студия. СтарУорса е от шведското студио, което прави Дивизиите и Аватар играта, последният Принц пък е на Юбисофт Монпелие, които са правили Рейман игрите и явно имат стабилен опит в това и затова им се е получило. Асасините пък ги правят съвсем други студия, включително и българско подразделение, което даже има сериозен принос в Одисеята и мисля и във Валхалата също.
И да е 20 часа, ако една игра ми харесва, няма да ми пука от дължината. Ще си я изиграя отново с кеф, няколко пъти даже. Точен пример е Assassin's Creed 2, когато излезе за PC. 25 часа игра, но завладяваща история и силен геймплей. Поне 6 пъти съм я превъртал, минимум.
Знам, че модата е вече игрите да са масивни, но за тези които не са, защо задължително трябва да има пълнеж, който да накара човека да чувства сякаш играта си заслужава?
Ето, Миража си има кусури определно, но най-честата критика е, че е прекалено кратка. Само че, всички знаеха че ще е 20-25 часа макс. В нито един момент, Убисофт не са рекламирали, че ще е супер масивна игра със стотици часове дължина. Spider-Man 2, по същия начин. Играта е дълга колкото първата, бих казал. Но когато първата излезе, никой не се оплака. Чак сега започнаха.
Тук ми липсва преиода 2008-10 година, където средната дължина на всички игри беше 20 часа и всички просто се кефеха на самата игра. Сега, има такива които хем реват ако една игра е кратка, хем реват ако е много дълга. Нямат угодия.
Специално, дължината на една игра започна да става критерий за качество и това е жалко.
Към 21 години съм геймър (което не е много), но това никога няма да го разбера. Може и да съм прекалено стар да го разбера, макар и на 27.
Одисеята, не знам, но Ubi Sofia правиха DLC експанжъните за Origins, както и Dawn of Ragnarok за Valhalla.
Издателите гледат да правят игрите по-дълги, защото игрите стават и все по-скъпи и някак си може да ти стане леко криво, ако ръснеш 150 кинта и минеш играта за един уикенд и после трябва да ръснеш още 150 кинта за следващата игра.
Като знам, че ще цъкам 3-4 седмици, някак си имам усщането, че инвестицията повече си е струвала. Знам, че това е порочно мислене и потенциално е враг на добрия гейминг, но така явно се получават нещата.
Малко е като спортните игри. През няколко години ще пуснат някоя по-нова игра с механики замислени, специално за нея. След това, следващите няколко години copy-paste. Добър пример за това, е AC Origins, Far Cry 3, Assassin's Creed 2 и 3.
От Brotherhood насам, почнаха още по-често да го правят и чак тогава почнаха хората да се усещат.
Ооо, в грешка си. . Доста NBA 2K съм изиграл през годините, и в момента още активно играя 2К24. За движенията е същото като FIFA. От 24 почнаха да използват реални движения, от реални мачове в които играчите са играли. Дребни детайли и нови анимации, винаги има. Но съществени неща, които са били проблем преди, още са. Футбол не харесвам и FIFA не играя, затова там няма да коментирам по-подробно.
Дадох спортните игри като пример за нещо което излиза всяка година. Колко е едно и също, зависи от човека. На теб повече ти правят впечатление дребните детайли, защото си фен на този спорт, на други, не. И двете страни са прави в случая, но и двете грешат.
2K25 я рекламират, че има 9000+ нови анимации, ама съдейки по геймплея, не виждам огромна разлика от 2К24. Затова и няма да си я взимам. Или ще я изпиратствам като я кракнат за PC, или на някоя супер голяма разпродажба ще я взема, ако реша.
Примерът е еднакво валиден и за спортни и за Убисофт игри. Винаги има нови неща, но реален прогрес и разлика се вижда ако пропуснеш няколко издания на една игра. NBA 2K21 и 2К24, например. Или да отидеш от AC4 на Origins.
Миража и аз го бях взел на пре-ордър, но и мен не ме изкефи, не защото беше кратка, просто нямаше никаква емоция или енергия която да ме кара да играя. Главният герой дори не му помня името, но по-скоро ми приличаше на гей танцьор отколкото на елитен убиец. Добре че беше на 80-90 лева, а не на 160 лева, тогава още повече нямаше да ми хареса.
Иначе има много по-кратки игри, които са ме изпълвали, като например A Way Out и Until Dawn.