Виж колко по-добре изглежда...
Мдаа, Саботьорът остана като една реликва от времето когато EA пускаха предимно добри игри. По онова време, само понякога пускаха лайна. Сега е обратното. Фифа и лайна, с някоя добра игра помежду. За съжаление, Pandemic ги затвориха, буквално няколко седмици преди играта да излезе и след това, почти не говориха за нея. Но си остава доста разнообразна, заради уникалният сетинг. Изобщо няма много игри с отворен свят които да се развиват през Втората световна война, камо ли в Париж.
Жалкото е, че точно тази игра беше dead on arrival. Излезе в началото на Декември 2009, а Pandemic затовриха врати, през средата на Ноември. Четох, че някакво друго студио на EA влязло накрая да довърши играта преди пускане. В огромно море от GTA клонинги точно в този период, тази се открояваше най-много със сетинга и комбинацията от познати механики за създаване на нещо малко по-прясно.
И на мен много ми се иска да има ремастър или римейк, с днешната технология, ама явно няма да го бъде.
Историята е генерична wild-wild-west сапунка + малко семейни мелодрами, нищо запомнящо се. Даже бих казал, че някои от колектибълите, които бяха като откъси от радиопиеси бяха по-интересни и забавни
Бих казал, че графиката на пръв поглед е добре, но като поиграеш и ходиш из други местности, си личи, че този енджин не е подходящ за такива светове или по-скоро дизайнерите не са се справили, защото същият енджин в Аватар изглежда прекрасно. Не знам какво се е объркало. Пак ще спомена Валхалата и там светът е осезаемо по-красив във всяко отношение - и текстури, и светлина, модели, детайли...
Водните повърхности са скандално зле. В дори леко моднат Скайрим изглеждат несравнимо по-добре.
Давам оценка примерно 6 от 10 или айде 6,5 от 10. Ако ще сравняваме и с другата Star Wars - Survivor, бих казал, че Сървайвърът е по-добро заглавие.
Откъм добрите страни - системата с фракциите и предразположението ти към тях, в зависимост какви мисии и как ги изиграваш е готино. Също и системата със специалистите и липсата на класическо дърво на уменията и EXP точки, които да разпределяш.
Другия месец мисля да си взема и Silent Hill 2 Remake, защото ми дойде вълната за психологически ужаси. Почнах масово да гледам и да играя япоснки хорър, както и да гледам клипчета в тубата на хора които обикалят стари изоставени сгради посред нощ.
Jedi Survivor я взех, ама така и не успях да й отделя много време, защото се залисах по други игри. Играх малко, хареса ми, ама по-нататък ще се върна към нея. :Д
Ако след тези няколко месеца не ми се играе, значи явно не ми е харесвала поначало и съм си загубил и 20-те първоначални часа. Това почти никога не се случва, защото няма как за 20 часа да не знаеш дали играта те кефи достатъчно, за да я изиграеш цялата (макар и с почивки), или не.
Друг пример е Days Gone. Започнах я в началото на 2023 и цъках стабилно докато не стигнах първия хорд. Нещо зациклих там обаче и я оставих. Сега ако ще се върна, въпреки че сейва ми още стои, най-вероятно ще трябва да почна отначало, защото голяма част от историята вече не я помня.
Като бях на 12-13 можех да цъкам по 6-8 часа на ден без почивка и на играта й се виждаше края. Но пък и тогава 8-10-20 часа беше нормална дължина за игра. Сега максимум 3 часа и имам нужда от почивка. Че и понякога има дни в които не играя игри въобще.
Освен това колко пък да са сложни историите на тия игри, че да не ги помниш? Аз BG3 я играя 2-ра година и още не съм я свършил. Като вляза след още 3-4 месеца, за 15 минути ще съм си припомнил 90% от нещата. А там са буквално 100 детайла...хем съм на 47, не е да кажеш да ми сече паметта като на 17 Не би ми и минало през главата да почна отначало.