Иначе захранването си е важно, преди може би 3 години както си цъкам нещо ми изтреска в краката та ми изкара ангелите. Беше заминало милото, ама ми предпази другото
Иначе направих 5 часа по DAV. Малко съм раздвоен. Хем геймплея ми е приятно динамичен. Хем ме дразни, че много са ти ограничили решенията дори спрямо Инквизицията да речем. Ама за това второто може да си променя мнението(както казах само 5-6 часа съм цъкал). Този анимационен стил на играта не ми пречи, някак по-приказно ми е. Само както спомена мисля logout, много позитивна ми седи. Седят си с Мороган и обсъждат едва ли не идващия край на света и всички едни такива си се усмихват мило.
Харесай си 3-4 и след това започни да развиваш дървото с пасивните. Не съм очаквал, че ще започна да чета всичко по описанията, но според вида на уменията можеш да направиш много успешен билд (докато не срещнеш мобове с ресист към билда и тогава става тегаво, само гледаш едни малки златисти цифрички с надпис "resist" или едни големи 0-ли на критикал). Има значение и с каво парти играеш, понеже едните уменията активират определени състояния, но трябва да имаш и подходящ в партито с умения да го детонира. Направили са интересни уникалните предмети - имаш голям положителен ефект, но върви по някой път с брутален отрицателен (изкарах щит който е с пасивен стат, че не мога да ползвам определен вид умения от дървото).
А къде точно се вижда резиста на мобовете какъв е?
За партито се досетих, че ще има значение, след като дават възможност да правиш промени по него, дори по време на куеста.
Вчера бях в Антива, дъжа, локвите, абе красива игра си е. Можем да спорим дали артстайла е подходящ, дали не е твърде позитивна, но определено за мен изглежда добре играта.
Като влизаш в тактическия режим с "Тab" местиш по мобовете и им виждаш към какво са слаби какъв им е ресиста. И да не обърнеш внимание самите скилове, ако са подходящи за слабостите на моба ти светят в зелено с нещо като стерелка към центъра. Забелязах, че и оръжията според билда могат да вкарат мобовете в подходяща кондиция за комбо (или ако си развил дървото на компаньоните има опции за част от скиловете да се пускат автоматично от време на време в битка и скила да остане активен да се пуска и по твоя команда, а и без да рестартира обратното броене при пуснат преди това скил), тогава подходящиа скил направо свети по края в оранжево (освен, че ти казват тези от партито, ако ги слушаш). Аз съм си направил бутон на мишката да ми изкарва направо скиловете на всички и да ги пускам без да минавам през "Тав"-а и почти не се налага да прекъсвам динамиките на битките (мисля, че "Ctr" беше по подразбиране).
@The_Doctor46 освен за това другото е за опцията за самоопределяне, след сцената с огледалото не съм забелязал нито една реплика след това да е засегната темата, поне до където съм стигнал.
Реално BioWare винаги са имали този woke момент. Но обикновено не е прекаляване с него. Същото в и с BG3, но тя беше супер успешна и мистериозно всички се правят че не виждат тия неща.
Гледах някви за сцената с огледалото се тръшкат като малки деца, играта те принуждавала да си транс... Има си очеизвадна опция да се върнеш назад и по никакъв начин не те карат да си транс. Ама това няма да прави кликове/лайкове/гледания. За мен играта има проблеми, но са по-скоро с цялостното ниво на диалога, и малко в повече ми идва позитивната атмосфера. Геймплея както казах ми е фън, графиката и артстайла са ми ок. Има интересни неща за лор-а на поредицата, за някои от които се спекулираше и намекваше от повече от 10 години. Със сигурност не е 10ка играта, ама и всичко под 5 е пълен абсурд.