Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
vldir
Цитиране
09 декември 2024
Има над 3 часа синематик.
LethianDream
Цитиране
09 декември 2024
Значи вероятно ще ми хареса Индианата, тамън малко да изляза от Велинград, че нещо забих на двата дракона, не мога да ги мина и се дразня А не искам да се връщам назад и да сменям спътници (Нев и Хардинг си ме кефят най-много). Най-вероятно ще я почна след време с ново геройче и друг билд и помощници и ще ми е пийс ъф кейк, както му е било на Logout.

Велинград ми е сигурна на 100 процента в топ 3 на годината, вероятно ще ми е на второ или трето място, освен ако не се случи нещо друго и изведнъж няколко нови игри да ме изпълнят в края на годината, което е малко вероятно.

Изиграх си най-накрая и Life is Strange: Double Exposure. Очаквано, много, много далече от нивото на първата част, която беше и е невероятно яка в моите очи. Последната глава в играта си е буквално подигравка с феновете- минаване през хотелски стаи? Сериозни ли сте ) Среден 3 от мен за играта и като цяло повече разочарование ми донесе, отколкото приятни емоции. Ще я забравя още утре. А най-лошото е, че тийзнаха, че пастърмата Макс ще се върне в следваща игра от поредицата - вероятно като бабичка със свръхестествени способности да си слага крем Корега без ръце и да няма бръчки като някоя вещица от приказка на Братя Грим

lyubohar
Цитиране
09 декември 2024
Charcharo написа
lyubohar написа
Странно, оценките навсякъде са 9-ки...

Оценките не значат нищо.

Със сигурност помагат повече от хвърлянето на боб, което е твоят метод на оценяване
Rostik79
Цитиране
09 декември 2024
Прочетох и аз, че имало доста синематици, но ми се струва, че 3 часа не е необичайно за днешно време. Пък и играта май наистина не е кратка. Дават я 20-тина часа за Main+Extra, което за сингъл игрица с не-отворен свят си е стабилно времетраене.
The_Doctor46
Цитиране
09 декември 2024
Стига,бе,двата дракона.Аз умрях веднъж там на Nightmare. Ако поне една от двете си билдвал за лечител,не би трябвало да умираш ,ама и аз вече съм "деформиран" от твърде много играене на определен жанр. Макс е единственото готино нещо в DE,та не знам защо недоволстваш.Те да си оправят другите неща.Макс си е супер.

П.С. кога пускаш анкетата,че вече е 9-ти? То няма и какво да излиза до края на годината.Може да я пуснеш ,та повече време да има за гласуване.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Charcharo
Цитиране
09 декември 2024
lyubohar написа
Charcharo написа
lyubohar написа
Странно, оценките навсякъде са 9-ки...

Оценките не значат нищо.

Със сигурност помагат повече от хвърлянето на боб, което е твоят метод на оценяване

Има една мъдрост - A little knowledge is a dangerous thing. Сега в случая не пасва съвсем... трябва да се нагоди някака. Може би "Knowledge given out by retards is less useful than no knowledge at all" или "Poisoned knowledge is worse than none" ще пасне повече

Но иначе какво не е наред с метода ми на оценяване?

LethianDream
Цитиране
09 декември 2024
Докторе, уж Хардинг я развих като лечител, ама проблемът беше, че изпуках всички колби с кръв преди да ми дойдат двата дракона. А иначе си играя на нормална трудност, вероятно проблемът е в Нев, че е ледена кралица, а единият дракон е леден, демек хуй А не ми се връща да скръмвам сейвове и да сменям екипа.

За Life is Strange, така е, Макс си беше сладурка, много остро се изказах за нея, проблемът беше по-скоро в слабата история и още по-слабите други персонажи (може би с изключение на Сафи).

Сега разгледах "най-добрите игри за 2024 досега" и не видях нищо интересно, вероятно Велинград направо ще ми кацне на първо място. Тези дни ще пусна анкетата, имай малко търпение, избирам още наградите Петък, 13-ти, звучи като чудесна дата.

Съгласен съм в случая по-скоро с Чарчаро, все пак най-любимата ми игра за всички времена имаше оценки, ако не се лъжа - 6/10 в IGN и май 5/10 в Gamespot. Тотален смях
Или сложени деветки и десетки на GTA V или Уичъра, които не стават и за чеп за зеле
Така че идеята за "знание, давано от бавноразвиващи се е по-зле от никакво знание", звучи чудесно

bojosan
Цитиране
09 декември 2024
Поиграх около час още, играта е правена от олигофрени. Относно високите отценки - за да дадеш такива треа си пълен олигофрен и ти самия.
lyubohar
Цитиране
09 декември 2024
Charcharo написа
Но иначе какво не е наред с метода ми на оценяване?

Хаха, извинявай, помислих че е Lethian, беше в негов стил коментарът

Иначе ако сме сериозни - не съм съгласен, че ако масово оценките са в едната или другата посока, това не означава нищо. Не е всичко, но не е и нищо. Аз лично нямам време да тествам лично всяка игра и все трябва да намеря някакъв начин, по който да филтрирам игрите. Ако видя игра с оценка 5 навсякъде - ами няма да я пробвам, сори. Пък ако ще да съм пропуснал любовта на живота си.

Ако пък навсякъде има 9/10, явно доста хора са видяли нещо в нея и заслужава да ѝ дам някакъв шанс поне. Не се смятам за най-компетентен и запознат с всичко и всички други за retards

Освен това има различни оценки - на обикновени играчи, на издания и т.н. Няма как да се слага всичко под общ знаменател. По тая логика и всички тук трябва да са ретарди и да не вярвам на никого ако ми препоръча нещо

bojosan
Цитиране
09 декември 2024
Любо и аз гледам отценки на критиката и квото и да си говорим оказват некакво влияние когато решаваме, не можем да отречем че не оказват. Но от много години аз си пробвам всичко което съм си наумил независимо от отценките на критиката. Всеки си е различен, особено пък в игрите, на един му харесва едно ,а на друг от това същото пък му се повръща. И с филмите е така. Аз ревюта не умея да пиша не ме бива, Псето беше е цар и ми се искаше той да видим какво ревю би дал на това нещо за първите 2-3 часа. Аз лично повече от 5 от 10 не бих му дал честно казано, и казвам първите часове, щото едва ли ще я продължа скоро. Щото много груби грешки видех, недопустими за такова студио. Не казвам че съвсем съм я отписал, но много ме отчая това което видях в началото. Че ще я довърша некога - не съм сигурен много. Но ще и дам още шансове със сигурност. Дано нататък се отпушат нещата. За Сталка бех подготвен и си имах на предвид че ония нищо няма да направят, предчувствието ми не ме излъга, но Машините имат страхотни игри и всички съм ги играл с кеф. Явно обаче са били правени от друг екип, щото сегашната игра няма нищо общо с това което го знаем.
nightwarrior
Цитиране
10 декември 2024
Не е задължително да е друг екип. Просто тук играта не е шуутър. Адвенчър с малко екшън е. Аз изиграх 1-2 само но не разбирам какво толкова са се издънили(изключвам може би оптимизацията, която изглежда куца). Играта изглежда добре, войс актьорите поне докъдето стингах са доста прилични. Изглежда е и доста вярна на сорс материала. Индиана се дегизира, бие се с юмруците имаш и пистолет, ама тойе крайно решение. Може би ми се искаше да е повече екшън адвенчър, отколото обратното, ама това си е мой проблем може би. Много е рано да давам оценка, ама ако не са се издънили зверски нататък, няма как да и дам 5 от 10.
logout
Цитиране
10 декември 2024
И аз ударих 2 часа на Индиана на висока трудност. Според мен са се старали да наподобяд филмите, още не съм срещнал сериозен пъзел, но от към стелт е пълен т@%§*к, AI-то на противниците е малоумно, имаш под ръка оръжия да ги млатиш на всяка крачка (големи пияници, бутилките се търкалят на всяка крачка). Дразни ме малоумщината да минеш почти секцията от нивото, намираш ключ, връщаш се на заключената врата да минеш по друг път до същото място (съвсем малко по-напред, но буквално съвсем малко) и за това да те награди с малко дроп и някой и друг документ за събиране, но за сметка на това минаваш два пъти секцията. Иначе ми харесва идеята с тефтерчето и сетинга си е в духа на филмите, атмосферата е в десетката, надявам се по-нататък пъзелите да са по-трудни.
Оптимизацията куца, процесора се ползва едва на 18-20%, от настройките единствено RT, качеството на сенките и споолването на текстурите имат съществено значение, и учудващо качеството на косите, още в джунглата като промениш настройката за прическите и ти дава допълнителни кадри въпреки, че имаш реално трима човека, от който единия е с шапка (единственото, което предполагам, че може да натоварва в тази секция е космите им по тялото, най-вероятно и тях ги рендва в реално време ). RT-га с HDR изглежда много добре, поне по първите секции, които минах.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
dzhiny
Цитиране
10 декември 2024
Стелта и AI-то наистина са пълеш тшак. Аз съм на три метра от противника, той не може да реши кво да прави и гледат 20 секунди като изостанали...
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
LethianDream
Цитиране
10 декември 2024
Има си и положителни неща новото "AI", те студиата вече нарочно го правят такова, убеден съм- равносилно на малоумен човек. Едно време колко нерви съм похабил като ме види някой в Deus Ex: Mankind Divided и половин час се крия в миши дупки, докато спадне тревогата. Сега вече вероятно и тревога няма- седят, гледат те дебилите и решават, че плъх е минал или ветрец е ударил.
Всичко трябва да е максимално елементарно за новите "елементарни" играчи, които излизат в полето на видеоигрите. Търсенето определя предлагането.
bojosan
Цитиране
10 декември 2024
nightwarrior написа
Не е задължително да е друг екип. Просто тук играта не е шуутър. Адвенчър с малко екшън е. Аз изиграх 1-2 само но не разбирам какво толкова са се издънили(изключвам може би оптимизацията, която изглежда куца). Играта изглежда добре, войс актьорите поне докъдето стингах са доста прилични. Изглежда е и доста вярна на сорс материала. Индиана се дегизира, бие се с юмруците имаш и пистолет, ама тойе крайно решение. Може би ми се искаше да е повече екшън адвенчър, отколото обратното, ама това си е мой проблем може би. Много е рано да давам оценка, ама ако не са се издънили зверски нататък, няма как да и дам 5 от 10.
Точно защото играта не е шутър, а екшън адвенчър не трябваше де е от първо лице а от трето. Това променя вече всичко, и според мен го усира тотално.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.