Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
nightwarrior
Цитиране
02 декември 2024
Първия Dead Island беше на Techland. Те се изпокараха с Deep Silver заради "creative differences" и дефакто се отцепиха, та да си направят Dying Light. Тази се разработва от ново студио, което освен тази има две игри зад гърба си, които в най-добрия случай могат да се считат за средняшки. Няма нищо изненадващо, че двойката по-скоро съква.
dzhiny
Цитиране
02 декември 2024
Аз защо си мислих, че има Subnautica 2 отдавна... Странно.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Rostik79
Цитиране
02 декември 2024
dzhiny написа
Аз защо си мислих, че има Subnautica 2 отдавна... Странно.

Сигурно я бъркаш със Subnautica Below Zero, което е нещо като stand alone DLC и доколкото знам е голямо почти колкото пълноценна игра.

dzhiny
Цитиране
02 декември 2024
Сигурно.

Силно препоръчвам за офис хората (и не само), като мен:

Велика е

lyubohar
Цитиране
02 декември 2024
Rostik79 написа
Сигурно я бъркаш със Subnautica Below Zero, което е нещо като stand alone DLC и доколкото знам е голямо почти колкото пълноценна игра.

Чак сега видях, че по-рано си коментирал една от любимите ми игри и не мога да не се включа Не се занимавай с бази, наскоро минах повторно играта (а аз не преигравам игри, смятай!) с една единствена мини-база и то там, където падаш с капсулата. То така или иначе е горе-долу в центъра на картата. Не е нужно да имаш голяма база и да строиш неща (което изисква ресурси), това е само ако ти харесва. Стига ти и една стая със зарядни и контейнери и там още 2-3 критични неща. Другото са аквариуми и красоти, които са напълно optional. Ако спазваш този принцип, няма да губиш почти никакво излишно време в обикаляне за ресурси. Има си събиране, но не е драматично много, освен ако наистина не искаш да имаш голяма база/бази.

Освен това препоръчвам да играеш играта без глад/жажда, освен ако не си супер фен на сървайвъл елементите. Аз не съм и това по-скоро ме разсейваше, като същевременно не добавя кой знае какво към преживяването. Освен това увеличава излишното трамбоване напред-назад, за да си празниш инвентара, който е по-малък заради храната/водата.

Също така горещо препоръчвам да не излизаш с по-малко от 2-3 буя и да си ги оставяш и надписваш навсякъде, където смяташ, че има още нещо за разучаване, и което не ти е достъпно в момента.

Играта е велика и си заслужава да ѝ дадеш още един шанс, поне докато потръгне малко историята (която е супер) и се зарибиш да разбереш какво аджеба се случва

Rostik79
Цитиране
03 декември 2024
Аз навремето я бях докарал до някакъв етап - открих една подводна извънземна станция и изследването беше supercool и историята наистина стана интригуваща. Снощи си я пуснах и стигнах до там да си направя антирадиационен костюм. Довечера ще ходя да изследвам останките от космическия кораб. Спомням си, че там имаше едни "раци", които доста ме тормозеха, но има и доста чертежи.
lyubohar
Цитиране
03 декември 2024
Има чертежи и важни неща, да, не го оставяй прекалено много да чака и гледай да го обходиш с 1-2 ходения. Има доста скрити местенца, но може да се влезе навсякъде. Тук жаждата и гладът са най-голяма драма, понеже има много неща за събиране, а малък инвентар

Също така изчерпи докрай сигналите за бедствие, които ти се появяват в спасителната капсула/базата. Те се появяват умишлено в определен ред, така че да те водят по историята. Иначе ако просто ходиш насам-натам рандъм, става прекалено sandbox и объркващо да се ориентираш. Ако в някакъв момент не знаеш къде да продължиш, вероятно си пропуснал някой PDA някъде назад (лесно се пропускат, за съжаление). Те удобно са номерирани, което не е случайно. За да се връщаш е удобно да оставяш буйове с някакъв надпис за ориентир. После могат да се крият от настройките на картата (когато вече не ти е нужен - за да не ходиш до там ръчно да го прибираш).

Също така голяма част от разгадаването на мистерията се случва с четене на PDAs и бележки. Много често има ориентири, например "спасителна капсула 4 е паднала между спасителна капсула 3 и 6 в зона с много тревопасни левиатани". Има си такава категория бележки "Clues" или нещо такова. Те, както и категорията "Story" или както там се казваше, са ти най-важни, те те водят. Останалите са по-скоро за контекст, но също са интересни.

Разните "wrecks", които са парчета от Аврора, като правило не съдържат "история", а само неща за сканиране и PDA-и със странична информация за контекст. Те са много и като цяло не е задължително да се обходят всички, освен ако не искаш да отключиш абсолютно всичко.

dzhiny
Цитиране
03 декември 2024
Аз понеже го обичам Survivol-a започнах Grounded и много ме кефи.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.