Сигурно я бъркаш със Subnautica Below Zero, което е нещо като stand alone DLC и доколкото знам е голямо почти колкото пълноценна игра.
Силно препоръчвам за офис хората (и не само), като мен:
Велика е
Освен това препоръчвам да играеш играта без глад/жажда, освен ако не си супер фен на сървайвъл елементите. Аз не съм и това по-скоро ме разсейваше, като същевременно не добавя кой знае какво към преживяването. Освен това увеличава излишното трамбоване напред-назад, за да си празниш инвентара, който е по-малък заради храната/водата.
Също така горещо препоръчвам да не излизаш с по-малко от 2-3 буя и да си ги оставяш и надписваш навсякъде, където смяташ, че има още нещо за разучаване, и което не ти е достъпно в момента.
Играта е велика и си заслужава да ѝ дадеш още един шанс, поне докато потръгне малко историята (която е супер) и се зарибиш да разбереш какво аджеба се случва
Също така изчерпи докрай сигналите за бедствие, които ти се появяват в спасителната капсула/базата. Те се появяват умишлено в определен ред, така че да те водят по историята. Иначе ако просто ходиш насам-натам рандъм, става прекалено sandbox и объркващо да се ориентираш. Ако в някакъв момент не знаеш къде да продължиш, вероятно си пропуснал някой PDA някъде назад (лесно се пропускат, за съжаление). Те удобно са номерирани, което не е случайно. За да се връщаш е удобно да оставяш буйове с някакъв надпис за ориентир. После могат да се крият от настройките на картата (когато вече не ти е нужен - за да не ходиш до там ръчно да го прибираш).
Също така голяма част от разгадаването на мистерията се случва с четене на PDAs и бележки. Много често има ориентири, например "спасителна капсула 4 е паднала между спасителна капсула 3 и 6 в зона с много тревопасни левиатани". Има си такава категория бележки "Clues" или нещо такова. Те, както и категорията "Story" или както там се казваше, са ти най-важни, те те водят. Останалите са по-скоро за контекст, но също са интересни.
Разните "wrecks", които са парчета от Аврора, като правило не съдържат "история", а само неща за сканиране и PDA-и със странична информация за контекст. Те са много и като цяло не е задължително да се обходят всички, освен ако не искаш да отключиш абсолютно всичко.