Проблемът, е че не виждам защо да слушам хора, които не могат един ини файл да отворят и половината от тях не са отваряли е една книга...
Няма смисъл. Те нищо не казват. Няма значение дали е 10 или 1 от 10. Просто няма информация.
"Ако видя игра с оценка 5 навсякъде - ами няма да я пробвам, сори. Пък ако ще да съм пропуснал любовта на живота си."
Това не те ли натъжава?
Медиите са тотално инфилтрирани от всякакви дебили и хипстъри. Водещите стриймъри избягват да са крайни или правят критики с половин уста, защото са получили ранно копие от издателя и не смеят да са много категорични, че за следващо заглавие може да ги резнат и с това да загубят зрителска маса. В Метакритик мненията на потребителите, ако се зачетеш, са на ниво коментарите в Замунда "тая игра не струва, 'щото е мноо тъпа, не си губете времето" и такива
Примерно сега съм mind fucked на тема стари игри. Хората са забравили, че Half Life 2 като излезе беше stutter град. Непрекъснат и тотален stutter. Това се оправи с патчове и то немалко + нов хардуер.
Но само аз и няколко други луди помним това. Всички останали са забравили...
Няма смисъл. Те нищо не казват. Няма значение дали е 10 или 1 от 10. Просто няма информация.
"Ако видя игра с оценка 5 навсякъде - ами няма да я пробвам, сори. Пък ако ще да съм пропуснал любовта на живота си."
Това не те ли натъжава?
Там е работата, няма как да знаеш кой "знае", кой е чел книги просто ей така като гледаш на някого мнението в интернет и така да преценяваш дали мнението му си струва. Доста наивно.
Освен това няма нужда човек да "знае" каквото и да е, за да му хареса или не дадена игра и да даде мнение. В крайна сметка това е форма на изкуство, ти като преценяваш дали някаква картина ти харесва или не, знаеш ли всичко за изобразителното изкуство - техника, историям какво е имал предвид художникът и т.н?
И какво да ме натъжава в това, че нямам време и пропускам игри, които масово са с много ниска оценка? Ти всички игри на света ли тестваш лично?
"В крайна сметка това е форма на изкуство, ти като преценяваш дали някаква картина ти харесва или не, знаеш ли всичко за изобразителното изкуство - техника, историям какво е имал предвид художникът и т.н?"
Ако не разбирам се опитвам да не давам мнение. Но ако трябва ще се опитам да е нещо по-дълбоко от харесва ми или не (и ще се проваля защото не знам достатъчно за да е наистина умно или информирано мнение)
"И какво да ме натъжава в това, че нямам време и пропускам игри, които масово са с много ниска оценка? Ти всички игри на света ли тестваш лично?"
Ако е игра която ми е интересна - да. Реално само на себе си и на брат ми и още 2-3 човека имам някаква вяра. И то само малко. И досега не е било грешка нито веднъж, мисля.
Освен това мнисля, че не ме разбрахте - аз не вярвам на конкретен човек, медия, ютюбър или нещо такова. Въобще не следя никой честно казано, чат пат чета мнения в Стийм, но рядко. Просто вярвам на статистиката. Ако е достатъчно голяма извадката, статистиката обира всякакви отклонения - тъпаци, хипстъри, джендъри и т.н. И дава добра усреднена стартова позиция, от която мога да преценя дали да дам шанс лично или не.
И затова изпускаш шедьовър като Remember Me примерно, щото някви статистици са й начукали петицата или шестицата по десетобалната След тази игра се заклех- винаги око да види, джойстик да пипне. И никога доверие на никого за нищо- особено за игри. Нито гледам стриймове, нито гледам мнения на някакви малоумници, аз даже тук вяра нямам на никого, дори и на себе си
Прав си. 50 Нюанса Сиво е велика книга и шедьовър
Pathologic e шитава игра и за нищо не става.
Както и да е няма да се съглася никога. Моят начин е правилният и това е.
@lethian
Based.
BTW не съм ядосан, надявам се никой да не се обиди наистина, защото ако се - не съм искал и аз съм в грешка тогава. Просто така си пиша тия дни защото съм напрегнат.
50 нюанса сиво от пръв поглед всички ревюта казват 4/10, 2.5/10 и т.н., следователно вероятно е лайно. Благодаря за добрия пример в подкрепа на моята теза
Pathologic има 9/10, но има и по-ниски, следователно трябва да се пробва, защото казах, че оценките имат някакво значение, когато ВСИЧКИ (или преобладаващата част) са категорично в едната посока или в другата. За Remember Me важи абсолютно същото.
Не четете с разбиране
Любо, евала за по-широкия поглед над нещата. Тва е мисленето... Само не знам къде намесихте книгите при игрите, ама пък може да поговорим за книги, щом сте чак толко начетени.
И да имаше 6-ци играта, ако ме кефи като идея, бих я пробвал.
Индиана Джоунс ще го цъкам, но догодина, на намаление. За разлика от доста от игрите които казах, че ще чакам да паднат и не дочаках, тази вече ще, понеже имам други игри за цъкане, че някои и от тази година.
Отделно, мястото на 5-цата ми започна да свършва след 4TB външен хард почти пълен и M.2 още 1TB. Така че, мисля да преустановя купуването на игри за конзолата, като цяло. Единствено ще си взема Върколака последно, като излезе.