На доста сайтове няма как да имаш доверие. Щом може в един и същи сайт на Вейлгард да дадат 8ца а на PoE2 7ца, няма за какво да говорим. Вейлгард ми е забавна, но обективно не е 8ца.
Въпросът е да намериш нещо, което ти дава ориентир. Да, понякога да видиш геймплея е достатъчно, но не винаги и зависи от играта. Аз съм намерил някои ревюиращи, които обикновено като харесват нещо то същото харесва и на мен и обратното, когато нещо не ми допада, обикновено и при тях ревюто не е цветущо. Така беше и с ревютата на Псето врпочем.
Дали тези същите ревюиращи ще са полезни за Пешо, Гошо и Стоян... не се знае. Точно щото вкуса е специфичен, хубавото е че тези, които гледам обикновено споделят както хубавото така и лошото. Това за мен е адски полезно.
Не съм съгласен но ОК.
Ами ако да кажем ние тук ти кажем, че игра с оценки 3/10 от медиите е реално добра, ще я пробваш ли?
И обратното. 10/10 от всички но тук във форума твърдим 1/10.
Ето например, много хора хейтят AC Mirage или Avatar: Frontiers of Pandora дори и тук. Но не и аз. Мен си ме кефят и винаги споделям положително мнение. Пък и форума не е финалното дефинитивно мнение, и оценка за всяка игра. Може да има малко по-голяма тежест от ревютата на медиите, защото това са реални геймъри потребители, също като мен, но да си създам мнение за игра без да съм я играл, на базата на това което съм прочел, гледал или чул, пак е глупаво.
Star Wars Outlaws също бих играл, въпреки средняшките оценки. Просто сега беклога ми е голям и пространството на конзолата малко, а и строших банката. Но като имам възможност, на драго сърце ще я пробвам.
Не харесвам и масово харесвани игри, като GTA V и The Witcher 3, ама това значи ли че са лоши? Далеч не.
Имам и обратния пример. Бях си взел The Quiet Man за 6 лева, защото пак нещо в нея изглеждаше интересно, та да видя дали наистина е толкова зле. Ами, беше. Първоначално се насилих да я мина, че да мога после да чуя и историята, ама след като видях финалните надписи първия път, директно я изтрих. Толкова скучна, бъгава и грозна игра беше, че моментално я изтрих след като бях готов. 4 часа от живота си, които никога няма да си върна, но пак аз съм видял и съм играл от 1-во лице, така че знам какво ми е мнението за нея.
Докато не играя една игра лично, няма как да имам дефинитивно мнение.
И обратното. 10/10 от всички но тук във форума твърдим 1/10.
Не е имало такъв случай досега. Няма и как да има. Игра масово с 10-ки навсякъде тук масово да кажете, че е за кофата? Не се е случвало. И обратното - няма как игра масово с оценки 4, всички тук да кажат, че е супер.
Тук таме някой ще харесва лайна и няма да харесва шедьоври (Летиан, например), но няма да е масово. Ако той се кълне в някоя игра сигурно ще я пробвам, да. Както казах много пъти, масовите оценки са за първи и груб филтър, естествено че оттам-насетне всеки си подбира игрите и по други критерии.
Колкото и да се имаме/имате тук за специални, сме сравнително представителна извадка за масовия вкус.
@Mitko6000 прав си, но аз не говоря за даване на мнение за игра, която не си играл. А за даване на шанс или не на игра тогава, когато масово оценките са в едната посока или другата. Оттам тръгна разговорът, иначе естествено оценки не давам на игри, които не съм играл, независимо светът какво мисли. Имаме си Летиан за тая работа
Подкрепям те и точно това имам предвид и аз . Даване на шанс на игра без значение оценките на медиите или форумите какви са. Затова казвам, че незвисимо дали играта има 3 или 10 от 10 от медия или форума, ако ме кефи идеята пак бих я пробвал и сам ще си направя извода. Оценката не би ме спряла, ако съм заинтригуван. Пък ако наистина отговаря на нея или е тотална противоположност, ще си кажа.
Затова и дадох тези примери за игри на които съм дал шанс и са ми харесали доста, и една такава която наистина се оказа боклук, и всички бяха прави.
Сългасен съм с теб.
Това не променя позицията ми по първата цедка и тя все още си работи.
Сетих се също, че макар да я изиграх 2-3 пъти, има неща, които не съм направил като да намеря ZEUS сета, който само в НГ+ се намира и то кажи-речи в самия край. Т.е. също като в предната игра, този ултимативен сет ти върши работа почти само в NG++. Въпросът е, че за целта трябва да бия GNA, която ми е много трудна и на последната трудност никога не успях да я бия.
Сега ще се пробвам