Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Абе чак огромни крачки не е за мен.По-добра е,но не е чааак толкова по-добра.Единицата беше страхотна игра също.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Ludnichar
Цитиране
15 януари 2025
The_Doctor46 написа
Абе чак огромни крачки не е за мен.По-добра е,но не е чааак толкова по-добра.Единицата беше страхотна игра също.

За мен единицата беше средна работа. Но всеки с вкуса си.
Souls Games Maniac
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Хубава играя е Ремнант 2 и на мен ми допадна, амаааа много големи бяха зоните, а други овъртяни, което малко спъваше прогреса лично при мен.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Ludnichar
Цитиране
15 януари 2025
Съдейки от постовете ти за Секиро, предполагам не си играл Bloodborne. Там има една "зоничка" - Forbidden Woods. Това в Ремнант е нищо в сравнение с нея.
Souls Games Maniac
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Sekiro, реално е първата Соулсигра, в която се влагам толкова и тва е може би, защото играта за моя вкус е изпипана, красива и чисто тематично ми допада. Не мисля, че бих се впуснал в ония депресарщини като ER и Bloodborne, но тва съм си аз...Но утре друга песен може да запея, защото в момента преодкривам жанра. Преди се заканвах, че няма да се впусна в подобен мазохизъм, ама ей го на. И все пак ако не бяха тия гайдове, сигурно до никъде нямаше да го докарам и да загубя интерес. Кво ли се влагам аз, като карам по гайдове де, ама все пак
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Гайдовете за мен са no-no. Това разбира се на първо изиграване.На второ,трето и тн.може да погледна,но само за пропуснати куестове.Винаги сам цикля на първо изиграване,а понякога не гледам хич.Така съм за всички жанрове де,но соулс жанра ми е най-на сърце и там експлорейшъна е основна част,та хептен.Луд,Джини е от майсторската раса като мен,няма как да играе Bloodborne.Това ми тежи и до ден днешен,че не съм я играл.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Докторе и успяваш ли да намериш всички скрити места и да събереш всички айтеми нужни за прогреса, при първо изиграване, без да гледаш? То де се вика, една карта да имаше, да виждам къде съм минал и къде не, пак друго щеше да е, но то са толкова оврътяни някой места и реално картата трябва да е в главата ми.
Отделно тия подсказки, които уж npc-тата дават или пише по айтемите, при мен лично не са от полза. Абе, трудно е да се ориентира човек на къде кво... И като чета коментарите на хората под гайдовете, маса хора така са я заразвали играта, щото не са успявали да прогресират, поради една или друга причина. Може, ако човек е играл повече такива игри, нещата стават по-интуитивни. След Геничиро ходих при ония 4те маймуни, които трябва да убия. Там всичко буквално само ти се загатва с някакви мъдрости тип поговорки, което само по себе си е мега яко, защото те кара да мислиш и е написано красиво. Ама тва ако трябваше сам да видя как да ги намеря и бия, може би трябваше да играя няколко дни.
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Естествено,че не.В игра на ФРОМ,ако сам успееш да намериш всичко,не само на първо изиграване, а въобще,значи трябва да си супер късметлия.Може да откриеш доста неща сам,включително някои трудни за намиране,но всичко е абсурд.Имало е случаи,в които съм пропускал сигурно 40-50% контент.За това са второ,трето,четвърто и тн. преигравания.В този тип игри и специално игрите на ФРОМ,на първо изиграване виждаш само част от играта.Да не говорим ако еспериментираш с даден билд.Може да преиграваш до откат.Даже не знам колко общо часове имам в техните игри,но са много хиляди със сигурност.
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Също, съдейки по гайда на Каубоя, може да попаднеш на доста босове преждевременно, имайки доста минимални шансове за попеда на по ранен етап, като той казва да се върнеш на някой от тях по късно... но каква пък е логиката да мога да скоча на Геничиро, а някакви мини босове преди него - не, особено не схващам. Например този:
и този
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Няма логика,просто Миязаки така е решил.Примерно има един хедлес,който може да го намериш в самото начало.Естествено,че може да го биеш и тогава,но се предполага,че в началото още не си схванал механиките,не си ъпгрейдван и тн.
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Още едно нещо, което играта не ти казва особено. В какъв ред да караш босовете и кога се предполага, че си готов, карайки по 'сюжетната линия'
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Гледай сега,в игрите на ФРОМ никой нищо не ти казва.Там само се загатва,подказва и тн.Дори историята е разказана чрез описание на айтеми и други неща.Миязаки каза,че е направил така игрите си,защото като малък не е знаел английски език,а е четял много книги.Разбирал е само част,а това,което не е разбирал си го е измислял в ума си,според това той как си го представя,или по картинки ако е имало.Нещо от сорта беше.Та,когато е станал мастит шеф, е решил да поднесе същото преживяване на играчите.Те сами да си представят нещата.Аз лично няма против този подход,но понякога ме дразни,защото лор-а на тези игри е страхотен,а повечето неща трябва да ги търсиш в нет-а.
dzhiny
Цитиране
15 януари 2025
Точно...
Ммм, значи, няма да изпитвам особени угризения, че карам по гайд хаха
The_Doctor46
Цитиране
15 януари 2025
Анатема!
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.