Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
370
...
372
>
Ludnichar
Цитиране
20 януари 2025
Най-после реших да пробвам Ghost of Tsushima. Играя я на стиймдека и в началото доста ме грабна, единствено неинтуитивните (за соулс играч) контроли и невъзможността да се променят, ме подразни доста, но генерално играта ми хареса.

Сега съм в началото на втората зона и честно казано доста сериозно започна да ми писва. И то при положение, че играя към час, макс 2 на ден.
Всичко се повтаря отново и отново и отново по абсолютно същия начин, а най-забавното - бос битките, са около веднъж на 5 часа геймплей.

Дотук обикалях и събирах абсолютно всичко но май все повече клоня към момента, че ще претупам историята и от един момент натам напълно ще зарежа страничните мисии.

Souls Games Maniac
Ludnichar
Цитиране
20 януари 2025
дублиран коментар
Souls Games Maniac
The_Doctor46
Цитиране
20 януари 2025
Луд,GoT не е соулс и не очаквай да стане.Това е по-скоро Assassin's Creed тип игра с по-готин геймплей.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
dzhiny
Цитиране
20 януари 2025
И мен тва ме отказа съвсем в началото, наистина ми е много repetative всичко, че дори света и местата имат все един и същ вайб...
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
lyubohar
Цитиране
20 януари 2025
И при мен започна така и пропусках всичко и само цъках историята. В един момент играта ме грабна толкова много, че се върнах и минах всичко пропуснато - вече ми беше интересно

Нито една AC игра не е успявала да ме задържи, за мен Цушимата е поне класа отгоре.

Rostik79
Цитиране
20 януари 2025
Повторяеми стават битките, наистина, но са много кефещи чисто визуално и стилистично като изпълниш правилните комбота и разсечеш няколко противника с по един-два удара. Накрая изтръскваш катаната от кръвта и я прибираш
Историята също ме държеше.
Ludnichar
Цитиране
20 януари 2025
The_Doctor46 написа
Луд,GoT не е соулс и не очаквай да стане.Това е по-скоро Assassin's Creed тип игра с по-готин геймплей.

Ама кой е казал, че очаквам да е соулс?
Това какво общо има с факта, че всичко в играта се повтаря по 200 пъти? Имаш 3-4 типа врагове на кръст и толкова. А скачанто по скали определено е най-малоумното в която и да е игра, която съм играл. И някак си не ми се струва адекватно самурай да се мята по скали през 5 минути.
Souls Games Maniac
Mitko6000
Цитиране
20 януари 2025
Цушимата е чук. Аз я бях дал назаем на един приятел преди време, и наскоро ми я върна, и пак се заиграх. Може пък и да я мина още веднъж.

Иначе, Лудничар, както каза и Доктора, за да ти хареса повече играта, трябва да гледаш на нея като по-качествен AC. Трудно е да очакваш нещо от игра, която никога не се е целила в очакваната посока.

Интересно ми е AC Shadows дали ще става за нещо на този етап и как ще е в сравнение с Цушимата.

lyubohar
Цитиране
20 януари 2025
Може би откъм разнообразие на вразите има какво да се желае, но пък начините да ги биеш са толкова много, че компенсират. Даже са попрекалили. То не е стелт, то не е нормален бой с 4 различни пози, то не са 2 вида лъкове, то не са стрелички, то не са бомби...
Ludnichar
Цитиране
20 януари 2025
На мен играта супер много ми хареса - първите десетина часа. След това започна всичко да се прави отново и отново за 10ти-20ти-30ти път. Например да тичаш след някаква лисица да стигнеш до заврян олтар. Или да плетеш стихотворенийца, седнал на брега на езеро... Това е забавно първите 2-3 пъти, който е решил, че трябва да ги сложи към 120 пъти в играта тия неща, много сериозно се е объркал според мен.
Souls Games Maniac
Rostik79
Цитиране
20 януари 2025
Хайку елементите на мен много ми харесваха и изобщо не ми омръзнаха. Идваха много добре след няколко кланета. Даже мелодийката си я пускам понякога ей така.
Чакам с нетърпение концерта на СОНИ - ще изпълняват и музиката от Цушимата там.
lyubohar
Цитиране
20 януари 2025
Да, но тия неща са един вид колектъбълс, във всяка игра са еднакви. Точно тях не е задължително да ги правиш, но примерно храмовете с паркур и бамбуковите пръчки ми бяха много забавни на мен, да не говорим за 1:1 битките с разнте там убер-джедаи. На мен примерно рандъм страничните мисии ми дойдоха малко еднообразни, но пък страничните истории на основните герои бяха супер.
LethianDream
Цитиране
20 януари 2025
Цушимата е скучна, но за сметка на това и дразнеща игра, напълно разбирам упреците на Лудничаря. Сто пъти бих играл всеки един Асасин пред Цушимата Между другото може би е време Лудничаря да поиграе последните Асасини- там има едни битки на Арената, които може би се приближават поне малко до соулс игрите. Имаше и подвизите на Херкулес в Одисеята- там си спомням, че животните бяха мега изроди, като босчета в соулс игри.

Аз се чудя с какво да започвам след хорър игричките.. ще го измисля тези дни

Rostik79
Цитиране
20 януари 2025
Имаше един глиган в Одисеята, който силно ме затрудни. Да не кажа, че първоначално не можах да го смъкна. Постоянно спаунваше и малки прасенца, които отделно ме тормозеха.
Върнах се на по-късен етап и го претрепах, но системата на играта си е такава. Скоро нали пак играх Валхалката на макс трудност и някои босове са предвидени за по-късен етап иначе те one-shot-ват, а те имат огромен живот. Пак могат да паднат, но ще го трепеш 10 минути.

И изобщо най-скапаната бос-механика е бос + миньони, които му помагат. В GoW Ragnarok това бяха възможно най-досадните и изнервящи босчета. Един берсеркер призоваваше по два летящи Кошмара и два драугура, а самият берсерк хвърка от единия до другия край на арената ти ти мята проектили - от кого по-напред да се пазиш и да следиш? Нещеш ли - играта има много малък FoV и буквално във всеки един момент има по няколко врага извън полезрението. Редовно докато се пазя или бия с берсеркера и някои от миньоните му, някой яката ме налагаше изотзад, което на макс трудност означава рестарт на битката.

lyubohar
Цитиране
20 януари 2025
Rostik79 написа
Нещеш ли - играта има много малък FoV

Дам, истинският бос в играта.
<
1
...
370
...
372
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.