Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
bojosan
Цитиране
20 януари 2025
Rostik79 написа
И изобщо най-скапаната бос-механика е бос + миньони, които му помагат. В GoW Ragnarok това бяха възможно най-досадните и изнервящи босчета. Един берсеркер призоваваше по два летящи Кошмара и два драугура, а самият берсерк хвърка от единия до другия край на арената ти ти мята проектили - от кого по-напред да се пазиш и да следиш? Нещеш ли - играта има много малък FoV и буквално във всеки един момент има по няколко врага извън полезрението. Редовно докато се пазя или бия с берсеркера и някои от миньоните му, някой яката ме налагаше изотзад, което на макс трудност означава рестарт на битката.
За пореден път опитах да продължа Рагнарок и за пореден път го делнах. Дано до 2030 да успея да го мина ама се съмнявам. Тия дни пак инсталирах Цушимата и Хоризон Зеро Даун, и двете също ги бях почвал ама така ги и бех зарязал. Поиграх два дена и те заминаха в коша отново. Значи аз си мислим, може би с много малки изключения, някоя игра като не те грабне първия час, никога няма да те грабне.
Ludnichar
Цитиране
21 януари 2025
И на мен това ми е мега омразна механика. 100 пъти предпочитам един сериозен тегав бос, отколкото някой смешко, ама с гадинки, които да те спамят постоянно от някъде.
Souls Games Maniac
dzhiny
Цитиране
21 януари 2025
Точно след 30 минути и знам дали ще играя или не няква игра... тва да давам шанс часове наред на някоя игра и да чакам да ме изкефи, не е моето... Хорайзъна три пъти я мъчих, геймплея е як, ама тая роботска тематика ме отегчава. Ама Рагнарока, защо? Първата е чук, втората още не съм я докарал до много напред и просто не ми се играеше от същото след първата, та чакам малко време да мине.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
21 януари 2025
Имал съм игри,които в първия час грам не ми харесват,а след това ми стават любими.Примерно Control,Hollow Knight.Особено втората.Ако я бях зарязал още през първите часове,щях да съм пропуснал една от най-добрите ако не е и най-добрата метроидвания.Има още примери.Не всяка страхотна игра започва силно.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
dzhiny
Цитиране
21 януари 2025
"Силно" е субективно понятие. Малко или много си е въпрос на вкус
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
21 януари 2025
Остави го "вкуса".Какво общо има с това,което коментираме,а именно дали ще дадеш шанс на дадена игра повече време ако не те зариби в началото.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
21 януари 2025
The_Doctor46 написа
Имал съм игри,които в първия час грам не ми харесват,а след това ми стават любими.Примерно Control,Hollow Knight.Особено втората.Ако я бях зарязал още през първите часове,щях да съм пропуснал една от най-добрите ако не е и най-добрата метроидвания.Има още примери.Не всяка страхотна игра започва силно.

Аз имам много такива, даже и след 5-6 часа. Witcher 3, RDR2. Има игри, които бавно се отварят. Но това сме го дъвкали много пъти
The_Doctor46
Цитиране
21 януари 2025
Твърде много даже
LethianDream
Цитиране
21 януари 2025
Уичъра 3 е дъно, мъчил съм я с часове да ми се "отвори", е, не успя, все по-зле и все по-зле. Стигнах до 18 левъл и не искам НИКОГА да я играя отново. Но например Киберпънка в началото ме дразнеше адски много (явно заради мъжкото V, което беше дублирано от някакъв умрял кастрат). Но на второ плейтру с женското V нещата си дойдоха по местата и е една от най-любимите ми игри евър. Даже сега пак ми се доигра адски много- тамън да видя новия ъпдейт. Така че имам лични примери и в двете посоки.
Mitko6000
Цитиране
21 януари 2025
Дъно, силно казано. Аз разбирам защо хората се кефят на Вещера. Просто не е мой тип игра. След 2-3 часа като я почна и ми писва. Харесвам историята и лора, но геймплея ме отегчава. Давал съм й шанс много пъти. И на конзола, и на компютър. Просто тази игра не е за мен.

Но има други пък, които бавно и полека започват да ми харесват. Примерно Control, AC Odyssey, ще се сетя и за още сигурно.

Одисеята специално я мислех за една от най-лошите AC игри, но реално това което ми промени мнението, е че спрях да гледам на нея като AC игра. Почнах да я считам просто за RPG в Древна Гърция и това много повече ми помогна да я обикна. Дъното което беше Валхала също помогна.

Та, да те хване нещо от първия час, не е правило.

The_Doctor46
Цитиране
21 януари 2025
Дъно може да е само за Летиан.Обективно е едно от най-добрите RPG-та евър.
lyubohar
Цитиране
21 януари 2025
Но и не е правило ако не те хване веднага, че не става или "не е за мен". В това съм се убеждавал стотици пъти - и с музика, и с филми, и с книги, че и с хора.
bojosan
Цитиране
21 януари 2025
lyubohar написа
Но и не е правило ако не те хване веднага, че не става или "не е за мен". В това съм се убеждавал стотици пъти - и с музика, и с филми, и с книги, че и с хора.
За хората съм съгласен. Там нещата са съвсем различни. С игри доколкото си спомням съм имал само едно изключение до сега - с RE Village.На няколко пъти го почвах и спирах съвсем в началото, но веднъж не знам кво стана та лека полека се поунесох в играта и лека полека я минах цялата . Не че съм нещо възхитен от нея, но е доколкото си спомням е единственото изключение от правилото. То пък никъде не е казано че е някаква аксиома да зарежеш нещо което не те е изкефило в началото, просто при мен така съм установил с много от игрите, че издразни ли ме отначало, вече съм вътрешно предубеден и ядосан и почти никога вече не успявам да я завърша.
Mitko6000
Цитиране
21 януари 2025
lyubohar написа

Между "не става" и "не е за мен" има разлика. Както споменах с Вещера, опитвал съм се да я играя много пъти, преди да разбера, че не е за мен. Не съм стигнал до това заключение от първия път.

Rostik79
Цитиране
21 януари 2025
Този уикенд пробвах и The Stanley Parable Deluxe. Мислех, че я няма за конзоли, но нещо се появи в плюса и я инсталирах. Знам от години какво представлява тази игра и за уникалния ѝ замисъл, но беше много интересно, забавно и зарибяващо - много свежарски хумор. Има и много странни трофеи - единият е "Не играй играта в продължение на 5 години", което не знам дали е вярно или е поредното тролване на играча, с което е пълно заглавието.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.