Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Mitko6000
Цитиране
14 февруари 2025
Days Gone е готина игра, но е може би един от най-ненужните ремастъри, правени някога. Изобщо не видях разлика или подобрение от PS4 версията. Тези нови "режими" са ги измислили, колкото да оправдаят съществуването на PS5 версия. Ще взема ъпгрейда за 20 лева, колкото да подкрепя промяна в решението на Сони за продължение, ама дотам.

Иначе, снощи поцъках римейка на Until Dawn, тъй като си го бях взел преди време. Не ми хареса особено. Обожавам оригинала, но тук ми се струва, че са махнали доста от това което даваше възможност на оригинала да се откроява. Графиката е подобрена, но по-тъмна и замацана. Няма го този студен цветови тон. Камерата от 3-то лице някак също губи идентичността на първата, която в много аспекти беше препратка на ретро хорър игри. Тук се усеща като The Last of Us стил, което Until Dawn никога не се е опитвала да бъде. Засега не видях толкова много подобрения, освен допълнителни неща за събиране, повече трофеи и разширено начало, което не допринася много.

И най-важното за мен е, че са орязали саундтрака. Интрото просто си беше в пъти по-добро на PS4.

Дълго време се опитах да продам PS4 версията, но след снощи просто взех решение да си я запазя, а да продам римейка вместо това. Ще си го взема пак на намаление в Стийм по-нататък, че да го изиграя като хората.

P.S. Доколкото чета, дори и след няколко ъпдейта, има още неоправени бъгове в римейка и на PS5 и на PC. Само че договора с Balistic Moon, които направиха този римейк, е изтекъл, така че повече ъпдейти вероятно няма да има.

LethianDream
Цитиране
14 февруари 2025
Интрото е една от най-великите песни, която някога съм слушал изобщо във видео игра. О'Death предполагам визираш. В момента е намален римейка на Until Dawn на СТО лева в PS Стора, няма значение играл ли си или не оригиналната игра. Ми няма да ги дам тия пари заради принципа. Не може всички римейкове да са по 20 лв за хора, които имат oригинала, само тук ти искат пълна цена. Ми, ебете си майката! Щом и саундтрака е орязан, от студиото да се чукат с дебели и противни неграци с големи паламарки- хем да ги боли, хем да им е гадно
Mitko6000
Цитиране
14 февруари 2025
Именно за O'Death говоря. Не, че новото интро е лошо, ама просто не е на нивото на старото. Четох, че отделно са орязали и звуците на Wendigoto, които бяха доста пронизващи в оригинала.

Тъй че..., 10-20 лева от Стийм и това е. PS5 копието ще го продам сега докато още държи цена.

lyubohar
Цитиране
16 февруари 2025
Пак заиграх Aliens: Dark Descent, който зарязвам сигурно 4-ти път и все нещо ме дърпа обратно Тоя път ще устискам, на предпоследната мисия съм.

Но пак ми вдига кръвното. Оказа се, че с последния ъпдейт, с който са фикснали доста належащи game-braking бъгове (каквито имаше много и все още има), са вкарали нов бъг, който е video memory leak и след първото отваряне на картата, всяко следващо отнема повече и повече време и след половин час игра става неиграемо, а след около 45 - крашва. И най-забавното е, че това аки са ни го оставили завинаги - повече няма да я ъпдейтват

logout
Цитиране
17 февруари 2025
Започнах Kingdom Come Deliverance 2. Графиката е уникална, но играта не е за всички и поне в началото ми е като първата, но с по-добра графика
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
LethianDream
Цитиране
17 февруари 2025
Смазах се уикенда на Citizen Sleeper, една от най-добрите инди игри за последните години. Има доста четене, но удоволствието е несравнимо как ти се отключват регионите на кораба. Историята не е нещо невероятно, но цялостно изпълнението е страхотно Единствената ми забележка е, че няма толкова ъпгрейди на геройчето, колкото би ми се искало (свикнал съм с Киберпънка и голямото дърво на умения там). Препоръчвам я с две дъце! Като врътна играта, ще си взема и втората част, която излезе скоро.
LethianDream
Цитиране
17 февруари 2025
Мале, утре Avowed излиза, за която съм мега хайпнат, както и първия епизод на Lost Records...Пак няма да се спи
Погледах малко геймплей на Avowed и мяза на някаква болна комбинация между Скайрим и Dishonored, ще се играе много това. Само пак фентъзи лайна и предвидима история и герои, ама какво да се прави. И отново началото е на плаж
Mitko6000
Цитиране
17 февруари 2025
Започнах да играя Robocop: Rogue City. Надмина очакванията ми. Супер забавен шуутър с малко елементи на Deus Ex. Фен съм на филмите и доста се изкефих.
hyper
Цитиране
17 февруари 2025
Летиане, как си се излъгал да се надъхаш за Avowed, а Уичъра ти бърка в душата? Много съм объркан.
The_Doctor46
Цитиране
17 февруари 2025
Летиан,ай недей да светотатстваш сега.Avowed и Dishonored не вървят в едно изречение.Анатема!Доколкото четох ревютата на хората,не е баш силно заглавие,но няма лошо да се надъхваш.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
nightwarrior
Цитиране
17 февруари 2025
hyper написа
Летиане, как си се излъгал да се надъхаш за Avowed, а Уичъра ти бърка в душата? Много съм объркан.

Като изключим, че двете са фентъзи, игрите нямат много общо. Avowed изглежда по-скоро като Скайрим клонинг в друг сетинг с променени системи. Нали тук идва въпросът как му харесва, след като храни фентъзи rpg-тата като цяло, но това е друга тема.

LethianDream
Цитиране
18 февруари 2025
Аз храня само Уичъра, друго не (щото няколко пъти го мъча и не става). Макар че проблемът при мен идва основно от тривиалното фентъзи като жанр - безвкусна, сто пъти предъвкана скука.
И в Avowed ще си имам проблеми със сетинга, но чета, че геймплеят и битките са чук за сметка на постната история и тъпите герои. Довечера я почвам и след няколко дни ще драсна по-обстойни впечатления.
Rostik79
Цитиране
18 февруари 2025
Mitko6000 написа
Започнах да играя Robocop: Rogue City. Надмина очакванията ми. Супер забавен шуутър с малко елементи на Deus Ex. Фен съм на филмите и доста се изкефих.

Аз също я приключих и останах много доволен. Малко кратка ми дойде.

Направих няколко часа на Wolfenstein Youngblood - нещо като spin-off, в който играеш със смахнатите дъщери на Би.Джей Бласковиц. Тук вече сме в 1980-та година на алтернативната история с нацистите и съответно стилистиката е много яко адаптирана - аудиокасети, касетофони, от които звучи немски дарк-уейф / синт-уейф, самият дизайн на арта (календари, плакати), архитектура, роботи и т.н. е модернизиран да изглежда като от епохата, но в съответствие и на нацистката доктрина.
Геймплейно е почти като предните, но играеш със сестра си и можете да се съживявате една друга. Играта е кооп-ориентирана по принцип, но я играя соло и се играе отлично и така. Даже има истинска пауза .
Графично изглежда страхотно. Даже бих казал, че е по-добре и от Робокоп. idTech6 е отличен енджин - на ПС5 е със стабилни 60 кадъра, докато на Робокоп често дропваха. Не знам защо iD не го отдават този енджин под лиценз на други разработчици.

dzhiny
Цитиране
19 февруари 2025
Летиане, верно как така очакваш с трепет Avowed, като там изобилсва от фентъзито, което 'ненавиждаш' ?
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
LethianDream
Цитиране
19 февруари 2025
Е, обяснил съм по-горе, геймплеят изглежда як, фентъзи боклука ще го преживея
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.