Иначе, снощи поцъках римейка на Until Dawn, тъй като си го бях взел преди време. Не ми хареса особено. Обожавам оригинала, но тук ми се струва, че са махнали доста от това което даваше възможност на оригинала да се откроява. Графиката е подобрена, но по-тъмна и замацана. Няма го този студен цветови тон. Камерата от 3-то лице някак също губи идентичността на първата, която в много аспекти беше препратка на ретро хорър игри. Тук се усеща като The Last of Us стил, което Until Dawn никога не се е опитвала да бъде. Засега не видях толкова много подобрения, освен допълнителни неща за събиране, повече трофеи и разширено начало, което не допринася много.
И най-важното за мен е, че са орязали саундтрака. Интрото просто си беше в пъти по-добро на PS4.
Дълго време се опитах да продам PS4 версията, но след снощи просто взех решение да си я запазя, а да продам римейка вместо това. Ще си го взема пак на намаление в Стийм по-нататък, че да го изиграя като хората.
P.S. Доколкото чета, дори и след няколко ъпдейта, има още неоправени бъгове в римейка и на PS5 и на PC. Само че договора с Balistic Moon, които направиха този римейк, е изтекъл, така че повече ъпдейти вероятно няма да има.
Тъй че..., 10-20 лева от Стийм и това е. PS5 копието ще го продам сега докато още държи цена.
Но пак ми вдига кръвното. Оказа се, че с последния ъпдейт, с който са фикснали доста належащи game-braking бъгове (каквито имаше много и все още има), са вкарали нов бъг, който е video memory leak и след първото отваряне на картата, всяко следващо отнема повече и повече време и след половин час игра става неиграемо, а след около 45 - крашва. И най-забавното е, че това аки са ни го оставили завинаги - повече няма да я ъпдейтват
Като изключим, че двете са фентъзи, игрите нямат много общо. Avowed изглежда по-скоро като Скайрим клонинг в друг сетинг с променени системи. Нали тук идва въпросът как му харесва, след като храни фентъзи rpg-тата като цяло, но това е друга тема.
Аз също я приключих и останах много доволен. Малко кратка ми дойде.
Направих няколко часа на Wolfenstein Youngblood - нещо като spin-off, в който играеш със смахнатите дъщери на Би.Джей Бласковиц. Тук вече сме в 1980-та година на алтернативната история с нацистите и съответно стилистиката е много яко адаптирана - аудиокасети, касетофони, от които звучи немски дарк-уейф / синт-уейф, самият дизайн на арта (календари, плакати), архитектура, роботи и т.н. е модернизиран да изглежда като от епохата, но в съответствие и на нацистката доктрина.
Геймплейно е почти като предните, но играеш със сестра си и можете да се съживявате една друга. Играта е кооп-ориентирана по принцип, но я играя соло и се играе отлично и така. Даже има истинска пауза .
Графично изглежда страхотно. Даже бих казал, че е по-добре и от Робокоп. idTech6 е отличен енджин - на ПС5 е със стабилни 60 кадъра, докато на Робокоп често дропваха. Не знам защо iD не го отдават този енджин под лиценз на други разработчици.