Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
dzhiny
Цитиране
19 февруари 2025
Art style го определят леко като "Most effeminate art style created by 12 years old girl"
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
hyper
Цитиране
19 февруари 2025
Да не чупя надъхването на летиан, така че пропусни долното 😀 Но е тъжно какво се е случило с Obsidian, иначе по трейлъри тръбяха “от хората, които ви дадоха New Vegas KOTOR 2 etc.”

https://youtu.be/QK1wH1YHvaQ

LethianDream
Цитиране
19 февруари 2025
Аз New Vegas и KOTOR не съм играл, затова нямам никакви вътрешни проблеми да подходя към новите неща на Обсидиан супер позитивно.

Outer Worlds ме изкефи изключително много, скоро даже си я преиграх като "супер зло" човече, чакам двойката тази година с огромно нетърпение.

Ревютата в Стийм за Avowed са супер положителни на хора като мен, които не са обременени от спомени.

Rostik79
Цитиране
19 февруари 2025
Скайрим си е висока летва до ден днешен в някои отношения. Това, което е посочено като липсващо в Avowed, спрямо Скайрим, го няма и в други модерни игри.
На мен ми е отблъскващо по-скоро WoW интерфейса с 10тина бутона и разни светулки из екрана постоянно.

Иначе чисто графично като я гледам по стрийм ми изглежда съвсем прилична.

nightwarrior
Цитиране
19 февруари 2025
То не е толкова неща дето ги има в Скайрим, а ги няма в Avowed. Все пак за да сме честни Обсидиан нямат общо със Скайрим(освен очевидното взаимстване на неща). Проблемът е, че Avowed отстъпва по интерактивност на игри на Obsidian, включително на Outer Worlds. Дали е щото енджина ги е ограничил или са се фокусират на други неща, не мога да кажа. Инди игри като Enshrouded имат свят, който се усеща по-жив.

За Avowed четох много хубав коментар, усеща се като Увеселителен парк. Красив да, ама толкова. Бойната система особено с мейдж дето сера върху противниците блокове лед и т.н. вероятно ще ми помогне да я доиграя, ама едва ли някога ще се върна към нея.

Слава богу че я има в геймпса, че ако си я бях купил, сигурно щях да съм доста по-критичен.

П.С. Между другото всяко изречение, в което храните играта, Летиан го чете като "GOTY кандидат"

lyubohar
Цитиране
19 февруари 2025
nightwarrior написа
П.С. Между другото всяко изречение, в което храните играта, Летиан го чете като "GOTY кандидат"

Е знаем, затова се стараем допълнително - да го прецакаме да си я купи
LethianDream
Цитиране
19 февруари 2025
Е, няма да си я купя, имам Гейм Пас все пак Но така като я храните, вероятно ще ми хареса Или пък ще е боклук, де да знам Фентъзито автоматично ми намалява оценката с две единици, започва ми значи от 8/10, още преди да съм я стартирал
dzhiny
Цитиране
21 февруари 2025
Поиграх Avowed аз няколко часа. Приятна игрица като цяло и битките и уменията ме кефят, амааа пак 70% от времето са диалози и тва ще ме откаже.
LethianDream
Цитиране
21 февруари 2025
И аз вчера започнах Avowed, засега САМО диалозите и богатството от различни опции за отговори ме радват
Направих геройчето "вещица в двора" тип Распутин и сега това ми дава много як и мрачен вайб в диалозите

Битките са ми мех и доста скучни, движението е копирано едно към едно от Dishonored, само че във фентъзи свят, даже слайда е копиран едно към едно.

hyper
Цитиране
21 февруари 2025
dzhiny
Цитиране
21 февруари 2025
Аз не разбирам идеята на тва играейки игри, диалозите да са преобладаващото и тва хората да ги радва. Предвид колко хубави книги има...
Rostik79
Цитиране
21 февруари 2025
Хубавото е, че сам насочваш посоката на историята, докато в книгата историята е статична. Т.е. все едно е интерактивна книга.
Някои се възмущават от дълги синематици с довода "ами ако ми се гледа филм, ще си пусна филм", но на мен много ми харесват добре направени синематици и много ми лиспват в някои игри, в които ако ги имаше, щяха да се "отворят" още повече и да станат по-емоционални и въздействащи.
The_Doctor46
Цитиране
21 февруари 2025
Какво RPG ще е ако няма читави диалози?Аз обичам и синематици,и диалози ако са на ниво.Не като във Велинград,писани от АИ,или пък множество безсмислени синематици като в FF16.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
21 февруари 2025
И за мен диалозите са критично важни в едно RPG. Аз затова донякъде ги разлюбих Обсидиан, защото не могат да излязат от темплейта си: един "добър" отговор, един "зъл", един "забавен/саркастичен" и един празен/мълчание. И в крайна сметка влизаш в един коловоз и все едно играеш една и съща игра всеки път. В комбинация с традиционно слабите им битки, то просто нищо не остава за мен.

В това отношение старите игри на Bioware (Mass Effect) са по-добре. По-балансирани и нюансирани диалози, от които не прозира веднага посоката, в която ще буташ наратива и развитието на героя си.

При Обсидиан чета опциите за отговор и в главата си буквално виждам:
- goodCharacter+2
- evilCharacter+1
- sarcasticCharacter+1

dzhiny
Цитиране
21 февруари 2025
Разбирам ви, явно е въпрос на вкус. Ето например в Divinity Original Sin 2 или Westeland 3 също има диалози, но не знам защо не ме дразнят. В тоя тип first person rpg-та и други подобни като Велинград и т.н. и т.н., че дори Уичера ме отегчи в тва отношение, просто ми идват ту мъч, не знам защо. Разбирам че е съществен елемент при рпг-тата, ама.. Смисъл сумати диалози, докато стигна до цъкането и реално битките или нещо, което изисква стратегия или тактика или креативност, просто тва чакане ме дразни, а накрая супер малко от другото.
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.