Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
14 март 2025
Аз оня ден инсталирах едно Age of Wonders: Planetfall - то е походова стратегия. След около 30 секунди я деинсталирах
LethianDream
Цитиране
14 март 2025
А, да, засичал съм я и нея, зле ли е?
Rostik79
Цитиране
14 март 2025
Предполагам, че не е зле - има добри оценки, но може да не съм бил в настроение да чета стени с текст с инструкции и за такъв жанр в момента. Може някой друг път да опитам.
LethianDream
Цитиране
14 март 2025
Дам, трябва си търпение, особено в началото, като ти обясняват в туториъла механиките. Може и нея да опитам, и тя е фрий, фантастика и е по-модерна, а не да строиш маймунска цивилизация тип Age of Empires
lyubohar
Цитиране
14 март 2025
LethianDream написа
Май ще пробвам кралете, че нея я има безплатна в Плюса.

Anno 1800 ми е може би любимия сити-билдър, още купувам добавки, а играта е на 5 години Много е хубава, но с клонтролер е абсурд да се играе приятно според мен.

Цивилизациите са ясни, там ако си играл една, значи знаеш какво да очакваш. 5 се води по-добра според мега-феновете, но на мен и 6 ми хареса. Новата не съм играл още.

Crusader Kings го пробвах няколко пъти, но не е моето нещо. Много добре е направено, буквално sandbox и можеш да правиш всичко - от бракове, през шпионажи до войни, но не ми харесва, че нямам ясна цел. По-скоро е "на ти тия 10000 механики, спечели както прецениш".

Age of Mythology ми беше любима навремето - повече от Age of Empires. Римейка го тествах, но така и не го доиграх, май вече не ми се играе на такива класически стратегии със събиране на ресурси и трупане на войска.

Age of Wonders пак е на Парадокс (Crusader Kings), но е доста по-accessible. И аз не я изиграх, играта е някаква комбинация от Civ/Total War (на стратегическата карта) и Heroes (битките). Реших, че предпочитам да си играя самите Civ/Heroes, но играта е много добра със сигурност. И дава много голяма свобода в билдването на героя и уменията ти, казват че е нещо уникално.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.