Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
397
...
411
>
Mitko6000
Цитиране
20 март 2025
Любо, не знам докъде си в историята, ама горе-долу като преполовиш играта, вече почват големите хордове с по 500 гада. Иначе, в първата половина се намират по-малките из картата по стотина урода. За тях, ако си достатъчно екипиран, ще ги оправиш горе-долу лесно.
lyubohar
Цитиране
21 март 2025
Сигурно, не съм се заигравал много-много с оръжията все още, май имам някакви мини и такива неща, които ще са полезни за ордите. Засега повече се наслаждавам на пейзажа и историята.
Rostik79
Цитиране
21 март 2025
След около 4 часа игра на новото Асасинче, първи впечатления: играта се усеща леко странно като механики, движение, паркур. Най-малкото, че вече не можеш да се катериш по произволна повърхност като ненормален. Бойната система изглежда ще е като във Валхалата - силен/слаб удар, доджване и специални удари + използване на разни джаджи за мятане. С Ясуке още не съм играл, освен в началото 5 минути като показват героя. Стигнах до там да си правиш собствена база - нещо като Рейвънстроп във Валхала, но с повече кустомизация. Даже си е направо мини city-builder - избираш къде да слагаш сградите, настилки, украшения, инкрустации, от какъв материал да е покривът и т.н... Може доста да си поиграе тук човек, ако му се занимава. Направено е интуитивно и лесно за ползване. Не е като досадата във Fallout 4.
Историята е доста банална за момента - доброто, старо отмъщение за убития ни от неизвестни злосторници баща , които трябва да издирим в света и да елиминираме един по един. Но поне персонажите са по-интересни от Миража, която даже и докато я играех не следях историята, защото такава почти нямаше. Надявам се да се заплете нататък. В началото има дълги и досадни синематици.
Графиката ми е най-любопитният елемент - някак си ми изглежда леко OFF, спрямо Валхалата. Сякаш е с едня идея даунгрейдната или така ми изглежда. Във Валхалата имаше почти фотореалистични пейзажи, тук ми е някак ... meh. Когато си в селцето си, кадрите на ПС5 се локват на 30 (дори и на Performance режим). Лицевите анимации сякаш също са по-дървени, но пък досега си цъках Death Stranding, а след нея всякакви лицеви анимации изглеждат дървени.
ИИ-то е традиционно зле.

Засега ме кефи и нямам търпение да продължа приключението, даже днес си вземам следобеда свободен да цъкам

BundyBari
Цитиране
21 март 2025
хахахаха Rostik79 , не се заяждам, ама ти почти само минуси изтъкна в мнението си за играта и накрая завърши с "засега ме кефи, нямам търпение да продължа". А после се чудим защо разработчиците ни предлагат продукти с по-ниско качество от преди... ми явно сме станали доста невзискателни като потребители вече. Включвам и себе си, защото аз също гледам/чета/играя всякакви неща, които са далеч от стойностни
Rostik79
Цитиране
21 март 2025
Е, то човек трябва да е супер-наивен да вярва, че всичко наоколо ще е само шедьоври и "стойностни" неща. От стотиците игри, които съм изиграл през живота си, мога да кажа, че малък процент слагам в категорията "шедьоври" - при това са шедьоври само от моя гледна точка. Което не ми пречи да се забавлявам и с по-средняшки игри (отново от моя гледна точка), а и както казваш - филми, книги ... изобщо всякакъв продукт за консумация. Както и не всяка храна която ядеш е "да си оближеш пръстите". Поръчваш нещо в ресторант - не е най-големият деликатес на света, обаче не е и някаква гадост, че да я върнеш - казваш си "можеше повече подправки да има" и го изяждаш. В същото време някой на съседната маса си поръчва пък допълнително от същото, защото на него му е точно по вкуса.

Умишлено се концентрирах на негативите, защото те са по-интересни за обсъждане. Има и достатъчно яки неща в заглавието, които да ме карат да го играя.

Mitko6000
Цитиране
21 март 2025
Това с катеренето, е по-скоро препратка към старите AC, където беше така. Не можеше да се катериш навсякъде ако реално няма къде да се хванеш. От Origins до Valhalla, изцяло позволиха катерене навсякъде, дори и по най-гладките стени, където очевидно героя се държи за въздуха. В Миража го върнаха постарому и е хубаво, че е така. Ако искам да мога да се катеря по всички гладки повърхности, ще играя Spider-Man, не Assassin's Creed.
logout
Цитиране
21 март 2025
На РС графиката е по-добре от предишната, играта е уникално красива, особенно есента. За мен играта е каквото очаквах, като AI-то в някои отношения е добре, в други обичайния АС проблем със интелигентността на NPC-тата - например свирнах от едно храстче и се преместих на друго, NPC-то съответно отиде да провери първото храстче, но мина покрай двама пазачи, които бяха заспали, след като провери храстчето отиде и нарита запалите да ги събуди и да им се накара, след което ги прати да обикалят, което затрудни придвижването.
Играя на максимална трудност и Наое пада от един, максимум два удара, за мелета с повече от трима е абсурд. Някои от "капитаните" имат специални скилове, един като размаха едно ветрило и ме удари със залп от стрели от някаква артилерия (предполагам стрели първообрази на ракети пейтриът изстреляни от кораби в морето, понеже беше в един лагер и беше останал сам, останалите ги бях избил). Някои от по-тежките дори не можеш да ги удариш с ножа от засада, винаги те хващат.
Аз за момента съм доволен, но и нямах големи очаквания, потвърди ми се меннието, че е мешана от Оригин и Валхала с малко променени механики.
Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
The_Doctor46
Цитиране
21 март 2025
Съгласен съм с BudyBari.Когато се съгласяваме да купуваме боклуци,се превръщаме в част от проблема.Компаниите си казват-"Геймърите купуват всичко,което им сервираме,няма защо да се стараем много".После се чудим що има сума ААА заглавия,които са меко казано зле.Не говоря конкретно за Сянката,не съм я играл,не мога да коментирам,а по принцип.Естествено,че не всяка игра може да е страхотна,но поне да си личи,че разработчика е вкарал някакви усилия,постарал се е.Това искам да виждам аз,а последните игри на Юби са точно обратното.Т'ва са моите 2 ст'нки.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Mitko6000
Цитиране
21 март 2025
На пръв поглед е така, но ако се разровим малко, може да си направим извода, че доста често не разработчика е виновен, а изискванията на управлението, особено в голяма компания като Ubisoft. Сигурен съм, че самите им разработчици са много отдадени и работят с желание и хъс, даже и след работно време, но накрая ако това не се харесва на мазния Ив Гиймо и тези под него, не вижда бял свят докато не стане както те искат.

От друга страна, тази индустрия главно се движи от приходи и печалби, както други. Примерно, много хора не харесаха Валхала, а искаха повече реално връщане към корените и получиха Мираж, която направи това. Колко успешно вече, е субективно (на мен си ми харесва много повече от Валхала, колкото и да се хули ). Но едно друго нещо, което се случи при Мираж и се повтаря тук, е че масово играта се хейтва от хора които никога не са играли и нямат намерение някога да я играят и на базата на това не се и купува. И това на Уби им дава обратна връзка "Това не се хареса, ама Валхала направи доста пари, дай да се върнем към това". И така цялата омраза към нещо, създава обратен ефект, а не търсения. Отгоре на това, Убисофт и да направят прилична игра, пак ще има масово недоволство, защото хейтърите които искат те да се провалят, ей така за спорта, преобладават над тези които имат градивна критика на базата на реално време прекарано с продукта.

И така сме в един затворен кръг където компанията няма полезен ход, разработчиците го ядат, заради което не виня и Ubisoft, че биха предприели съдебни мерки за тормоз над хората им, и рева на публиката не секва.

LethianDream
Цитиране
21 март 2025
Сега по този начин бомбардират с негативни оценки новата Снежанка. Не че вярвам, че е шедьовър или нещо подобно, но едно 70-80 процента от тези хора дори не са гледали филма. Което е тъпо- щото Рейчъл Зиглър е грозна латина и хайде да сипем на филма Много хубаво го каза и Митко - "хейтърите които искат те да се провалят, ей така за спорта, преобладават над тези които имат градивна критика на базата на реално време прекарано с продукта". Това е големият проблем на съвременното общество- твърде много се влияем от оценките, а те често са дадени от хора, които дори не са пипали продукта. Затова още преди години казах- "око да види, ръка да пипне" и винаги си тествам игрите
The_Doctor46
Цитиране
21 март 2025
Аз за себе си мога да твърдя,че абсолютно никога,наистина нито един път не съм съдил заглавие без да съм играл.Юби ги "хейтя" винаги след като съм прекарал достатъчно количество време в някоя от техните игри.Примерно Влахалата -26,Аватар-поне 15, часа, Outlaws над 20 също.Не съм им душманин,не искам да фалират.Точно обратното,искам да се подобрят и да станат пак старата компания,която пускаше добри заглавия.Не искам да закриват, което и да е студио.Винаги е зле за гейминга.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
logout
Цитиране
21 март 2025
Rostik79 написа
Графиката ми е най-любопитният елемент - някак си ми изглежда леко OFF, спрямо Валхалата. Сякаш е с едня идея даунгрейдната или така ми изглежда. Във Валхалата имаше почти фотореалистични пейзажи, тук ми е някак ... meh. Когато си в селцето си, кадрите на ПС5 се локват на 30 (дори и на Performance режим).D

Обърни на Quality, пак няма да ти е идеална, но почти като на PS5Pro. Гледах сравнението на DigitalFoundry за графиката на двете конзоли, Performance режима на чистата PS5-ца е трагедия визуално. На РС е наслада за окото.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Mitko6000
Цитиране
21 март 2025
Значи на PC ще я цъкам, като я намалят тогава.
LethianDream
Цитиране
21 март 2025
Така като се замисля, единствената игра, която ми е секла на Плейстейшън НЯКОГА беше Одисеята- в един град като влязох и ми насече зловещо Явно Асасините са сложни за машинката
The_Doctor46
Цитиране
21 март 2025
PC mustard race FTW.
<
1
...
397
...
411
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.