Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
02 април 2025
В същата година ЮБИ издават и първия Сплинтер Сел, Tom Clancy's Rainbow Six 3 и Prince of Persia: The Sands of Time. То на кое по-напред да правят маркетинг, хаха!
Освен това иначе излизат и GTA Vice City, NFS Underground, Max Payne 2: The Fall of Max Payne, Star Wars: Knights of the Old Republic и още разни други култови класики.

Изобщо тези години бяха тъпкани все със заглавия, които оставят следа.

The_Doctor46
Цитиране
02 април 2025
Между другото видяхте ли какво обявиха от Юби?Създават ново дъщерно дружество,в което отделят Assassin's Creed,Far Cry и Tom Clancy's.Общата стойност на дружеството ще е 4 милиарда евро.Врътката е,че Tencent ще придобие 25% от новото дружество за около 1,13 милиарда.Началото на края може би?След време ще изкупят цялата компания и ще стане Ubisoft China.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
God
Цитиране
02 април 2025
Това е ясно, продадоха се на китайците. Въпросът е каква ще е съдбата на оставащите в Ubi оригиналното, Tom Clancy's Ghost Recon и The Division.
Rostik79
Цитиране
02 април 2025
Имаше един The Division проект, който прекратиха - навярно и там са потънали няколкодесетки милиона в разработка, но сигурно са се усетили, че ще е провал като Конкорда и навреме са се спряли. Щяло да бъде Батъл Роял в света на Дивизията.
Сега не знам дали има нещо предвидено за следваща Дивижън игра.
Аз преди няколко месеца пак си инсталирах The Division 2 и неусетно едни 150 часа заминаха - заглавието е едно от най-добрите за жанра си бих казал и все още държи сериозна игрова маса.
The_Doctor46
Цитиране
02 април 2025
Най-интерсното е,че от Юби не искат да се асоциират директно с това дъщерно дружество.Хем се опитват да спасят най-известните си франчайзи,хем не искат вината да е в тях ако умрат.Това "дъщерно" дружество ще струва повече от самите Юби.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
02 април 2025
Впрочем Тенсент си имаха поначало 9% от Юби - още отпреди няколко години. Както имат дялове и в ЕПИК и сега като търсех, разбрах, че и в Discord имали дял както и в други гейминг компании. Например имат участия или направо притежават компаниите зад франчайзи като League of Legends, Elite Dangerous, Path of Exile, Conan Exiles, Warhammer: Vermintide, PUBG.
LethianDream
Цитиране
02 април 2025
Мен ми е странно как разни хора ги кълнат- ще фалират, край, приключени са Юбисофт. Това е огромна компания с множество студиа, все едно Епъл или Дисни да фалира. Може да приключат няколко студия и от 13 хиляди персонал ще станат 10 хиляди. Няма да са двамата човека, които правят Hollow Knight
Да не говорим, че имат множество страхотни марки в гейминг, всяка от които струва милиони.
Няма как да е началото на край, ако ще Tencent изцяло да ги купи- най-много да почнат да правят всичките си марки на мобилни кеш грабове за китайския пазар
The_Doctor46
Цитиране
02 април 2025
Е как няма.Много големи компании са фалирали.Акциите им в момента се продават на смехотворни пари.Защо мислиш се колаборират с китайците?Юби са 19К човека,не 13.Искат малко да се стабилизират,че и най-известните си игри няма да правят вече.Всичко може да стане.
lyubohar
Цитиране
02 април 2025
THQ, Midway, Eidos, Westwood Studios, 3DO...

Иначе винаги съм се отнасял с леко пренебрежение към френски софтуерни компании, имам и професионален опит с такива. Да бяха за дрехи или козметика - разбирам да са топ, обаче игри не могат да правят на нивото на хамериканците и японците...

bojosan
Цитиране
03 април 2025
lyubohar написа
Иначе винаги съм се отнасял с леко пренебрежение към френски софтуерни компании, имам и професионален опит с такива. Да бяха за дрехи или козметика - разбирам да са топ, обаче игри не могат да правят на нивото на хамериканците и японците...
Холандците също са много добри, Killzone съм я играл не знам колко пъти и още ми се играе. Ама май са фалирали нещо.Кристал Динамикс навремето създадоха най добрите за мен лично Томб Райдери - легенд и аниверсари.Ама вече и там я няма стара генерация и са умрели.
Rostik79
Цитиране
03 април 2025
The_Doctor46 написа
Е как няма.Много големи компании са фалирали.Акциите им в момента се продават на смехотворни пари.Защо мислиш се колаборират с китайците?Юби са 19К човека,не 13.Искат малко да се стабилизират,че и най-известните си игри няма да правят вече.Всичко може да стане.

Защо да не си правят най-известните игри вече? ТЕНСЕНТ няма изведнъж да почнат те да правят следващия Асасин в някое китайско студио с китайски девове. Ето какво пише в IGN.com:

This new subsidiary includes the teams developing the Rainbow Six, Assassin’s Creed, and Far Cry franchises based in Montréal, Quebec, Sherbrooke, Saguenay, Barcelona, and Sofia, as well as Ubisoft’s back-catalog and any new games currently under development or to be developed. So, it sounds like existing projects are safe, and there is no word yet on more layoffs.

The_Doctor46
Цитиране
03 април 2025
Щото някой спомена,че от Юби не искат пряко да се асоциират с това дъщерно дружество.Кавото и да значи това.Хем са си настоящите девове,хем ръководството на проектите може да не се води от Юби,а от "дръпнатите".Това разбира се са си мои съчинения/изводи.Не знам реално как ще е,но на мен така ми звучи.Защо иначе ще отделят тези франчайзи в отделно дружество?Ще видим какво ще стане,де,няма как да скрият. Любо,Аркейн ми е едно от любимите студиа.Те са франсета.Имат само една слаба игра.Dishonored игрите са ми едни от най-люимите евър.Виктор Антонов беше главен дизайнер на първата,бог да го прости човека.Страхотна работа е свършил.
Rostik79
Цитиране
03 април 2025
The_Doctor46 написа
Защо иначе ще отделят тези франчайзи в отделно дружество?Ще видим какво ще стане,де,няма как да скрият. .

Предполагам, че целта е да не се товарят финансово печелившите франчайзи с непечелившите. Не съм финансист, но логично ми изглежда да отделиш успешните проекти отделно. Иначе всички пасиви от Skull & Bones, Star Wars и знайни и незнайни прекратени проекти се лепят и на останалите продукти и им смъкват стойността.

The_Doctor46
Цитиране
03 април 2025
"With the creation of a dedicated subsidiary that will spearhead development for three of our largest franchises and the onboarding of Tencent as a minority investor, we are crystalizing the value of our assets, strengthening our balance sheet, and creating the best conditions for these franchises’ long-term growth and success. With its dedicated and autonomous leadership team, it will focus on transforming these three brands into unique ecosystems."

Те т'ва е официално от шефа им."With its dedicated and autonomous leadership team.." Това баш ми звучи,че друг ще дърпа конците,а сигурно си прав,но според мен нещата отиват още по-далеч.Вече Юби се свързва с боклуци,а правейки отделно дружество,с "автономно" ръководство е опит да не се свъзват толкова най-големите им франчайзи директно с тях.Де да знам.Сега щели баш в Юби да се фокусират над Дивизията и още не знам си какво беше.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.