Изобщо тези години бяха тъпкани все със заглавия, които оставят следа.
Иначе винаги съм се отнасял с леко пренебрежение към френски софтуерни компании, имам и професионален опит с такива. Да бяха за дрехи или козметика - разбирам да са топ, обаче игри не могат да правят на нивото на хамериканците и японците...
Защо да не си правят най-известните игри вече? ТЕНСЕНТ няма изведнъж да почнат те да правят следващия Асасин в някое китайско студио с китайски девове. Ето какво пише в IGN.com:
This new subsidiary includes the teams developing the Rainbow Six, Assassin’s Creed, and Far Cry franchises based in Montréal, Quebec, Sherbrooke, Saguenay, Barcelona, and Sofia, as well as Ubisoft’s back-catalog and any new games currently under development or to be developed. So, it sounds like existing projects are safe, and there is no word yet on more layoffs.
Предполагам, че целта е да не се товарят финансово печелившите франчайзи с непечелившите. Не съм финансист, но логично ми изглежда да отделиш успешните проекти отделно. Иначе всички пасиви от Skull & Bones, Star Wars и знайни и незнайни прекратени проекти се лепят и на останалите продукти и им смъкват стойността.
Те т'ва е официално от шефа им."With its dedicated and autonomous leadership team.." Това баш ми звучи,че друг ще дърпа конците,а сигурно си прав,но според мен нещата отиват още по-далеч.Вече Юби се свързва с боклуци,а правейки отделно дружество,с "автономно" ръководство е опит да не се свъзват толкова най-големите им франчайзи директно с тях.Де да знам.Сега щели баш в Юби да се фокусират над Дивизията и още не знам си какво беше.