Свърших днес The Last of Us 2 и съм доста раздвоен.Невероятна атмосфера,наистина,просто без забележки.Пичовете от Naughty Dog са се справили страхотно.Кинематиците,звука,играта на персонажите е също на изключително ниво за мен,но дотам са плюсовете.Историята за мен е зле,не е така завладяваща като първата част.Сума нелогични неща се случват.Заложили са на насилие,насилие и пак насилие,и второто нещо-на шокиращи моменти.Искали са да пресъздадат депресия и не може да им се отрече,получава се.Колко е хубаво това е друг въпрос.Без Джоел ми беше някак "терсене".Той беше най-силния персонаж в първата част според мен.Някак не можах да се нагодя да играя и с нацепения "батка".Ясно е какво са се опитали да направят като разделят играта на двете части,но и двете героини са нелепи и противоречиви.Като цяло първта игра ми хареса в пъти повече.До ден днешен си спомням моменти от играта.Тук въпреки шокиращите моменти,ще съм забравил повечето неща след месец.Ако не се замисля човек много докато я играе,може и невероятна да му се стори,но ако се замисли какво са искали да направят от Naughty Dog и как са го пресъздали,ще установи,че някои неща са пълен ташак.Геймплейя си върши работата,но твърде малко промени от предната част.Въпреки "ранта" играта не е зле,на места се бях "вкарал във филма",но можеше да е мнооого ,ама много по-добра ако си бяха наели някой силен сценарист.Давам 7,5 само по моята скала,а първата бих казла,че е поне 9 от 10.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way