Иначе почнах Astro Bot. Супер забавен платформър, адски разнообразен и всяко ниво вкарва някаква нова механика. Контролерите са невероятни - просто няма друга игра, която да ги ползва толкова добре. И фийдбек, и звуци от разните материали, риенето на някакви парченца от различни материали, всичко е адски изпипано. Не знам дали е чак за игра на годината, защото примерно история грам няма, а битките са на много базово ниво. Но сама за себе си е супер играта и си заслужава хвалбите.
Много се чудя за Hell is Us. Гледам, че получава сравнително добри оценки, без да е шедьовър. Критиките са основно към финала, който не разкривал почти нищо от фабулата, както и към ограничения брой умения и съперници.
Ще помисля дали ми се играе нещо подобно, може да пробвам демото
Hell is Us изглежда готино, ама игра със експлорейшън дето не те води за ръката и да няма скок ми се струва много архаично. Сигурно ще я взема по-нататък като и падне цената, сега ще без друго се размазвам на MGS Delta, а се задава и Cronos-a, на който сериозно се замислям дали да не преордърна делукса, че да го цъкам още днес. Аз дето се казва Калисто на пълна цена я взех, щото споделяше ДНК с Dead Space, пък тази май е и по-добра, поне от видяното досега.
Cronos: The New Dawn - 05.09.2025
Borderlands 4 - 12.09.2025
Dying Light The Beast - 19.09.2025 (това заглавие май не съм виждал да го обсъждаме тук)
Ghost of Yotei - 02.10.2025
STALKER 2 (за ПС5) - 20.11.2025
5 заглавия, които са ми засега задължителни за игра, 3 от които излизат буквално през седмица до края на този месец. А от наскоро излезлите също Metal Gear римейка, Expedition 33, Atomfall и още няколко. Дейба ... много нещо. Кажи-речи до края на годината плътно има за игра само от новите игри. Изобщо беклога даже не го споменавам. Тази година май се оказа доста по-силна от предната.