Първите ми впечатления от Cronos след около 3 часа игра.Още веднага става ясно,че са черпили вдъхновение т.е. копирали от Dead Space.Героя се движи,стреля и бяга като Айзък.Ъпгрейдването на костюма,оръжията и нещата,които купуваш стават по абсолютно същия начин като в Dead Space.Научаваш за света и историята по абсолютно същия начин-чрез документи и записи.Дори тъпченето и трошенето на сандъците е същото.Също така са черпили вдъхновение и от Resident Evil.Споменатите сандъци са почти 1 към 1 с тези от RE,крафтваш неща като в RE и търсиш бушони,кючове и тн. както в RE.Атмосферата е микс между Dead Space и Silent Hill (същото студио прави римейка на двойката),което е супер добре.Много здрава атмосфера.Имам чувството,че пичовете са се събрали и шефа им е казал:"Вижте,няма да мислим нищо оригинално,ще копираме,но разбира се от най-добрите в жанра".Сега,има си и някои свои механики,няма да казвам какви.Действието се развива в комунистическа Полша,а историята за сега ми харесва.Вразите до тук,които срещнах са 4 вида,но съм още в началото.Предполагам,че ще има други натам.Графиката е супер,но ако някой иска да я пробва на PC,да знае,че грам не е опримизирана и трябва споменатата вече "корава" машина.Аз съм пуснал всичко на максимални настройки с HDR,4К,без да ползвам генериране на кадри и държи 60 кадъра,кето е най-ниския фреймрейт,който съм получвал от Cyberpunk 2077 с path traycing.Грам не са се старали с оптимизацията.Повечето игри ми държат доста над 60 кадъра.За сега играта ми допада,играя си я с удоволствие въпреки,че е рано за някакви генерални оценки,но в момента доста ми харесва.
П.С. имаше един мега забавен момент още в началото.Трябва да намериш ключ за врата,която е внимание-от тези почти изцяло остъклени врати с дърво само в долната част на вратата,а нашия човек е екипиран с тежък костюм и бластър,а не може да разбие стъклото.WTF.Само половин час по-късно пък си отваяш друга врата,много по-солидна с тупалка.Тези пичове или тролят,или на никой не му е минало през главата поне за бегъл реализъм.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way