В нета вече има класации "най-яките игри с отложени премиери заради Silksong" . Да не се окаже, че сривът на Гугъл днес е заради хората, които търсят ревюта или друго инфо за Silksong
Не знам какво ще правя, като излезе четворката догодина.. Ще играем с женско там (и то не кое да е, ама Сири-то), което ме влече, ама ако геймплея е същия кур като тройката- "набери тревички", май ще я скипна...
Силксонг-а и той ще е леш По-голяма свинщина и от соулс игрите.. Умри 9502 пъти, преди да я врътнеш
Това само мазохисти като вас двамата може да го играят
Междувременно аз приключих снощи МАФИЯ- може би е най-кратката игра с отворен свят. Даже не се усеща, че е отворен свят. Мисиите следват една след друга и в повечето случаи те пращат директно някъде или тръгваш със спътник и не можеш да обикаляш както си искаш. Ако се отклониш, почва да ти отброява 15 секунди да се върнеш "в правия път". Като приключи мисията, следва кът-сцена и се телепортираш обратно където сценарият е посочил. С други думи, играта изобщо не те насърчава да ходиш никъде. Няма и странични мисии. Така отключих някои ъпгрейди почти в края, просто защото се отключват при един търговец, при който не можах да стигна. Поне 70% от света изобщо не съм обхождал, но то и няма много смисъл, защото няма нито мисии, нито събития, нито врагове. Вярно, че бюджетът е ограничил творческата свобода, но е можело да сложат някоя друга ферма или бивак на бандити, да отидеш да постреляш ей така. Не видях и free-roam да има. Ако искаш да пообиколиш, трябва да заредиш началото на някоя мисия (за това поне има опция) и то да е такава, която не я започваш скриптирано и да те прати някъде, защото пак няма да можеш.
Ами не знам, ама почнах да изпитвам носталгия към юбисофтските светове, където на всяка крачка има я някое НПЦ да ти говори нещо, я миниигра, я съкровище или предмет ... Тук е един стерилен свят, който по никакъв начин не те подмамва да видиш какво ли има зад оня хълм, защото освен красива гледка, няма нищо друго. ОК, има колектибъли, които не ти дават почти нищо обаче допълнително като бонус. След като приключиш играта, няма за какво да се връщаш, освен ако не искаш да правиш платина/ачийвмънти.
Жалко, че такъв иначе красив свят бива похабен по този начин.
Към другите критики: нямаш опция за запис. Играта ползва само авто-сейф и това е. Даже предполагам, че ако пуснеш някой предходен чаптър (можеш да ги избираш, след като ги приключиш за преиграване), играта ще ти презапише сейфа и ще си останеш върнат назад да преиграваш отново.
Освен това зарежда нивата учудващо бавно. Хоризонта и Дед Страндинга зареждат сейфове и нива почти мигновено, тук отнема 10-20 секунди всеки път.
В крайна сметка, макар, че я хейтнах, трябва да кажа, че заглавието е добро все пак и се кефих на играта.
Това за explore нещо не съм го видял, мерси.
Аз мисля, че ще са го адресирали това, все пак първата игра е на 8г и оттогава наистина много вода изтече. На мен също вече ми е доста дразнещ тоя момент, който навремето сякаш не ми правеше впечатление. Може да се окаже, че е по-смислено да пробвате новата ако е по-accessible.