Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
450
...
495
>
lyubohar
Цитиране
05 септември 2025
Според мен по-добре да пропусне първата, след като го дразни търчането до босовете. Може да са го пооправили това в новата. А и той май я беше тествал първата вече.
Rostik79
Цитиране
05 септември 2025
Абе като гледаш на стрийм някой, изглежда голям FUN и лесно - скок-подскок, удряш, отстъпваш, пак удряш и готово. Ама като почнеш да играеш и усещаш как нервичките ти почват да вибрират

Аз в очакване на Borderlands 4, си инсталирах снощи тройката и усещам как хайпът се вдига. Имам доста неща неизиграни още, че си взех Ultimate преди време (за 40 лева), а там е доста солидно съдържание - сигурно сумарно всичко допълнително след ванила играта като продължителност е колкото самата основна игра, която сама по себе си също не е малка или кратка.

logout
Цитиране
05 септември 2025
По излезлия гейплей на Borderlands 4 не видях нищо по-различно от 3-ката. Рекламираните милиони оръжия ще са най-вероятно възможните комбинации от статове и скинове. И съм млако скептично настроен към отворения свят, който рекламират, но не видях да показват. Очаквам като на 3-ката ти се спамат безсмислени мобове на всяка крачка на които дори няма да им се обръща внимание.

Edit: Пропуснах да добавя, че и графиката изглежда като на 3-ката, не знам за какво са ползвали новия енджин, освен да е по-тежка играта и да може да ти се рендва в реално време героя в кътсцените.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Rostik79
Цитиране
05 септември 2025
logout написа
По излезлия гейплей на Borderlands 4 не видях нищо по-различно от 3-ката. .

И само така да е, пак съм навит. Ако нещо не е счупено, няма какво да поправяш
Но има достатъчно нововъведения, които само ако гледаш геймплей, няма да се усетят. Например:

- повишена вертикалност в света, имаш кука за захващане, подобрени механики за придвижване, DASH движение, плуване;
- за първи път кустомизация на оръжията. Можеш да комбинираш части от различните производители на оръжия и да си сглобяваш твои пуцалки;
- още по-дъбоко дърво на уменията, позволяващо по-фини опции за правене на билдове (което лично мен не ме кефи, даже и в тройката ми се струва ненужно утежнен този елемент);
- променена механика на тежките оръжия, които вече ще са на специален слот и няма да имат муниции, а само cooldown механика.

dzhiny
Цитиране
05 септември 2025
В Hollow Knight-a трябва прецизно да си преценяш движенията, напред-назад, скок-подскок и в частност ударите, че иначе отиде коня у ряката... Не е като при някой други, да маааш с голямата брадва и все ще докараш някакъв dmg
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
LethianDream
Цитиране
05 септември 2025
Rostik79 написа
- повишена вертикалност в света, имаш кука за захващане, подобрени механики за придвижване, DASH движение, плуване;
- за първи път кустомизация на оръжията. Можеш да комбинираш части от различните производители на оръжия и да си сглобяваш твои пуцалки;
- още по-дъбоко дърво на уменията, позволяващо по-фини опции за правене на билдове (което лично мен не ме кефи, даже и в тройката ми се струва ненужно утежнен този елемент);
- променена механика на тежките оръжия, които вече ще са на специален слот и няма да имат муниции, а само cooldown механика.

Очаквам поредна страхотна игра! Дано тотално да са отпушили простотиите, за да се размажа
И малко повече да говори геройчето, докато ходим, вкл. да си мърмори разни тъпотии Че в тройката индийската Сирена съм я запомнил основно с пъшкането по време на ...скок

The_Doctor46
Цитиране
05 септември 2025
Logout,колега,графично е подобрена.Не знам кои клипчета си гледал,но е по-добре от тройката.Аз съм доволен на още от същото.Все пак всяка поредица малко или много е така.Не може нещо кой знае колко кардинално да се промени,още повече,че комбата в BL е супер фън.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
06 септември 2025
Отново да препоръчам Astro Bot. Много сладка игричка с невероятно внимание към детайла. Буквално на всеки метър намираш по нещо яко. Пълно е с референции към най-яките Playstation заглавия. Например днес ми се отвори God of war ниво, в което си дребен Кратос, имаш си брадва, която мяташ и активираш някакви неща; има си традиционните сандъци и дори зелените гарвани, които целиш. И това е само едно единствено ниво, което се минава за 15 минути, всяко друго ниво е тотално различно - включително като механики, оръжия и т.н.

Играта има най-яките повърхности като форма и звуци, които съм виждал; дори елементарни неща като ходене по стъкло или метал са направени да се усещат като специално преживяване. Като физика също е адски добре, постоянно падат някакви предмети - примерно от дървото се изсипват 200 ябълки, които буташ наляво-надясно докато ходиш. Те издават звуци, контролерът вибрира и е адски приятно.

Пълно е и с други референции, включително игри като Bloodborne и маса други, които сигурно не съм разпознал. И с всяко малко легендарно ботче (такова специално, което е референция към нещо от Плейстейшън историята) имаш някаква мини-интеракция, а те са десетки!

Платформингът е много свеж и както казах - мега разнообразен, няма две нива да се усещат еднакви. Има и challenge нива, които са по-трудни, но кратки и не фрустриращо трудни (засега). Босовете са адски забавни и запомнящи се, както и битките с тях (които са лесни).

С две думи играта е абсолютен топ за това, което е. Не знам дали заслужава да е игра на годината (сигурно не), но като платформър е най-доброто, което съм виждал честно казано.

dzhiny
Цитиране
08 септември 2025
Щеше ми се много да я пробвам, ама няма порт ...
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Rostik79
Цитиране
09 септември 2025
Аз също с удоволствие изиграх безплатната демо-игричка Астро, която идва с ПС5. Точно както Любо казва е - тя си е направена да демонстрира възможностите на дуалсенса и го прави много добре. Гледам, че има опция за онлайн игра - каквто точно представлява, кооп-режим нещо ли?

Странно ми е защо се игнорират екстрите на дуалсенса - дори ПС ексклузиви често не ги ползват. В Days Gone например беше мнго яка екстра да отваряш съответното меню като прокараш пръст в дадена посока на тъчпада - плъзгаш отляво надясно -> отваря се директно картата, плъзгаш от дясно наляво - отваря се направо инвентарът и т.н. В TLOU също е имерсивно да разклатиш контролера, за да нагласиш фенерчето като почне да губи светлина или записите от диктофоните като звучаха от самия контролер. Първият път буквално подскочих от стола като почна "контролерът да ми говори" изпод ръцете като включих диктофон. А в римейка го бяха махнали даже това.
Четох, че Alien Isolation може да ползва микрофона ти и ако има шум в стаята, където играеш (физическата ти стая), пришълецът по-бързо те намира (това не е специфично за плейстейшън, де, мисля на всяка система действа, но е много хитро и иновативно).

LethianDream
Цитиране
09 септември 2025
Не знам, падението е пълно, щом Астро Бот и Бала(с)тро бяха номинирани за Игра на годината.. Тези двете игри и да ме вържат, няма да седна да ги играя Едно време Скайрим и Батман бяха кандидати, сега са някакви пикни за деца и бебета.. Ето сега и Силксонг, вероятно ще вземе Игра на годината, а чета много кофти отзиви за нея- била нещо като Дарк Соулс 2 за платформинга- отдалечени на майната си сейфове от боса..Не върви на добре работата

lyubohar
Цитиране
09 септември 2025
Ей не можа да се въздържиш да ми насереш препоръката, въпреки че изрично се опитах да я извадя от конктекста на GOTY, който честно казано не знам кого вълнува и ако има нещо детско в цялата работа, то е баш това Хем постоянно твърдиш колко си специален в мнението си и как никога не си съгласен с общата публика, хем мнението на общата публика изглежда живее rent free в главата ти
LethianDream
Цитиране
09 септември 2025
Гаден хейтър съм Че и Силксонг подхванах Разбира се, без да съм играл която и да е от трите игри Хинтът тук е, че нямам и намерение да ги играя
The_Doctor46
Цитиране
09 септември 2025
Аз събота и неделя нямах възможност да играя,но вчера си наваксах с Cronos.На последната зона съм и бих казал,че е една от силните игри тази година.Да ,абсолютно копиране на Dead Space.Едно към едно,с изключение на една механика при комбата.Всички други са ги пренесли.Както казах преди,копирали са и от Resident Evil,и малко от Silent Hill.Историята е интересна и още не се е разкрила напълно.Атмосферата е супер,нивата са си линейни ,клаустрофобични,както подобава на жанра.Има си "скрити" неща,които ако обикаляш всяко място и ъгълче е трудно да пропуснеш.Само малко лесен ми идва комбата.В началото,когато не си ъпгрейдвал оръжията,е малко по-тегаво,но после ставаш ОП,особено ако макснеш първата помпа,която ти дава.Това доста чупи от сървайвъл елемета,щото се чувстваш безсмъртен.Да,няма много ресурси и трябва да избираш кои оръжия да вземеш.Аз ползвам две само,щото хем заемат място в инвентара,хем няма да има ресурси,за да крафтваш муниции за всички.Най-големия ми проблем обаче е с вразите.Има около 7-8 вида,но всички си приличат някак(с изклчение на 2) и имаш чувството,че биеш 2-3 гада през цялото време.Там не са се старали много.Няма бързи като в DS.Е, има един вид,но и те не са кой знае колко.Графиката е супер,но както римейка на Silent Hill 2,който правиха за Konami, така и първата им самостоятелна игра е зле оптимизирана.Тази игра е още един пример,че може да копираш сляпо,но да се получи добър продукт.Дали е добра колкото Dead Space, или Resident Evil? Абсолютно не.Дали е добра игра?Според мен да и я препоръчвам на феновете на жанра.

П.С забравих още един от плюсовете.Галиш котета и те ти дропват готини неща.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
09 септември 2025
От това, което описваш, Докторе, не изглежда да са "копирали на сляпо", а по-скоро добре са анализирали защо тези игри са харесвани и са копирали по правилния начин.
<
1
...
450
...
495
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.