p.s. Не мога да разбера за какво се оплакват от оптимизацията, не е много добра, има си забележки но я пробвах на старото PC (3080ti + Ryzen 7 5800X и 32GB рам) с DLSS на Quality, всичко на максимум, без сенките и отраженията (на медиум) и махнат блъра (мен много ме дразни), става да се играе и на 1440р и не е зле.
Сега си давам сметка каква огромна разлика има не само между игрите в поредицата, но и генерално в поколенията. Също ми прави впечатление, че между GoW 1 и 3 са само 5 години, даже има и междинни игри за PSP между тях. Докато в съвременния гейминг такива интервали са немислими за големите загалвия.
В същото време част от ДНК-то на старите поредици се усеща и в новите GoW игри - начинът, по който Кратос върти Остриетата, отварянето на сандъци и врати.
Когато взимам на преордър винаги си купувам пълните издания, винаги излиза по-евтино, но си е риск да се прецакаш (както стана и със Старфийлд например).
Уикенда почнах Lords of The Fallen (безплатна ми е в ГеймПаса) и засега заедно с Ремнант са двете ЕДИНСТВЕНИ соулс игри, които много ми харесват
Дори успях да гътна първия бос в Лордовете.. Не очаквах при положение, че всички отзиви са мега негативни, така да ми допадне играта. Ще видим нататък, че още съм много в началото.