Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
451
...
495
>
tenga
Цитиране
09 септември 2025
Аз уикенда приключих Clair Obscur и честно казано накрая толкова се оплетох от края и историята, че малко ми се уби цялата емоция от играта. Уж говоря и разбирам английски добре, но накрая нищо не разбрах. Трябваше да влизам да търся информация какво е искал да каже автора. Прекалено измислено и сложно ми дойде, а някой неща грам не ми се навързаха и не ми се видяха логични. Както и да е, веднага подкарах Мафията след това и съм още в началото, но ми идва леко вдървена. Дано се оправят нещата и поне историята да си заслужава.
The_Doctor46
Цитиране
09 септември 2025
Може,но на мен ми прилича на copy/paste.В повечето игри се вижда,когато подражват на друга,но тук е очеизвадно.Да добавя,че емоционалния елемент не е така силен като в DS,защото тук героя е през цялото време с шлем.Няма лице,няма име(ще видиш защо ако я пробваш),което пречи някак да се припознеш с протагониста като в Айзък.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
logout
Цитиране
10 септември 2025
The_Doctor46 написа
Logout,колега,графично е подобрена.Не знам кои клипчета си гледал,но е по-добре от тройката.Аз съм доволен на още от същото.Все пак всяка поредица малко или много е така.Не може нещо кой знае колко кардинално да се промени,още повече,че комбата в BL е супер фън.

Клиповете от геймплея по сайтовете гледам и не виждам голямо развитие в графиката, даже някои ефекти ми се виждат изкуствено набутани за да оправдаят ползването на новия енджин. Аз съм я поръчал отдавна, надявам се само да не съжалявам отново за поредния преордър.

@Rostik79 От изброените механики тая кука видях само да се ползва като прескача от една "арена" на друга. Плуването е голяма опция - направо се претрепваш да я ползваш в подобен тип игри (не видях да има подводни битки). Дървото на уменията не е чак толкова сложно и не надгражда много от тройката и там можеше да правиш билдове, ограничени, но пак помагаха според стила на игра. Комбинирането на части на оръжията е единствено да се увеличи възможните комбинации за дроп, никъде не пише, че можеш ти по някакъв начин да комбинираш статовете, просто трябва да фармиш повече за да падне това което искаш (за мен не е проблем, аз играя и ММО, така че фарменето не ми е драма), чист пълнеж и маркетингов трик да висиш повече в играта.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Rostik79
Цитиране
10 септември 2025
Логаут, изглежда така, сякаш си си оформил мнението вече от предварителните клипчета и ако ще и като походова стратегия да я пуснат, ще кажеш "еми то пак същото като предната, само дето походово сега играеш, за да изгелжда, че е нещо променено."

В интерес на истината, формулата на поредицата си работи добре вече в три издания, така че нещо генерално ново няма нужда да вкарват. Иначе ще стане като Дед Спейс 3 и феновете ще кажат "еее, развалиха я поредицата с тези нови неща".

The_Doctor46
Цитиране
10 септември 2025
И аз се чудя колегата Logout какво точно очаква.Това е BL и поредицата си има определени механики.Сега са добавили малко неща,не знам дали са подобрили играта или не,но така се прави по принцип.Дето казва Ростик,няма да пуснат походова стратегия или аRPG.Това,което не се чупи,не се поправя.Ако някой очаква нещо много различно,едва ли ще остане доволен.Аз си взимам BL и очаквам да е BL.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
logout
Цитиране
11 септември 2025
The_Doctor46 написа
И аз се чудя колегата Logout какво точно очаква.Това е BL и поредицата си има определени механики.Сега са добавили малко неща,не знам дали са подобрили играта или не,но така се прави по принцип.Дето казва Ростик,няма да пуснат походова стратегия или аRPG.Това,което не се чупи,не се поправя.Ако някой очаква нещо много различно,едва ли ще остане доволен.Аз си взимам BL и очаквам да е BL.

The_Doctor46 написа
Логаут, изглежда така, сякаш си си оформил мнението вече от предварителните клипчета и ако ще и като походова стратегия да я пуснат, ще кажеш "еми то пак същото като предната, само дето походово сега играеш, за да изгелжда, че е нещо променено."
В интерес на истината, формулата на поредицата си работи добре вече в три издания, така че нещо генерално ново няма нужда да вкарват. Иначе ще стане като Дед Спейс 3 и феновете ще кажат "еее, развалиха я поредицата с тези нови неща".

Явно не ми разбирате коментарите и точно в двете ви мнения е проблема и за това в последно време игрите които излизат почти не предлагат нещо ново и ги е страх да не сбъркат с иновациите или развитието. Разбирам разработчиците да залагат на сигурно, но докато като потребители се хайпвате на претоплена манджа ще си излизат клонинги през определено време. Все по-трудно им е да измислят нещо оригинално с толкова много излезли игри, но за пример мога да дам Лариан с BG3, въпреки че ползваха тяхната си основа, направиха нещо качествено и различно, това очаквам да виждам в новите заглавия - пак да си запазят основата, но да надграждат, а в момента от представеното в B4 се виждат основно по-козметични промени.
Надявам се мнението ми да се промени след като излезе играта. Нетипично е (поне до 1 часа), че още не са пуснали и прелоуда за РС, най-вероятно се притесняват от хакове, въпреки че е с Денуво.

Когато си мислиш, че можеш да направиш нещо, и когато си мислиш, че не можеш - и в двата случая си прав.
Rostik79
Цитиране
11 септември 2025
С Larian не е много уместно сравнението - първо, че правят продължение на игра 20+ години след предната част, друго, че не са работили по предните игри, нормално е да се усеща като нещо ново (трябва да я изиграя тази игра).
BL се разработва все от едно студио и предната игра все още е малко или много актуална и се играе.
Но разбирам какво имаш предвид и като по-добър пример може да се даде God of War 2017, която действително силно промени и геймплей, и наратив, дори и жанр. За което, разбира се се намериха хора да ги упрекват за това. Ако питаш Божо, ще ти каже, че са я развалили поредицата, но в случая рискът се оказа оправдан и заглавието се оказа успешно.
Аз доколкото гледам материали за BL4, не бих казал, че са само козметични промените, но играта идва след 1 ден, така че ще се знае.

Аз още се чудя дали да я вземам, честно казано.

Иначе по по-обширната тема за развитието на гейминга, там може да се говори много. Аз си се представям също на мястото на дизайнери и директори и как са ми връчили даден бюджет и са ми казали шефовете - трябва да имаме продажби тук така, че да имаме еди си колко % печалба и т.н.. Дали ще създам "нещо по-различно" и да рискувам да потънат едни примерно 100+ млн с което да си изгубя работата и екипа и да съсипя дори целия франчайз или да играя на сигурно? Отстрани изглежда лесно.

lyubohar
Цитиране
11 септември 2025
BG3 е може би най-добрият пример за претоплена манджа - претоплена Divinity: Original Sin в конкретния случай. Ако не си играл Divinity-то ще ти се стори невероятна, но реално е повече от същото и даже по-зле в някои отношения.
The_Doctor46
Цитиране
11 септември 2025
На днешно време е изключително трудно да създадеш нещо оригинално,а BG3 с уговорката,че не съм я играл,но пък съм играл Divinity ,не изглежда нещо кой знае колко различно.Абе ще видим днес как е Borderlands 4 по-късно,защото на PC излиза към 7 вечерта днес,а за конзоли утре.Аз ще я взема най-вероятно,защото съм фен на поредицата,а дори да е копие на предишната част,пак ще има доволно количество забавление.

Вчера вечерта един от стриймърите,които следя играеше Heavenly Sword и много се зачудих по едно време защо Сони не направи римейк,или продължение на въпросната игра.Изглежда ми много забавана ,а е старичка ,от 2007 мисля.Има доста потенциал спред мен.Може би не се е продала добре тогава,не знам,но аз бих пробвал подобно нещо.Изглеждаше ми като версия на God of War(старите), само че с мацка протагонист.

dzhiny
Цитиране
11 септември 2025
Направо си ми е същото и на мен, ама с повече тъпи DnD механики, зарове и простотии, които усложняват learn curve-a излишно и всичко останало ми е много по малко интуитивно от при Divinity... Също така тия синематици, въобще не са ми нужни, а такива няма при Divinity, но пък хората ги обожават.
Та и затва го зарязах BG3 и ще се надявам и чакам Divinity 3.
Уж има слухове, че ще има, но тва едва ли ще е скоро, след тоя успех на BG3, а и искали да си вземат почивка. Тая Pathfinder: Wrath Of The Righteous изглежда мега яко, ама и там голямото четене и учене било, даже по три. По добре някой курс да изкарам свързан с работата за това влагане...
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
The_Doctor46
Цитиране
12 септември 2025
Поразцъках вчера Borderlands 4 за около 2 часа и половина.Колкото за две главни мисии и три странични.От това,което видях,вкрали са две,три нови за сериите механики.Може да се рееш из въздуха за известно време ако скочиш от високо място,може да се закачаш и изстрелваш от определени места/стени ,и да се катериш по тях,а също така има дронче,което сканира местността, и показва местата от интерес за играча.Също на картата вече има въпросителни,да знаеш,че там има нещо,което мен грам не ме кефи.Предпочитам сам да си обикалям.Комбата си е все така фън,а за историята не мога да кажа нищо,че съм въвсем в началото.Хумора си е все така,Claptrap ти разправя нещо от сорта:"Убийството- най-доброто решение за всеки проблем".

П.С забравих да спомена,че сега откриваш и отключваш safehouses и по този начин ти дава специален вид точки,които ползваш за разширяване на backpack-a и увеличаване на мунициите,които носиш за определено оръжие.Не е както преди да се купуват.

Rostik79
Цитиране
12 септември 2025
Гледах едно стриймче - пичът с компютър се оплакваше "it runs like shit", обаче му е включени в горния десен ъгъл кадрите и те са на 160-170 кадъра и вика "ем сега е ОК, ама иначе "runs like shit"
The_Doctor46
Цитиране
12 септември 2025
Този със сигурност не е бил на 4К.Толкова високи кадри не може да удариш дори с RTX 5090,което е смехотворно.Да,графиката е подобрена,но в никакъв случай не е оптимизирана.Аз с моята 4090 държа стабилни 60 с включен HDR,badass settings и нейтив.Трябва да пробвам колко ще качи с DLSS.Това оптимизация е абстрактно понятие за днешните разработчици.За сравнение една от най-красивите игри,които съм играл напоследък -HFW, вървеше всичко на макс с между 150-210 кадъра,а ся ми излизат някакви игри,които са с по-лоша и 60.
logout
Цитиране
12 септември 2025
Не е оптимизирана за РС, на по-слаби карти независимо от кадрите има забележими дропове, а акто превключи на сцена има забавяне в зареждането на текстурите.
Иначе графиката е добре, изглежда забележително по-добре отколкото на клиповете. За мене това е полиран Borderlands 3 с отворена карта и малко нововъведения (плуването си е ташак както се очакваше, но пък куката е забавна за ползване особенно като започнеш да дърпаш предмети за да ги хвърляш, а и бързо ти позволява да се придвижваш извън мелетата). Пак булетспондж босове, едни и същи противници, дори и част от шегите им се повтарят. Но си е стабилен шутър, за разпускане е идеален, не напряга и ако си в настроени си е истинско забавление. Дразни ме новата система за маркиране на буклука в инвентара, кой ли малоумник е измислил да махнат шорткът бутона в инвентара, а трябва да го избираш на десен бутон.
Аз започнах с Векс, на която рийпърите са твърде силни още на отключването им, като ги пуснеш можеш само да си висиш някъде на спокойствие и да ги чакаш да се справят с обикновенните противници, а и първия бос не им се опря много.
Много дразнещ беше даунлоуда, аз бях от каръците които теглехме със стабилни 10МБ/с при 100МБ/с връзка, но вероятно това е понеже ги критикувах преди излизане на играта

The_Doctor46
Цитиране
12 септември 2025
Това с наградите от страничните мисси също е малко странно.Трябва да си ги клеймнеш от отделно меню.Аз нямах проблем със свалянето.Скоростта си беше максимална,явно съм бил от "късметлиите".То играта не е голяма по днешните стандарти-65GB.Аз очаквах да е много повече.И да,куката вкарва още динамика в и без това динамичния "вертеп".Аз цъкам на последна трудност и първия шеф не ми се стори булетспондж.Де да знам,може вече да съм свикнал с шефовете от тройката,които бяха на тонове кръв.Ако имаш сериозно пушкало,обикновените врази умират бързо,но специалните са малко наистина булерспондж.Има и нещо като додж тоя път.Абе струва ми се стабилна пуцалка,но за 2,5 часа едва ли мога да правя каквито и да е изводи.BTW и аз играя с Vex,но аз винаги първото изиграване правя със сирената.Като инсталирах вчера играта,видях,че Borderlands 1 ми липсва в Steam ,та се зачудих какво става,а после се сетих,че нея си я взех на диск и тогава не изискваше никакви платформи.От едни не толкова далечни времена,когато си притежаваха хората играта инаистина.
<
1
...
451
...
495
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.