Клиповете от геймплея по сайтовете гледам и не виждам голямо развитие в графиката, даже някои ефекти ми се виждат изкуствено набутани за да оправдаят ползването на новия енджин. Аз съм я поръчал отдавна, надявам се само да не съжалявам отново за поредния преордър.
@Rostik79 От изброените механики тая кука видях само да се ползва като прескача от една "арена" на друга. Плуването е голяма опция - направо се претрепваш да я ползваш в подобен тип игри (не видях да има подводни битки). Дървото на уменията не е чак толкова сложно и не надгражда много от тройката и там можеше да правиш билдове, ограничени, но пак помагаха според стила на игра. Комбинирането на части на оръжията е единствено да се увеличи възможните комбинации за дроп, никъде не пише, че можеш ти по някакъв начин да комбинираш статовете, просто трябва да фармиш повече за да падне това което искаш (за мен не е проблем, аз играя и ММО, така че фарменето не ми е драма), чист пълнеж и маркетингов трик да висиш повече в играта.
В интерес на истината, формулата на поредицата си работи добре вече в три издания, така че нещо генерално ново няма нужда да вкарват. Иначе ще стане като Дед Спейс 3 и феновете ще кажат "еее, развалиха я поредицата с тези нови неща".
Явно не ми разбирате коментарите и точно в двете ви мнения е проблема и за това в последно време игрите които излизат почти не предлагат нещо ново и ги е страх да не сбъркат с иновациите или развитието. Разбирам разработчиците да залагат на сигурно, но докато като потребители се хайпвате на претоплена манджа ще си излизат клонинги през определено време. Все по-трудно им е да измислят нещо оригинално с толкова много излезли игри, но за пример мога да дам Лариан с BG3, въпреки че ползваха тяхната си основа, направиха нещо качествено и различно, това очаквам да виждам в новите заглавия - пак да си запазят основата, но да надграждат, а в момента от представеното в B4 се виждат основно по-козметични промени.
Надявам се мнението ми да се промени след като излезе играта. Нетипично е (поне до 1 часа), че още не са пуснали и прелоуда за РС, най-вероятно се притесняват от хакове, въпреки че е с Денуво.
Аз още се чудя дали да я вземам, честно казано.
Иначе по по-обширната тема за развитието на гейминга, там може да се говори много. Аз си се представям също на мястото на дизайнери и директори и как са ми връчили даден бюджет и са ми казали шефовете - трябва да имаме продажби тук така, че да имаме еди си колко % печалба и т.н.. Дали ще създам "нещо по-различно" и да рискувам да потънат едни примерно 100+ млн с което да си изгубя работата и екипа и да съсипя дори целия франчайз или да играя на сигурно? Отстрани изглежда лесно.
Вчера вечерта един от стриймърите,които следя играеше Heavenly Sword и много се зачудих по едно време защо Сони не направи римейк,или продължение на въпросната игра.Изглежда ми много забавана ,а е старичка ,от 2007 мисля.Има доста потенциал спред мен.Може би не се е продала добре тогава,не знам,но аз бих пробвал подобно нещо.Изглеждаше ми като версия на God of War(старите), само че с мацка протагонист.
П.С забравих да спомена,че сега откриваш и отключваш safehouses и по този начин ти дава специален вид точки,които ползваш за разширяване на backpack-a и увеличаване на мунициите,които носиш за определено оръжие.Не е както преди да се купуват.