Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
464
...
495
>
BundyBari
Цитиране
13 октомври 2025
Покрай хайпа по Hades 2, най-накрая и аз изиграх първата част, че не съм много по този жанр игри, но тази веднага ме спечели. За разлика от най-големите й фенове, на мен явно сравнително бързо ми омръзна, и след първото "бягство" минах на следващата игра от беклога, но разбирам защо й се кефят почти всички, които са я изиграли. Чувството, да си на косъм от това най-накрая да я "врътнеш" и последния бос като пак те сгъне , да започнеш отначало, но всеки път малко по-добър, е уникално... та с една дума - препоръчвам.
LethianDream
Цитиране
13 октомври 2025
Rostik79 написа
Тези имат ебахти колекцията от буквално всички хорър франчайзи, които се сетя, включително и куклата Чъки, куклите от 5 nights at Freddys (или каквито са там), че даже и Лара Крофт и чудовището от Stranger Things!

Точно една Лара Крофт ме свали от куката и ме хийлваше в една от игрите. Явно е много използвана като игрален character. И аз бих си играл с нея с огромен кеф, но трябва повече да поиграя, за да събера виртуална валута да си я взема. Има и опция да се купи в магазина, ама нещо не ми се влагат истински пари за нея.

Иначе играта е супер, има много хубав баланс между зловещо/крийпи и яко, както и следва да бъде в асинхронен слашър/хорър. Уменията на "оцеляващите" са много добре балансирани спрямо силната страна на всеки убиец, която си е специфична за него- реално играта не ти доскучава, дори и като разбереш основните механики. Любимо ми е като се крия в гардероби в царевична нива например Има и други много яки моменти- например убиецът ме хвана и аз почвам да се дърпам и се измъквам от него.. и той..никакъв ръш, супер спокоен... и аз си викам има нещо кофти тука, което не знам... и оня просто ме стигна и ме прониза/застреля едновременно с пушка-помпа, която имаше някаква кука на нея. Безценно е да умреш така

Rostik79
Цитиране
14 октомври 2025
Тези кросоувъри are getting out of hand. Сега гледам, че в World of Tanks се включват Неган и Дарил от The Walking Dead
А последните издания на Мортал Комбат пък направо сцепват - Рамбо ли не щеш, Робокоп, Терминатор ...
lyubohar
Цитиране
16 октомври 2025
Почнах Silent Hill 2 Remake. Играта не е лоша и вероятно ще я доиграя, защото има прилична атмосфера. Само че има доста сериозни проблеми, които не знам защо не ги забелязват хорър феновете и навсякъде има нецепени 9-ки и 10-ки Или може би проблемът си е в мен, аз генерално рядко харесвам хорър игри; но ето, че в случая имам и аргументи

Първо, няма никакъв отворен свят въпреки, че уж изглежда така. Всичко е линейно и скриптирано - ходиш по улица, но само сградите които трябва, са отключени. Другите не са достъпни. Ок, вероятно е така заради оригиналната игра и времето, по което е правена. Вътре обаче е същото - сума ти врати, но само тези, които са свързани с прогреса, са отключени. На всичкото отгоре, в един момент се получи някакъв ивент докато играех (мъглата се засили, изпълзяха нови гадове) и повечето врати по улиците мистериозно се заключиха, въпреки че бяха напълно отворени, дори разбити Все едно някой е минал и систематично ги е поправил всички и/или ги е заключил, само и само да не мога да вляза и да запазя прогрес. Каквото и да измислят като обяснение за това (ако има), ще е смешно

Второ, битките. Битките са настроени по начин, по който да играеш само по един-единствен начин и ако не го спазваш - получаваш удари. Това е. Трескаш го гада, но ако го удариш повече от 2 пъти, въпреки че е тотално сгънат назад и всеки момент трябва да рухне, магически се изправя през третия ти удар и светкавично те удря през него (а по време на първите два не може). Понеже в този момент трябва да доджваш, вместо да удряш, а ти се правиш на интересен

Лично мен тези две неща доста ме изваждат от immersion-а и постоянно ми напомнят, че играя игра. Жалко, за невероятната атмосфера, но това доста ми я чупи. Отделно се надявам, че гадовете и ужасиите ще прогресират, защото тези до момента за отрицателно време се превърнаха от нещо страшно, в досада, която заобикаляш с тичане (понеже и да ги биеш, не получаваш нищо от тях) и малко все тая.

П.С. Кога ли някой ще направи хорър игра на някой слънчев плаж във Флорида? Там има блата, вуду магии, ще е мега яко, макар и слънчево. TLOU, Alan Wake, Days Gone - всички са в Орегон или щата Вашингтон, някъде с мъгли, дъжд и гористи местности. Ако не е това, ще е изоставена космическа станция/кораб.

The_Doctor46
Цитиране
16 октомври 2025
Играта никога не е била отворен свят,не знам що си очаквал нещо друго.Аз не мога да се сетя за хорър с отворен свят.Т'ва хич няма да е успешно.Второ, очакваш логика в психо-хорър игра?Сериозно ли,Любо. Комбата си е приличен.Не е нещо супер,но не е и зле с пушкалата.Сторито,атмосферата,пъзелите,'сичко е ток.Ти сам казваш,че поначло не обичаш жанра.SH2 Remake е супер игрица.Чак за 10 не е,но е добра.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
16 октомври 2025
Subnautica е с отворен свят и си е хорър реално. В TLOU2 или Days Gone можеш да влизаш във всяка сграда. Вярно, те не са баш хорър, но дали вътре ще те чакат зомбита или някакви чудовища без ръце не виждам каква е разликата и защо да няма да е успешно за баш хорър. Но не е в това въпросът - играта изглежда отворен свят, в смисъл че влизаш в град с много сгради и врати и можеш да тръгнеш навсякъде, какво друго да очакваш?

Логика не търся в смисъл "как така тук има чудовища?". Но всичко останало дори в тези игри се подчинява на някакви нормални закони на физиката - в смисъл предметите имат маса и падат, има вятър, а вратите не се самозаключват и самозазидват - ей такива неща

The_Doctor46
Цитиране
16 октомври 2025
Усещането няма да е същото ако знаеш,че може да си бягаш където ти душа иска.Като си натясно някак е по-различно.Не е случайно,че зомби игрите тип Days Gone,Dead Island,Daying Light и тн. са с отворен свят,а повечето хоръри са линейни.Ти пак добре,че не си играл оригинала,там е хептен линейно.Проблема с SH2 е,че няма разнообразие от гадове много,а поляците,които са правили римейка са се придържали здраво към това.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
17 октомври 2025
Зависи, има и страх от големи, открити пространства, където няма къде да се скриеш; пак давам за пример Subnautica. Но да, просто можеше малко повече сгради да имат интериор, вътре нека пак да е тясно и ограничено. Иначе поляците ги знам от Observer и са много яки, даже точно докато пиша това кацам в Краков 😀

Между другото след кратко проучване в България е имало цифром и словом 6 гейм студия, от които поне половината са просто подразделения (на Ubisoft, CA и т.н.)

Поляците освен студията, които всички знаем и са на световно ниво, имат поне още 15-20 други... Адски напред са в тая област. Винаги съм знаел, че са напред, но те са много напред...

The_Doctor46
Цитиране
17 октомври 2025
Тези пичове Bloober Team сега направиха и Cronos,която е доста добра игра.CD Red естествено,няма какво да ги коментираме.Там имат още една камара разработчици.Някъде към 20 са и повечето правят много добри игри.Преди време имаше някаква игра Tzar ли беше,не си спомням,българска стратегия и още някаква с рицари ,и тем подобни помня,но наистина сме зле в това отношение.Поляците са просто в друго измерение,но те във всичко са така спрямо нас,а сме били и двете държави под шапката на СССР.

П.С. по работа или удоволствие в Краков? CD Red имат там офис,ако пускат хора,може да разгледаш.

lyubohar
Цитиране
17 октомври 2025
Хемимонт е компанията, и май е единствената баш нашенска.

Иначе Techland също са огромни и 11bit studios (frostpunk, this war of mine) са от известните. Текленд дори не знаех, че са поляци, а те са компания с 200+ души.

На почивка съм, имаше евтини билети и запалихме с жена ми. Мислех пред Bloober да се снимам, че стана дума за тях 😀 CDPR май основно са си от Варшава?

The_Doctor46
Цитиране
17 октомври 2025
CD Red имат офиси във Варшава,Краков и Вроцлав в Полша.В САЩ имат в Бостън и в Канда във Ванкувър.Главния им офис е във Варшава,но чух,че в Краков офиса бил супер също.People Can Fly също са поляци, създателите на Gears of War.Абе бая големи игри са разработили там.Приятна ти почивка.
lyubohar
Цитиране
17 октомври 2025
Благодаря 🙂
Rostik79
Цитиране
17 октомври 2025
Ами Полша е 6 пъти по-голяма от България по население. Ако умножиш по 6 българските студия, ще стане горе-долу колкото Полша.
Това е доста елементарно сравнение, де, но малко или много има тежест.
Отделно явно в държавата е имало малко по-разтропани хора в администрацията и са лобирали по разни европейски програми за насърчаване на отрасъла. При нас имаме едни селски тулупи, които още си разменят СМС-и на шльокавица и пишат с два пръста на клавиатура (ако изобщо ползват, хаха).
И трето, че Полша, макар под шапката на СССР не са се кланяли сляпо на дядо Иван като нас (исторически много са патили от руснаци и много ги мразят), а винаги са хвърляли по едно око на Запада и като падна стената в началото на 90-те цялата тази енергия се осъществи в тази посока, вместо да реват по техния Тодор Живков. Впрочем Полша в момента е и много напред чисто по икономически показатели, а във военно отношение са веднага след Украйна и Турция в Европа.

Впрочем игрите Ghostrunner, Sniper: Ghost Warrior сериите, Lords of the Fallen и Chernobylite са също полски.

The_Doctor46
Цитиране
17 октомври 2025
Полското правителство отпусна на CD Red през вече не толкова близката 2016 година 7 милиона долара.Прави сметка.Тук не искат за заплати и пенсии да отпускат на хората.Общо фонда в това направление е бил 24-25 милиона долара и е разпределен между няколко полски разработчици сред ,които и Techland.Естествено CD Red като най-прогресиращи и прославящи получават най-голям дял.Абе напред са си там хората.Само какви стадиони имат.Казват на полската екстракласа-малката Бундеслига,щото имат супер стадиони.Ние нямаме нито един.На Ботев не го броя.Мъри още докато им беше траньор каза,че вече е морално остарял,а още не беше завършен напълно.Попаднахме в топ 10 на нациите в Европа с най-стар национален стадион.
lyubohar
Цитиране
17 октомври 2025
Е, то с раздаването на пенсии и заплати не работи точно така, някой трябва да ги изкара първо 🙂

Иначе преди време проверявах и Полша беше петата икономика в Европа, няма какво да се мерим. Полша, Чехия у Унгария дори при соца не бяха соц като нашия...

<
1
...
464
...
495
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.