Точно една Лара Крофт ме свали от куката и ме хийлваше в една от игрите. Явно е много използвана като игрален character. И аз бих си играл с нея с огромен кеф, но трябва повече да поиграя, за да събера виртуална валута да си я взема. Има и опция да се купи в магазина, ама нещо не ми се влагат истински пари за нея.
Иначе играта е супер, има много хубав баланс между зловещо/крийпи и яко, както и следва да бъде в асинхронен слашър/хорър. Уменията на "оцеляващите" са много добре балансирани спрямо силната страна на всеки убиец, която си е специфична за него- реално играта не ти доскучава, дори и като разбереш основните механики. Любимо ми е като се крия в гардероби в царевична нива например
Има и други много яки моменти- например убиецът ме хвана и аз почвам да се дърпам и се измъквам от него.. и той..никакъв ръш, супер спокоен... и аз си викам има нещо кофти тука, което не знам... и оня просто ме стигна и ме прониза/застреля едновременно с пушка-помпа, която имаше някаква кука на нея. Безценно е да умреш така
Първо, няма никакъв отворен свят въпреки, че уж изглежда така. Всичко е линейно и скриптирано - ходиш по улица, но само сградите които трябва, са отключени. Другите не са достъпни. Ок, вероятно е така заради оригиналната игра и времето, по което е правена. Вътре обаче е същото - сума ти врати, но само тези, които са свързани с прогреса, са отключени. На всичкото отгоре, в един момент се получи някакъв ивент докато играех (мъглата се засили, изпълзяха нови гадове) и повечето врати по улиците мистериозно се заключиха, въпреки че бяха напълно отворени, дори разбити
Все едно някой е минал и систематично ги е поправил всички и/или ги е заключил, само и само да не мога да вляза и да запазя прогрес. Каквото и да измислят като обяснение за това (ако има), ще е смешно ![]()
Второ, битките. Битките са настроени по начин, по който да играеш само по един-единствен начин и ако не го спазваш - получаваш удари. Това е. Трескаш го гада, но ако го удариш повече от 2 пъти, въпреки че е тотално сгънат назад и всеки момент трябва да рухне, магически се изправя през третия ти удар и светкавично те удря през него (а по време на първите два не може). Понеже в този момент трябва да доджваш, вместо да удряш, а ти се правиш на интересен ![]()
Лично мен тези две неща доста ме изваждат от immersion-а и постоянно ми напомнят, че играя игра. Жалко, за невероятната атмосфера, но това доста ми я чупи. Отделно се надявам, че гадовете и ужасиите ще прогресират, защото тези до момента за отрицателно време се превърнаха от нещо страшно, в досада, която заобикаляш с тичане (понеже и да ги биеш, не получаваш нищо от тях) и малко все тая.
П.С. Кога ли някой ще направи хорър игра на някой слънчев плаж във Флорида?
Там има блата, вуду магии, ще е мега яко, макар и слънчево. TLOU, Alan Wake, Days Gone - всички са в Орегон или щата Вашингтон, някъде с мъгли, дъжд и гористи местности. Ако не е това, ще е изоставена космическа станция/кораб.
Логика не търся в смисъл "как така тук има чудовища?". Но всичко останало дори в тези игри се подчинява на някакви нормални закони на физиката - в смисъл предметите имат маса и падат, има вятър, а вратите не се самозаключват и самозазидват - ей такива неща ![]()
Между другото след кратко проучване в България е имало цифром и словом 6 гейм студия, от които поне половината са просто подразделения (на Ubisoft, CA и т.н.)
Поляците освен студията, които всички знаем и са на световно ниво, имат поне още 15-20 други... Адски напред са в тая област. Винаги съм знаел, че са напред, но те са много напред...
П.С. по работа или удоволствие в Краков? CD Red имат там офис,ако пускат хора,може да разгледаш. ![]()
Иначе Techland също са огромни и 11bit studios (frostpunk, this war of mine) са от известните. Текленд дори не знаех, че са поляци, а те са компания с 200+ души.
На почивка съм, имаше евтини билети и запалихме с жена ми. Мислех пред Bloober да се снимам, че стана дума за тях 😀 CDPR май основно са си от Варшава?
Впрочем игрите Ghostrunner, Sniper: Ghost Warrior сериите, Lords of the Fallen и Chernobylite са също полски.
Иначе преди време проверявах и Полша беше петата икономика в Европа, няма какво да се мерим. Полша, Чехия у Унгария дори при соца не бяха соц като нашия...