Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
Rostik79
Цитиране
03 ноември 2025
Минах го затвора. Сега съм в лабиринта с въртящата се къщичка или каквото е. Коридорите, скъсаните тапети, мръсните килими, разнебитени мебели и музиката ... всичко е направено с цел да те дапресира.
LethianDream
Цитиране
03 ноември 2025
Експедиция 33 ми е сигурен топ 3 тази година, а най-вероятно ще е на върха. Като стигнеш оня с двата меча, ще разбереш защо. Невероятно яка игра! Сега като ми я припомни, буквално едва се сдържам да не направя нов рейд Бях се спукал от смях на единственото негативно ревю за играта в Стийм, беше нещо от сорта - "играта е велика, ама показва французите като готини хора, каквито не са, затова гласувам против"

Silent Hill игрите никога не съм ги играл, също както и Resident Evil игрите. Мога ли директно да се мятам на втората част? Смисъл има ли някакви неща, които няма да разбера като връзки и зависимости, след като не съм играл единицата?

"всичко е направено с цел да те дапресира." Е то само това остава- в хорър игра да има дъгички и цветенца

lyubohar
Цитиране
03 ноември 2025
Rostik79 написа
Минах го затвора. Сега съм в лабиринта с въртящата се къщичка или каквото е. Коридорите, скъсаните тапети, мръсните килими, разнебитени мебели и музиката ... всичко е направено с цел да те дапресира.

На мен в един момент ми стана леко досадно и даже свалих трудността да минава по-бързо. Точно лабиринтът след затвора е малко пълнеж и не виждам никаква нужда от него от гледна точка на история. Единствените неща, които намираш в него, са предмети, които ти помагат да излезеш от него и да продължиш. Тоест съществува сам за себе си.

А самият затвор е гениален - пълната тъмница, лампите с таймер, които ти позволяват само да се кръстиш и притичваш до следващия ключ. И черешката на тортата е напълно тъмната стая със странните звуци от колесници, в която не те дебне нищо, но е може би най-напрягащата, защото вече са ти бъгнали мозъка и дори няма нужда да spawn-ват гадове там

Летиане ти нямаше ли да играеш RE? Само се мяташ от едно на друго заглавие по няколко пъти на ден и после се чудиш защо нищо не те грабва

Rostik79
Цитиране
03 ноември 2025
Историите са си отделни, Летиан, нямат директна връзка, нито персонажите се срещат повторно. Нещо като антология е поредицата - всяко заглавие е самостоятелно, общото е само някаква връзка със Silent Hill градчето. Май първата и третата част са донякъде свързани само.
LethianDream
Цитиране
03 ноември 2025
Не знам от коя част да почна.. Не ми се започва от средата (4-та част)..Може да почна една след друга от едно до осем, а то има и някакви странични части като Revelations, майка плаче направо...

Иначе, аз винаги играя едновременно поне 3 до 5 заглавия Което е странно, примерно като чета книга, не мога да чета друга с нея едновременно, както правят много хора. Ама при игрите много бързо ми писва и постоянно гледам да играя много и различни игри- и като сетинг, и като жанрове...

Rostik79
Цитиране
03 ноември 2025
Как се адаптираш с контролите при честа смяна на игри? Аз откакто станах конзолен селянин, само по една играя, че като се натрупа мускулна памет и при следваща игра натискаш копчето за скок, ама досега 50-60 часа си цъкал друго копче за същото действие и пак него се опитваш да натиснеш.
На компютър са доста по-унифицирани контролите.
The_Doctor46
Цитиране
03 ноември 2025
Летиан,RE 1 е от 1996 и не знам дали ще ти допадне да играеш от подобен pov.Аз до ден днешен си ги преигравам тук там старите.Иначе са Resident evil 0,1,2,3,4,5,6,7,8 (предстоящата ще е 9),Resident Evil Code:Veronica, Resident Evil Revelations и Resident Evil Revelations 2.От всички тези,само шестицата е слаба.Както казах и в предни постове,тази поредица ми е много на сърце, и наистина ще се радвам ако слуховете за римейк на Code Veronica са верни.Спомням си като излезе 1996 първата част,как я цъках в един клуб в центъра на града.Славни времена.

P.S Летиан,не знам как ще цъкаш други игри ако играеш като мен сега Ninja Gaiden 4 примерно.То само комботата да си припомниш ще ти трябва известно време.Сто хиляди комбинации.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
03 ноември 2025
Горе-долу са унифицирани контролите на конзолата, хикса почти винаги е скок, кръга е додж, а триъгълника е смяна на оръжието. Това за екшън-адвенчърите. Като цяло не ми е проблем, някой път само малко време ми трябва при започване на стар сейф докато свикна. Ако си започна нов рейд отначало, нямам никакъв проблем, защото първата мисия обикновено е туториъл и всички бутони са описани- с кое се навеждаш, кое ти е додж и т.н.
Отделно може би най-любимия ми жанр са тактически походови битки- там ти излиза чудовище, отиваш до хладилника за бира, сядаш, мислиш, няма бързане и натиск, геройчето седи и чака какво ще му наредиш
lyubohar
Цитиране
03 ноември 2025
И аз играя винаги по 3-4 игри едновременно, но аз реално ги играя, а ти повече говориш Хващай Resident Evil 4 и ако не ти хареса, всичките ти дерзания за другите части ще отпаднат. Ако пък ти хареса - игрите са "групирани" по герои, примерно 7 и 8 са си напълно отделно от останалите. Освен това много от частите не са римейкнати. Не знам защо се тормозиш с такива третостепенни неща, хващай някоя и това е. И без това ще кажеш, че е пълно лайно и всички тези дискусии ще са били излишни
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.