От друга страна, само за 15 години разликата в графиката е от земята до небето. Играта ми изглежда толкова дървена като графика, все едно е направена през 2000 година, а не през 2010
Иначе геймплейно играта е страхотна, все пак Обсидиан като са замесени, това е гарантирано.
Може би защото Dungeons and Dragons концепцията има огромно влияние и най-често се разглежда в парадигмата на фентъзи светове (както си е възникнало). Освен това фентъзи-жанра има много по-дълбоки и стари традиции от сай-фай/киберпънк естетиката - вземи всичкия световен фолклор, всякакви легенди и приказки, древногръцка/римска/нордическа/славянска митология - дълбоко обвързани културно и естетически с европейската цивилизация, а на изток също със стабилен "фентъзи" фолклор - и китайски, и японски, и корейски.
Не бих казал, че Фолаут е "същото, но с огнестрелни оръжия", защото просто не е същото. Както и Сайбърпънк 2077 не е същото.
И на мен ми се драйфа от светове като Уичър-а и Скайрим.
Единственото фентъзи, което не просто харесвам, а обожавам, е класическото фентъзи на Толкин. Съответно всички игри по него ми харесват, даже след много чудене ще скоча на грозния Ам-гъл, отдавна се точа на тази игра, въпреки всички негативни оценки