Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
479
...
497
>
The_Doctor46
Цитиране
16 декември 2025
Преди време нали се чудехме Phantom Blade Zero какъв точно жанр ще е,защото приличаше много на соулс-подобна.Ето какво казва CEO-то на студиото по въпроса:

"I would describe Phantom Blade Zero from two aspects," said S-GAME Founder and CEO Liang. "One is style. Phantom Blade Zero is an action-RPG that combines the Chinese kung fu culture with some modern pop culture elements, such as steampunk, cyberpunk, and anime and manga cultures. We created a new identity, as kungfupunk."The other aspect is Phantom Blade Zero's gameplay. Some people will describe the game as a Soulslike a la Elden Ring, while others will call it a hack-and-slash like Ninja Gaiden. They're both right and wrong."Phantom Blade Zero, for sure, incorporates some essence of both, but it's neither of them," Liang said. "We wanted to create new gameplay that's accessible to the majority of players. It does have some features learning from Souls games, learning from hack-and-slash games, but we put everything together to make a new genre."Wuxia is a genre of Chinese fantasy that centers on martial arts fighting. While it often features a historic setting grounded in reality, the fights are exaggerated. Characters move in ways that people cannot normally move—it's why wires are often used in filming these sorts of movies, like Crouching Tiger, Hidden Dragon or House of Flying Daggers.We're creating our own understanding of wuxia and our own understanding of how people can fight and do action in games," Liang said.Though Phantom Blade Zero uses the wuxia genre as a way to tell a universal story of "revenge, loyalty, love, and friendship," as Liang described it, the fighting is a major draw for players. It certainly looks like a Soulslike in some respects, with its moody color scheme and acrobatic fights. And then there's the clear inspiration from the likes of Ninja Gaiden or Devil May Cry, with their flashy and satisfying combo systems.But both genres have their issues, at least to Liang. Hack-and-slash games feel better to watch than play, according to Liang, and Soulslikes start with a character that's too weak. Phantom Blade Zero, from the start, was intended to make the player feel strong and powerful—even if they don't have the reaction timing to pull off fancy combinations.

Интервюто е много дълго,поствам само част.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
17 декември 2025
Rostik79 написа
Любо, не знам на KCD2 докъде си, но аз стигнах до бахти тъпата мисия, която вече 20-тина пъти рестартирам, защото ме убиват...

Ок, след като се прибрах от работа вчера пак я пуснах мисията ... и я минах от раз, баси тъпака дето съм. След това играта се разгърна и ... Експедицията взе наградата за най-добър наратив в съревнование с Death Stranding и най-вече KCD2 и очаквам да има адски, адски добър наратив, защото Царството направо ме счупи. Преспокойно може да се направи приключенско-исторически сериал по сценария на играта и ще е по-добър от Борджиите или Спартак и подобните. Някакви политически схеми се завъртяха, заговори, предателства, агенти и нашите двама неудачници - Ханс и Хенри във вихъра на тези игри. Разни събития от самото начало на играта изведнъж се свързаха със събитията в момента. И като си помисля, че за малко да я я зарежа като ме издразни...

LethianDream
Цитиране
17 декември 2025
Експедицията има велик, смазващ наратив, недостижим за друга игра. Саундтракът го допълва великолепно и наградата там е напълно заслужена. Единственият ми проблем беше високата трудност, благодарение на гнусните нанизани соулс механики с париране и додж в реално време. Но пък някои хора това чакаха и само благодарение на това играха играта като Докторът, например.

По темата, вдъхновен от двете нови приключения на Лара Крофт през следващата година, реших да си извъртя поред цялата колекция от игри за нея. Нестандартно започнах с Rise of Tomb Raider, "снежното приключение".. няма какво да кажа, фантастична игра. Абсолютен еталон. Обикалям всяко кътче на картата, решил съм да мина всички опционални гробници. Играя почти изцяло стелт този път, пистолетът стои само за красота на баджака й

Много ще ми липсва озвучаването на феноменалната Камила Лъдингтън, официално обявиха, че новата Лара ще се озвучава от друга актриса. Хем звучи като героиня "от народа", хем английският й беше някак аристократичен. Изключителна беше, особено в третата част, но и в зимната Лара е на топ ниво.

LethianDream
Цитиране
17 декември 2025
The_Doctor46 написа
Преди време нали се чудехме Phantom Blade Zero какъв точно жанр ще е,защото приличаше много на соулс-подобна.Ето какво казва CEO-то на студиото по въпроса:

"I would describe Phantom Blade Zero from two aspects," said S-GAME Founder and CEO Liang. "One is style. Phantom Blade Zero is an action-RPG that combines the Chinese kung fu culture with some modern pop culture elements, such as steampunk, cyberpunk, and anime and manga cultures. We created a new identity, as kungfupunk."The other aspect is Phantom Blade Zero's gameplay. Some people will describe the game as a Soulslike a la Elden Ring, while others will call it a hack-and-slash like Ninja Gaiden. They're both right and wrong."Phantom Blade Zero, for sure, incorporates some essence of both, but it's neither of them," Liang said. "We wanted to create new gameplay that's accessible to the majority of players. It does have some features learning from Souls games, learning from hack-and-slash games, but we put everything together to make a new genre."Wuxia is a genre of Chinese fantasy that centers on martial arts fighting. While it often features a historic setting grounded in reality, the fights are exaggerated. Characters move in ways that people cannot normally move—it's why wires are often used in filming these sorts of movies, like Crouching Tiger, Hidden Dragon or House of Flying Daggers.We're creating our own understanding of wuxia and our own understanding of how people can fight and do action in games," Liang said.Though Phantom Blade Zero uses the wuxia genre as a way to tell a universal story of "revenge, loyalty, love, and friendship," as Liang described it, the fighting is a major draw for players. It certainly looks like a Soulslike in some respects, with its moody color scheme and acrobatic fights. And then there's the clear inspiration from the likes of Ninja Gaiden or Devil May Cry, with their flashy and satisfying combo systems.But both genres have their issues, at least to Liang. Hack-and-slash games feel better to watch than play, according to Liang, and Soulslikes start with a character that's too weak. Phantom Blade Zero, from the start, was intended to make the player feel strong and powerful—even if they don't have the reaction timing to pull off fancy combinations.

Интервюто е много дълго,поствам само част.

Звучи ми като повече Devil May Cry в китайска обстановка

bonchef
Цитиране
17 декември 2025
Не искам в средновековието да има автомати. Искам съвременен свят с историите и обратите , чудесиите на предметите, които ти помагат в разни трудни моменти, но за да ги добиеш си инвестирал във време за изследване, ровене , битки с мъка извоювани и добит ценен предмет, просто не искам тези мечове и щитове. Изкуствена до болка битка, ми е това на мен, неинтуитивна. Това обаче си е мое усещане. Може още да погледам в нета и да реша да я играя.
LethianDream
Цитиране
17 декември 2025
Напълно споделям това усещане, Бончев. Затова предпочитам да играя игри, които се развиват в съвремието или далечното бъдеще.
Фентъзи и историческите не са моето нещо. Но има и много добри изключения, както казах всички игри по Толкин (Shadow of Mordor например), както и невероятно силната Baldur's Gate 3. Но реално се броят на пръстите на едната ръка..
The_Doctor46
Цитиране
17 декември 2025
LethianDream написа
Звучи ми като повече Devil May Cry в китайска обстановка
Не точно.Ще има соулс механики като това с колбите,които се пълнят на bonfire ,но примерно човека каза,че ако умреш на втора фаза на някой бос,после започваш от втора направо,не преиграваш първа.Също така има трудности.Ако искаш лесно,средно,трудно.Героя се ъпгрейдвал по различен начин.Вместо по обичайните за екшън РПГ начини,намираш някакви специални айтеми из света на играта.Много наблягали на моушън кепчъринг-а и хореографията на боя.Специално и до Холивуд ходилли.Общо взето човека каза,че искали да направят нещо "голямо".Ще видим на 9 септември да сме здрави само.На трейлъри и геймплей клипчета изглежда супер.

Не знам какво толкова имате против бой с меч.Специално в KCD е пълен и абсолютен майтап,но ако се направи както трябва,може да е страхотен.Нито пък имам против средновековния сетинг.Въобще,стига играта да е направена добре,няма лош сетинг.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
17 декември 2025
Аз от малък имам слабост много повече към сай-фай, отколкото към фентъзи. Рицари, джуджета и магьосници са ми и до днес някак си твърде банални. Говоря чисто като концепция на световете, не конкретно за игри - там нямам против фентъзи, но отново сай-фай и сайбърпънк ми е повече на сърце при равни други условия. Просто в тази естетика има заложена повече философия и морални противоречия, екзистенциализъм, изкуствен интелект, постхуманизъм, екология, извънземни и т.н...
tenga
Цитиране
17 декември 2025
Не мислите ли че ако парирането и доджа в Експедицията ги нямаше, играта въобще нямаше да бъде това което е?
Аз лично не съм забелязал чак толкова Соулс механики, залъгвания, и само на няколко шефа усетих лек аматьорски соулс нюх. За мен пичовете просто са краднали от всички топ заглавия най-уникалните сегменти и постигнаха всички тези награди. Аз лично не си представям тази игра по друг начин, говоря чисто и само за механиките. Ако нямаше лек нюх на Соулс игра, то тогава трябваше да се играе от деца до 9 години.
The_Doctor46
Цитиране
17 декември 2025
То и аз си обичам повече сай-фай,все пак най-любимата ми игра/игри евър са Mass Effect 1 и 2,но нямам нищо против и друг сетинг.Летиан иска Експедицията да е разходка в парка явно.На последна трудност таймингите за париране са наистина кратки,но не вярвам да я е мъчил на висока трудност,а и ако не може да парираш,винаги може да доджваш.Там и на видока трудност таймингите са щедри.Да,не те награждва след това,но пък поне ще оцелееш.На ниските е супер лесно.На мен с изключение на 3 боса,ми се искаше да е малко по-тегава на последната трудност.
LethianDream
Цитиране
17 декември 2025
Експедицията ми беше откровено много трудна на нормална трудност, а никога не съм имал проблем на такава трудност- с никоя игра, камо ли тактическа (не в реално време). И всичко беше заради тъпото париране и додж..Извинявай, но си имаше шефове, особено оня с двата меча, дето си беше изцяло соулски..поне по моите критерии- с класическото лайняно забавяне.. Там си метнах в стената контролера за 500 лева, добре, че не го счупих Спокойно можеха да ми го спестят това, затова и съм я сложил на второ място в класацията си.
Ако нямаше париране и додж, играта щеше да е съвършена в моите очи и за години да няма кой да я бие.

Докторе, как на всички други екшън-адвенчъри и RPG игри нормалната трудност ми е перфектна, само тук ми беше кофти, според теб на какво се дължи? Разбирам, че има ненормалници като теб, които играят всичко на very hard, но повечето геймъри сме нормални хора

The_Doctor46
Цитиране
17 декември 2025
Той този юнак си е от сравнително лесничките,просто не си свиканл да ти е трудно.
bonchef
Цитиране
17 декември 2025
Разбирам, че всички сме различни и ни харесват различни неща. Само не ми е ясно какво е удоволствието да преиграеш нещо 60+ пъти и само щот не си перфектен в тайминга да умираш по толкова пъти. Всичката магия на ситуация, изненада, обрат икаквото още искате сте го видели до 10-15 път, след това....Искам преди да заспя да поиграя час , час и нещо и това е. Не да съм зомбясъл с кървави от ярост очи, готов да убия първия появил се пред мен. Бързам да кажа , че това е моята философия. Виж ако умираш защото не си разгадал някаква поредица от действия, слабо място или подобно това е друго, но повтаряй упражнението N на брой пъти докато станеш добър не мерси.
tenga
Цитиране
17 декември 2025
И според мен не си свикнал да ти е трудно и го казвам като човек който НЕ е фен на соулс игри, но Експедицията лично на мен ми се стори лесна, а я играх на по-високата трудност, като само няколко пъти смених на средна трудност, тъй като исках да я приключа бързо, защото нямах много време да играя и исках максимално бързо да я превъртя. Единствено се запънах малко повече на танцуващата кукла и на финалният шеф. Честно казано аз Parry почти не съм ползвал, използвах на 95% само Dodge. Лично аз съм псувал повече и съм хвърлял джоийстици на God of War при харпиите, но при Експедицията даже не успях и да се ядосам.
The_Doctor46
Цитиране
17 декември 2025
Бончев,ядосвал съм се точно 5-6 пъти за 33 години гейминг вече и то,когато играех състезателно Quake.Аз играя на висока трудност,защото първо обичам предизвикателството,второ само на високата трудност в повечето игри ще има смисъл да се възползваш от всички механики,които играта ти предлага.В 90% от игрите,на ниска трудност нито билд има смисъл,нито екипировката,нито която и да е друга механика.Слагаш ги просто,за да преминеш през историята.Аз съм с настройката,че на виоките трудности ще ям перддах и не се ядосвам като умирам.Понякога,когато има някой нечестен и евтин начин да направят играта по-трудна,не се занимавам,защото е направено просто заради самата трудност,което е съвсем различно нещо, и показва,че въпросното студио не разбира смисъла на предизвикателството.Игрите се играят за удоволствие,не да се ядосваш,така че естествено,че ти като обичаш да ти е лесно,няма да играеш на висока трудност.Все пак трябва да е развлечение,а не да те натоварва и трови.Заради това разработчиците са вкарали опции на трудност.Сега,соулс жанра няма или поне повечето игри нямат ниво.Има само трудно и вече на NG+1,2,3,4,5,6 до седем трудността скалира още повече,но не е казано,че всеки трябва да ги играе.Гледал съм стриймъри,които си чупят клавиатурите/контролерите играейки такива загалвия и винаги съм се чудил защо го правят.Ако си стигнал до подобно душевно състояние,значи това не е твоето нещо,но всеки си знае.Аз обичам да ми е трудно не да се хваля(то какво и има за хвалба),а защото обичам и съм винаги малко разочарован,когато някоя игра,която иначе харесвам,ми се е сторила лесна,но това си е мой проблем.
<
1
...
479
...
497
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.