Тая с котките я загледах доста още като излезе, като фен на turn based-a и гледах Cohhcarnage, който я stream-ва и явно доста и се зариби... Май playthrough-то е доста дълго, но пък e само turn based битки. Прилича много на Tactical Breach Wizards, която цъках преди време малко и на която до колкото помня ти се точеше. Липсва ми разнообразието, свободата и rpg елемента при тия игрички, иначе за жанра си са топ.
Между другото, оригиналния римейк на първата е доста добра игра. Имам я на 5-цата. Графиката е още приятна и атмосферата си е там. И да не излезе втори римейк, не бих се сърдил.
RE5 я изиграх миналата година за 1 път, след като я бях играл съвсем малко през 2009. Като цяло, става. Първите часове в Африканското село определено ме кефят повече от остатъка на играта. ![]()
П.С. Гледам,че Code Veronica е излязла и за PS,и XBOX.Тогава я имаше само за Dreamcast -a в гаражчето.
Иначе, Code Veronica я има и за сегашното поколение. На PS4 и PS5, съответно е буквално PS2 Classic версията, без подобрения. На PS3, ако не греша, имаше HD порт.
Иначе, аз като малък частично израстнах в компютърните зали.
Откъм конзоли, братовчед ми имаше PS1, който дори беше чипиран, но там не съм играл RE, по-скоро, май оригиналната PC версия на 4-ката ми беше първият досег до поредицата, след това цъках 1,2 и 3 на PS1 емулатор на компа. Днешно време още имам 2 и 3 на Anbernic конзолата, но там играя N64 версията на 2-ката, понеже не трябва да се сменят дискове, и Dreamcast версията на 3. Като малък хич не харесвах игри с танкови контроли и фиксирана камера, но сега си имам афинитет и към тях. ![]()
Dreamcast в България не съм виждал на живо до ден днешен. Оригинален Xbox си купих преди 2 години, и имах за кратко, но в настоящата обстановка в която живея, ми се налагаше постоянно да го прибирам и изкарвам от гардероба, ако ми се играе, а и емулатора за оригинален Xbox за компютър вече е на добро ниво, та го продадох. Това до момента си остава единственият ми личен досег до каквато и да е Xbox конзола. Ще си умра фен на PC и Playstation. ![]()