Впрочем и римейкът на Fatal Frame II днес излезе. Пак почна да набъбва списъкът ... ![]()
Отделно ще влязат в каталога на Сони след седмица още няколко страхотни игри- Персона 5, Metal Eden и джуджешката Return to Moria...
Списъкът при мен вече придоби кошмарни измерения- поне 20-30 заглавия ме чакат
Излязоха оценки в рамките на 7.5 за Токсик Командо и Фатал Фрейма, и двете заглавия явно не са лоши..
Едно интересно нещо, е че зарядното на шлема дойде с американски адаптер и бяха добавили и преходник за към EU контакти в поръчката ми. Не е проблем, просто ми беше интересно, че Озон внасят и техника от Северна Америка. Доста неща съм купил от тях и винаги ако има нещо да се включва си е с европейския адаптер. ![]()
За момента е супер изживяване и не съжалявам. Купих си Iron Man VR и The Walking Dead Saints and Sinners за по 20 евро. За 300 евро, определено си заслужава. ![]()
Не ми става лошо и не ми е зле, само и единствено ще гледам да не играя повече от 30-40 минути на сесия заради очите. Но както Найт каза, за такова нещо е важно първо да се пробва, защото не е за всички. ![]()
Иначе, за периферията, целях да е безжична и си взех клавиатура Logitech - G515 Lightspeed TKL, мишка COUGAR - Revenger Pro 4K, и слушалки Turtle Beach - Stealth 600 Gen 3.
Реших да се поглезя. Не най-евтиното, но и не най-скъпото.
Всичкото пак е към 300 евро. От Logitech и Cougar съм бил доволен преди, даже мишката ми сега е на Cougar и я имам от 5 години, не е мръднала.
За жалост, мишката и слушалките пише, че са при доставчик, така че ще чакам още една седмица да пристигне всичко.
Реално наистина е сред най-добрите VR игри. Нарежда ми може би на първо място в топ 5 на VR игрите. Skyrim и Fallout могат да я минат, ама само с модове, щото без тях... са доста скопени преживявания.
Моднат Skyrim вкарва способности да хващаш неща в играта(физически, не просто натискане на бутон), да ги слагаш в раницата, да вземаш физически оръжия, стрелбата с лък става съвсем различна, базовия Skyrim VR е... Просто игра с контролер ама VR.
Ако хванеш на намаление Asgard's Wrath 2(първата е само на PCVR), задължително я пробвай, също е много голяма игра. Или си пусни Meta+ за месец(9 евро май беше) и можеш да я цъкнеш нея и Assasin-a(и някви други по-малки, но това са наистина големите в пакета).
Ако харесваш шуутъри, обърни внимание и на Metro Awakening, Arizona Sunshine(зомбита) и Resident Evil 4.
Resident Evil 4 също я обмислям, макар че е просто VR версия на оригинала. Повече клоня към Alien: Rogue Incursion. Arizona Sunshine изглежда добре.
Откъм зомбита си взех двата чаптъра на Walking Dead Saints and Sinners. Поиграх малко първия и ми допада, също.
За Meta Horizon+, доколкото разбрах всеки нов купен Quest 3 и 3S имат 3 месеца trial. Така че спокойно мога да пробвам и Asgard's Wrath 2 без да плащам абонамент. ![]()
Иначе да, Батмана е голяма зарибявка. Усеща си се като игра от поредицата. Доста от нещата са успели да пренесат и пресъздадат много ефектно. Естествено, оценявам и всяка VR игра, където не играеш просто като летящи ръце, ами и като погледнеш надолу, си виждаш цялото тяло. Даже когато съм клекнал и се движа тихо си изтеглям ръцете напред, за да е по-естествено. Отвътре ми идва. ![]()
Има и втора част, която не съм играл още.
За Атома ще кажеш дали е ОК.