Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
503
...
524
>
dzhiny
Цитиране
25 март 2026
Имам я и аз Lost In Random, съвсем малко я поиграх преди време. Има много fairy tale стил. То наскоро излезе втората, която е roguelite hack and slash, доста по-различна.
"Nobody knows who I am or what I do. Not even I."
Rostik79
Цитиране
26 март 2026
Разцъках 2-3 часа на Атомфол - първи впечатления, че ми допада. Има добра изследователска атмосфера - разни пещери и бункери, изоставени сгради, където събираш разни боклуци. Хората са го казали вече - играта е нещо като бедния братовчед на Fallout, но в Англия (то даже май имаше навремето мод за Фолаут в UK) - дори периодът пак е 60-те в алтернативна история с атомни неща, но е яко от ретро радиата да чуваш някакви стари английски шлагери. НПЦ-тата също говорят с британски, местни акценти - малко като Бъчер от The Boys - даже ако няма субтитри нямаше да разбирам какво ми говорят
Изследваш света и намираш следи от разговори с хора или намерени бележки и ти се появяват координатите на картата.

Има хубава търговска система - няма пари в този свят, което винаги съм си мислел, че реално така би се случило - каква стойност биха имали банкноти или бижута в постапокалиптичен свят с рухнало общество? Вместо това предлагаш на търговеца предмети и ресурси от инвентара си, които иначе би ползвал - аптечки, оръжия, муниции, лекарства... И трябва да прецениш от какво можеш да се лишиш, за да вземеш нещо друго. Естествено раницата ти събира малко и трябва и там да преценяваш какво да носиш.

Битките са също сякаш добре реализирани - млатиш с брадви, крикет-бухалки, сопи, или направо юмруци, но имаш и огнестрелни оръжия, на които гледаш да пестиш мунициите обаче.

Графично е ОК. Играта не се опитва да надскочи себе си. Някои текстури са доволно размазани, все едно от Халф Лайф.

Та това са първи впечатления. Интересна ми е.

nightwarrior
Цитиране
26 март 2026
Fallout London е мода за FO4 и честно казано е доста изпипан. Доста са опростили инсталацията, особено пък ако имаш играта в GoG.
The_Doctor46
Цитиране
27 март 2026
Летиан,почна ли Reunion.Аз вчера поиграх час,два и началото поне ми се стори по-добре от Double Exposure.Жалко,че почивните дни най-вероятно няма да мога да играя много.Има вероятност и да отпаднат ангажиментите,но ще видим.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
27 март 2026
Не съм, уикенда и аз като теб се надявам да имам време и да я започна, макар че съм скептичен след слабата предна част.

През уикенда започнах Greedfall II- отново тотално размазване от кеф. Не е толкова велика като единицата, но отново страхотна игра! Навъртях 7-8 часа, без да се усетя. Битките са по-различни, тактически са като Dragon Age поредицата, имаш пауза, с която спираш и преценяваш какво да правиш. Повече харесвах битките в единицата, но всичко останало, което прави GreedFall адската сила си е тук- разнообразни куестове с различни начини на минаване - стелт, с фронтално нападение или дипломация. Постоянно взаимодействие и последствия от действията ти в очите на спътниците ти. Супер игра! Графиката е потресаващо зле за модерна игра, който е графоман , да я избягва! Но всичко останало е топ!

Rostik79
Цитиране
30 март 2026
Atomfall се оказа малко по-дълбока и сложна, отколкото си мислех и съответно по-интересна. Историята се разклонява на няколко посоки, откриха се няколко територии и множество следи. Доста е нелинейна и дори съм малко объркан какво точно трябва да правя. Достигнах едни подземни лаборатории, включвам разни механизми, обаче се натъкнах на едни почти неубиваеми противници. Явно не ми е сега времето да съм там и трябва по-силни оръжия и умения да отключа. Също има една зона с биологично замърсяване и ми трябва защитен костюм.

Междувпрочем след като видях новината за увеличаване на конзолите, се реших да си взема ПС5 Про. Инсталирах Horizon Forbidden West и играта изглежда уникално добре с новите режими. Подготвен съм и за Crimson Desert вече, ако реша да я играя след време.

LethianDream
Цитиране
30 март 2026
Честито, Рос! Със здраве да си я ползваш и да ти върши пълноценна работа! Конзолката е супер.
The_Doctor46
Цитиране
30 март 2026
Колеги,понеже вие си цъкате на конзолите,имам един въпрос.Има ли наистина някакъв смисъл да купуваш про версията?В смисъл,колко е разликата в производителността?Усеща ли се нещо?С други думи,оправдан ли е ъпгрейда?
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
30 март 2026
Абсолютно никаква разлика не виждам с предната си конзола, която дори не беше слим, а първата излязла като вид дебела петица. Рос да каже, защото той играе по-високопрофилни ААА игри от мен в момента и може да прави сравнение. Големият геймчейнджър явно е OLED дисплея, като си купя нов телевизор лятото, пак ще кажа дали има промяна Единственото, което ме кефи е, че мога много игри да си накачуля на харда на про-то, поне два пъти повече спрямо преди
The_Doctor46
Цитиране
30 март 2026
Тоест, има повече смисъл за такива като мен,които нямат конзолка и тепърва мислят да си взимат.
LethianDream
Цитиране
30 март 2026
Идвай в конзолното лоно, Докторе, това е истината Релакс, пълно спокойствие, контролерче, голям телевизор, тотално размазване
The_Doctor46
Цитиране
30 март 2026
LethianDream написа
Идвай в конзолното лоно, Докторе, това е истината Релакс, пълно спокойствие, контролерче, голям телевизор, тотално размазване
Аз съм споменавал,отдавна мисля да си взема конзола,но инвестицията не си заслужава сега.В момента,в който реша,че има смисъл,нямам против да си взема.Иначе в душата съм си пецеджия както би се изразил играчкин.Просто си обичам високите кадри,особено тях,но и по-добрата графика,която в определени игри е много голяма.То може да си релаксираш и с PC-то.Връзваш си XBOX контролера,или дуалсенса и си ток.Моя монитор е 49 инча,та си цъкам и на голям екран,но с висока опреснителна честота.Аз си обичам и К+М.Прецизността е много по-голяма,но ако се изморяваш най-вероятно няма да ти е удобно.Аз съм свикнал и въобще не ми прави впечатление.
Rostik79
Цитиране
30 март 2026
Ако ще вземаш тепърва, Про-то е задължително. Всички нови, а и много от близкото минало игри получават ъпгрейди за Про. Примерно ако на базовата играеш на 30 кадъра за Quality, на Про-то ще играеш същия режим, но на 60 кадъра. Някои игри на базовата вървят на вътрешна резолюция 1080 (вариращо) и ъпскейлава до 4К, на прото ги вдига до 1440 вътрешна. На 4К ОЛЕД телевизора се усеща особено силно разликата. Така грубо казано. Вече в някои игри има режим за Про, в който не само резолюцията се променя, но има промяна в ниво на детайли, draw distance и подобни, за някои режим на 120 кадъра. Отделно и PSSR има.
Важна бележка е, че и за много игри няма разлика - най-вече от ПС4 каталога, които нямат пачове за ПС5.

Па ако имаш ПЦ и се кефиш да геймиш на него, не виждам смисъл да вземаш конзола. Аз я взех по две причини - ексклузиви (по това време все още бяха ексклузиви) и че ми писна да се гърбя на бюрото. Към днешно време ексклузиви почти няма, а дето викаш може и с контролер. Но пък компютър еквивалентен на ПС5 / ПС5 про ще ми е извън бюджета, така че може да се каже и финансова причина при мен.
Дори и Про-то че е 800 евро пак е поне на половината цена на адекватен компютър.

The_Doctor46
Цитиране
30 март 2026
Да,за съжаление PC гейминга(хардуерно) стана много скъп и то драматично за няма, и половин година.Не,че преди това беше евтино,но сега е смехотворно.Аз съм ентусиаст,винаги взимам топ енд частите и винаги ъпгрейдвам,когато дойде ново поколение,но сега вече се замислям дали да не мина просто на хай-енд части.Ще го мисля,когато дойде време де.Сегашното ми PC си е топ енд с изключение на видео картата.Там за пръв път пропуснах да ъпгрейдна до новия модел от години,но главно заради проблемите,които имаше на релийза новия топ модел.Цената също ме отблъсна де,няма какво да се лъжем.Иначе за 1080p гейминг на PC,говорим за всички модерни игри на 60+ кадъра,сглобих миналата седмица на сина на една колежка на сестра ми за 2700 бг. лева.Толкова бюджет ми даде и съм избирал по-бюджетни части очевидно.За 1440p, вече едни 3300-3500 ти трябват.За 4К е мега солено сега.
Mitko6000
Цитиране
30 март 2026
Те Сони обявиха, че от 2 Април вдигат цените на 5-цата отново. Про-то става 900 евро (без диск естествено). Слима става 650 за диск и 600 за дигитална.

https://blog.playstation.com/2026/03/27/new-price-changes-for-ps5-ps5-pro-and-playstation-portal-remote-player/

За мен, Про-то никога няма да си струва, дори и за някой който тепърва взима.

Иначе, аз от моята 5-ца съм си доволен вече повече от 3 години. Конзолата от последните 5 години поне, е била главно защото ми е по-удобно да цъкам на нея. Реших се на 5-цата, защото имах PS4 Pro, което беше много шумно и ме подлуди накрая, дори след профилактика. 5-цата е чук обаче. Никакви проблеми с нея.

<
1
...
503
...
524
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.