Не го разбирам това...Тоест разбирам защо го правят разработчиците, но не разбирам защо медиите и играчите се преструваме, че не е това, което е.
Почнах RE: Requiem. Чук е играта. В началото ми се стори малко дървена FPS камерата и движенията, но с малко настройки се оправиха нещата. Имах притеснения и за смяната на героите, но след старта нещата се поуспокоиха сякаш и не се усеща накъсано. Но като цяло си е добрият стар RE, зарибих се много бързо. Кефи ме, че (засега поне) сталкващите гадове могат да се убият. Трудно е, както и би трябвало, но е възможно и така е много по-яко, отколкото да са безсмъртни - едно от малкото неща, които ме дразнеха в предишните.
Засега от тази поредица House of Ashes ми е фаворит.
Иначе рекламите ясно, просто в началото в града като се разхождаш с Грейс, се вижда, че всички коли са стари - от 90-те години.
А играта, като се замисля, е точно микс между 7 и 8. Но някак си локациите ми бяха леко предъвкани стари, може би това ме подразни малко. Историята също беше една идея по-постна сякаш. Но играта беше чук де.
Довечера ще се хвърля на Директива 8020, тези дни ще пиша дали ми е харесала или не.