Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
512
...
530
>
lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Ако ходиш навсякъде ще намериш още. Иначе сега като се замисля имаше места, на които и аз минавах транзитно покрай зомбитата, но беше рядко. Примерно в приемната на болницата, където се respawn-ват на всеки сейв (аз сейввах бая). За да не се събуждат трябва да им отнесеш главата, което е трудно без големия патлак (даже май не може с Грейс). Понякога се събуждат като т.нар. blister heads, които са мнооого по-тегави. Може би на някое такова си попаднал, те наистина искат много патрони и най-добре да се избягват. Според мен на classic е по-трудно от normal (не само заради сейвовете). Може би затова ти е по-трудно. Не съм проверявал, честно казано, но аз си я изиграх на normal и ми беше тамън (на места една идея по-лесна, но не да ми развали кефа).

Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.

Rostik79
Цитиране
14 май 2026
lyubohar написа
Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.

Да - уж са все някакви коридорчета, килери, тесни пространства, не е като да е отворен свят и да са сложили някоя жълтица между две тухли в комина на покрива на някоя колиба на майната си, но все успяват да ги крият тези колектибъли.

Иначе ограничените сейфове доста ти променят майнд-сета. Ако тъкмо си сейфнал, даже понякога нарочно нахлувам в неизвестна територия да видя за какво става въпро и няма проблем да ме убият, но вече знам нивото. Обаче ако си играл 20-30-60 минути без запис и вече си минал някоя трудна секция, почваш доста по-колебливо да пристъпваш към следващата стая, която не познаваш, че може за една секунда невнимание да се върнеш да преиграваш пак.
Направо не ги разбирам тези мазохисти, дето играят режими с един живот за ЦЯЛА игра и връщат отначало всеки път като умрат.

А в резидент има пасажи, които ако нямаш нито патрони, нито инжекции, стават почти неминаеми.

lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Не е отворен свят, но понякога статуетката е на майната си и трябва да я снайпнеш от някакъв покрив Това ако не го знаеш няма начин да се сетиш - нито се чува специфичният звук при това разстояние.

Иначе и аз съм се чудил на тия дето играят с един живот. Даже това не ми е най-бруталното като игра, примерно Silksong с един живот? 60-часова МЕГА-ТРУДНА игра с един живот, ти луд ли си???

The_Doctor46
Цитиране
14 май 2026
Реквиема в никакъв случай не го харчи за обикновените гадове.Ако обикаляш навсякъде и отключваш всички шкафчета,ще ти пуска материали за правене на патрони за Реквиема.С Леон може да си купуваш по-напред в играта,но и там си ги пази за шефовете.Иначе за collectibles аз правих 3 ръня за платината и чак на втория събрах всичко.Има странична мисия,която ако не я гледаш в нета,да я решиш сам е абсурдно просто.

П.С permadeath рън на Реквиема не е толкова труден.Аз примерно бих направил.Като знаеш вече кое оръжие къде да ползваш.Кой ъпгрейд да сложиш и тн.Изисква да познаваш играта много добре и известна доза практика.Сега пуснаха нещо като rogue мод с последния ъпдейт.Трябва да го пробвам.

You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
lyubohar
Цитиране
14 май 2026
Така е, като научиш веднъж кое къде е и с какво да го биеш, нещата доста се канализират. Даже съвсем в края с тия глухите изроди мислех да сваля на easy, че нещо ми беше писнало и исках да свършва, а ме убиваха няколко пъти.

И уж смених на "кежуъл", минах ги от първия път без никакъв проблем. Ама гледам като ме ударят - пак бая кръв ми взима и си викам "абе тоя кежуъл режим не е много по-лесен".

И после гледам в сейвовете, че въобще не съм успял да го сменя и съм си играл на нормалния Но като тръгнах с настройката, че вече ще е лесно и знаех кое къде е, наистина стана лесно без да съм пипал трудността

Rostik79
Цитиране
15 май 2026
The_Doctor46 написа
П.С permadeath рън на Реквиема не е толкова труден.Аз примерно бих направил.Като знаеш вече кое оръжие къде да ползваш.Кой ъпгрейд да сложиш и тн.Изисква да познаваш играта много добре и известна доза практика.Сега пуснаха нещо като rogue мод с последния ъпдейт.Трябва да го пробвам.

Всъщност минах болницата с Ашкрофт и наистина да съм умирал 2-3 пъти за цялата секция. За второ изиграване като знеш къде какво има и кой караконжул кога и откъде излиза, можеш спокойно да я минеш без да умираш, че даже и без щети.
И наистина избих почти всичко само с мацката - даже онази гнусна, дебела твар, въпреки, че може лесно да я избягваш. После ме пусна с Леон на същото ниво и беше пусто, само трупове

The_Doctor46
Цитиране
15 май 2026
Те това го казаха от CAPCOM.Секциите в,които играеш и с двамата,ако убиеш/събереш/използваш нещо с единия,няма да го има за другия,но все пак не всичко.Има си затворени неща само за Леон и там си има патакалма.Те секциите и с двамата не са толкова много.В началото и края на играта.Иначе си имат отделни нива.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Rostik79
Цитиране
15 май 2026
И не знам как ѝ дават на играта 10-12 часа някои. Аз вече 10 часа направих само с мацето в болницата
Малко си има клечане по ъглите да изчакаш зомбито и да му забиеш инжекция във врата. Дебелият също го дебнах, че и трябваше да обиколя цялото ниво да източа кръв откъдето мога, че да крафтна 3 инжекции само за него (напълно ненужно както казах, но удовлетворяващо да го разкараш това изчадие).
lyubohar
Цитиране
15 май 2026
Много е странно с времето, и аз се чудих защо мрънкат хората, че била кратка. На мен ми се стори като 20-часова игра и времето ми в Playnite показа толкова. Обаче вътре в сейва на играта ми показваше 13ч. Не разбирам откъде идва 7 часа разлика...Нямам навика да оставям игрите да работят, ще ми се запали лаптопът Вярно, играл съм си с настройките може би общо час и може би като съм преигравал умиранията да са се събрали едни час и половина общо (които играта може би не брои), но 7 часа разлика не мога да си обясня...
Rostik79
Цитиране
15 май 2026
Възможно е и като си в инвентара даже да не ти брои време, също и кътсцени - само времето, в което си в директно управление на героя.
BundyBari
Цитиране
15 май 2026
Скоро не съм писал, че си бях дал почивка от гейминга за малко, за да отделя време повече на гледане на спорт и филми, но в този "тих" период преоткрих един жанр, който мислех за кауза невъзможна, някога да ме зариби, а именно - мобилния гейминг. Много отдавна търся нещо за телефона, което наистина да ме запали. И ми просветна, че само един жанр ще ми е наистина удобен на мен лично за тъч-скрийн управление и същевременно няма да е много ангажиращ за дълги сесии, а предимно за убиване на време, като се наложи, и това е "Card Builder". Преди време изиграх на конзолата "Slay The Spire" и докато не я превъртях с 2 от 3-те героя, зарязах всички други игри, които бях започнал. Много ме беше яд като свърши, но се изненадах приятно, че за Android има по-яки подобни игри дори от нея - Indies' Lies, Monster Train, Night of The Full Moon, Pirates OutLaws, Aftermagic, Dawncaster. Препоръчвам тези, защото лично ги пробвах последните дни, като само една от тях съм врътнал, но всичките имат потенциал за преиграване огромен. Надявам се с този пост да съм полезен на всеки, който харесва този жанр, или иска да опита нещо ново.

PS: Само да добавя, че игрите са сингъл, нямат Pay to Win, или поне аз още не съм го усетил, Roguelike са повечето и само две от тях са платени, но цената им беше някъде общо към 5 евро, когато ги взех.

lyubohar
Цитиране
15 май 2026
Никога не съм броил мобилния гейминг за истински гейминг, макар че реално е по-голям и успешен от "истинския" Лично аз съм се зарибявал единствено на Fallout Shelter. Всичките 100-на игри на телефона ми са на сина ми
The_Doctor46
Цитиране
15 май 2026
И аз така.Това да щрапам по екрана,страшна дървения.Пробвал съм,но не е моето.
Rostik79
Цитиране
15 май 2026
Любо, вземай един телефон на детето, недей така
lyubohar
Цитиране
15 май 2026
А, той си има вече, но не му е за да си го носи и играе където иска. Не е достатъчно голям още. Затова като седнем някъде и приреве за моя, после нямам място от игри
<
1
...
512
...
530
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.