Ако ходиш навсякъде ще намериш още. Иначе сега като се замисля имаше места, на които и аз минавах транзитно покрай зомбитата, но беше рядко. Примерно в приемната на болницата, където се respawn-ват на всеки сейв (аз сейввах бая). За да не се събуждат трябва да им отнесеш главата, което е трудно без големия патлак (даже май не може с Грейс). Понякога се събуждат като т.нар. blister heads, които са мнооого по-тегави. Може би на някое такова си попаднал, те наистина искат много патрони и най-добре да се избягват. Според мен на classic е по-трудно от normal (не само заради сейвовете). Може би затова ти е по-трудно. Не съм проверявал, честно казано, но аз си я изиграх на normal и ми беше тамън (на места една идея по-лесна, но не да ми развали кефа).
Също, в типичен RE стил, ако не четеш в нета е практически невъзможно да намериш всички collectibles. Особено документите и raccoon статуите. Аз бях адски внимателен в събирането и накрая ми липсваше само един документ, но примерно 3 статуетки (от общо 21 май бяха). Хем внимавах много (те издават и звук), но пак съм пропуснал 2-3.