Има вече и Slay The Spire 2, още не съм стигнал до нея, първата част ми е супер любима!
Need for speed поредицата поне се опитва нещо да направи в тази посока (с леко съмнителен успех).
Сега е излязла и една нова игрица Screamer, която също се опитва да вкара интересна история в рейсър..
Това Underground сериите ли беше? Май е от малкото рейсъри, които и аз съм играл, но недоиграл. Имаше сякаш нещо подобно на история. Имаше и готин саундтрак и вървеше на тогавашния ми компютър отлично и хем беше с мега-графика.
Хубаво е ако има добро стори/кариера, но и без това може да е фън.
Харесва ми, че тук върнаха прогресиите за гривни. Лека полека изкачваш стълбицата. Единственото което пречи е ако въртиш wheelspins, или имаш ДЛС коли. Да, реално никой не те кара да ги ползваш, можеш да си играеш с тези дето придобиваш постепенно. Ама като ми дава да избера кола, която ми се е паднала от ротативката и реално е по-добра от всичко дето имам в тоя клас... Изборът някак си става труден.
Да, май точно те бяха. Не казвам, че са имали невероятна история, но все пак някаква причина да продължаваш, да ъпгрейдваш и т.н. Поршето иначе и на мен ми беше много любимо, но по други причини.
Геймплеят е като много базова версия на игри като X-Com. Предполагам за хора без опит в тоя жанр е ОК, но за мен е прекалено рудиментарно. Все пак е голям напредък за тоя тип игри.
Изборите нямам усещането да играят каквато и да е роля, освен че сменят следващите реплики.
И най-важното - историята, диалозите и хуморът са добри, но нищо кой знае колко невероятно, че да ми говорят за GOTY. Усмихвам се по няколко пъти на епизод, но не се насирам от смях както като гледам спешъл на Ricky Gervais или Louis CK. За хумора приемам, че проблемът е в моите високи очаквания, но все пак...
Озвучаването очевидно е невероятно, предвид каста ![]()
Но нямам нещо желание да преигравам след едно превъртане, това говори достатъчно, че не ми е GOTY материал, за разлика от великата 33-ка. Изобщо, напоследък при игрите е като при филмите- като се появи нещо що-годе читаво, почват се едни хвалебствия до небесата. Едно време никой нямаше да й обърне специално внимание при наличието на игри в жанра от класата на The Walking Dead, Tales from Borderlands, Wolf Among Us и т.н.