Сега като съм в Старфийлд, не знам защо, но очаквах подробни тюториали като на юбисофтските игри. Оказа се, че играта има купища механики, които не са обяснени или само бегло споменати. И гледам разни клипчета, за да ги понауча, че има неща, които може даже цялата игра да минеш, без да разбереш, че ги има.
Един такъв лош пример, беше Assassin's Creed 3. Там имаше цяла икономическа система с Homestead-а, но почти никой не се занимава с нея, защото изобщо не беше обяснена.
Пример за добър туториъл пък, бих посочил First Light. Играта буквално учи на основните механики под формата на монтаж. Казва ти какво можеш да правиш и после те оставя сам да измисляш как да прилагаш нещата.
Примерно в Готик римейка не мога да вляза дори в първия град- искат ми 10 жълтици, ако не им дам ме гонят и убиват с един удар
Това не е честно, това е помиярско! Играта следва да надгражда малко по малко- докато си слаб, слаби противници, после постепенно с теб да стават все по-силни.
Да се похваля, взех си Сони ОЛЕД ТВ 55 инча току-що. Чакам го до края на седмицата да дойде с нетърпение и да си го взема и да се размажа. Толкова не съм се радвал на вещ, откакто бях дете, само дано всичко е ОК и да ми върши работа дълги години.
Играта буквално надгражда, първите врагове, които срещаш са малки scavenger-и, после има поотраснали, после възрастни, после вълци, гоблини, хора, орки. Кажи речи в този ред са нещата. Като задобрееш, тези първите scavenger-и не просто не са предизвикателство, ами ги сваляш с един удар и даже не ти прави впечатление. В началото битка с човек водеше до неизбежна загуба, сега бия по няколко (3ма ако са без броня, 1-2ма с броня) с лекота.
Ма той Lethian я е отсвирил, щото няма журнал(куест журнал имаш от самото начало) и карта (добре вярно, картата трябва да я купиш).
Не помня да съм давал десет руда на тия на входа, щото ги и нямах, стигнах до там със 7 събрани около пътя. Мисля че им казах, че съм с Диего(нпс-то от самото начало) и ме пуснаха.
Графично как е?
Рос, нищо особено, като първия Елекс е, тотална графична леш, но спрямо оригинала вероятно разликата е огромна.
Не знам, не ме кефи играта нещо, свикнал съм да има туториъл в началото поне на бойната система..
Убеден съм, че Фърст Лайт-а ще е страхотен в това отношение, то и Митко го каза..
Днес смятам да налетя на First Light, отделно си свалих пак втората Драгънс Догма, смятам да се въоръжа с търпение и да извадя ново геройче
Туториъл има в гримоара, до куест журнала(който не съществува). Вярно, текст в картинки, ама е доста подробен.
Не, не трябва да ходиш с него(то това е и част от чара), можеш да го последваш и да ти е по-лесно, може да отщипеш в произволна посока, реално ако не се биеш с противниците, играта не те спира да идеш почти никъде. Онези стражи дето споменах снощи, че ми искаха подкуп - бягах покрай тях неколкократно. Даже с Диего не вървях до лагера а взех да се шляя, намерих меч, убих няколко гадини, направих си храна и го срещнах направо в лагера. Примера ми че можеш да го следваш беше, за да опровергая твърдението ти, че играта те кара да се луташ без цел и посока(обективно невярно).
Явно си решил, че няма да харесаш играта, в което няма лошо - здраве да е. Вероятно играта има обективни проблеми, но няма нужда да си фантазираш и измисляш несъществуващи такива.
Впрочем впечатленията ми с трудните противници в началото и по-внимателната игра са от средната трудност(уж класическата Готик трудност) освен нея има както по-трудно(където предполагам и аз ще псувам), така и по-лесно трудност, която предполагам право играта доста по-близка до класическо РПГ, в което ти си Избрания.