Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
nightwarrior
Цитиране
10 юни 2026
Викаш друго си е като е като за хора дето не могат да си сдъвчат храната и чакат някой друг да го направи и да им я плювне в устата
Rostik79
Цитиране
10 юни 2026
Аре сега, да ти сдъвчели храната! Човек има нужда и от малко безметежно разпускане.

Сега като съм в Старфийлд, не знам защо, но очаквах подробни тюториали като на юбисофтските игри. Оказа се, че играта има купища механики, които не са обяснени или само бегло споменати. И гледам разни клипчета, за да ги понауча, че има неща, които може даже цялата игра да минеш, без да разбереш, че ги има.

Mitko6000
Цитиране
10 юни 2026
И аз съм на това мнение. Има добри туториъли и лоши. Не е казано, че всяка игра трябва да ти държи ръката постоянно, но като ще се хвърля труд да се създават механики, ще е хубаво да се знае поне базово как работят.

Един такъв лош пример, беше Assassin's Creed 3. Там имаше цяла икономическа система с Homestead-а, но почти никой не се занимава с нея, защото изобщо не беше обяснена.

Пример за добър туториъл пък, бих посочил First Light. Играта буквално учи на основните механики под формата на монтаж. Казва ти какво можеш да правиш и после те оставя сам да измисляш как да прилагаш нещата.

Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.