Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
522
...
530
>
nightwarrior
Цитиране
10 юни 2026
Викаш друго си е като е като за хора дето не могат да си сдъвчат храната и чакат някой друг да го направи и да им я плювне в устата
Rostik79
Цитиране
10 юни 2026
Аре сега, да ти сдъвчели храната! Човек има нужда и от малко безметежно разпускане.

Сега като съм в Старфийлд, не знам защо, но очаквах подробни тюториали като на юбисофтските игри. Оказа се, че играта има купища механики, които не са обяснени или само бегло споменати. И гледам разни клипчета, за да ги понауча, че има неща, които може даже цялата игра да минеш, без да разбереш, че ги има.

Mitko6000
Цитиране
10 юни 2026
И аз съм на това мнение. Има добри туториъли и лоши. Не е казано, че всяка игра трябва да ти държи ръката постоянно, но като ще се хвърля труд да се създават механики, ще е хубаво да се знае поне базово как работят.

Един такъв лош пример, беше Assassin's Creed 3. Там имаше цяла икономическа система с Homestead-а, но почти никой не се занимава с нея, защото изобщо не беше обяснена.

Пример за добър туториъл пък, бих посочил First Light. Играта буквално учи на основните механики под формата на монтаж. Казва ти какво можеш да правиш и после те оставя сам да измисляш как да прилагаш нещата.

LethianDream
Цитиране
10 юни 2026
Старфилд не е правилен пример, тя е чудесна игра. но е някак интуитивна, не като старите игри и соулс лайната да ти сложи мега труден противник и ти да се мъчиш да го мъчиш, докато си слаб на чай.

Примерно в Готик римейка не мога да вляза дори в първия град- искат ми 10 жълтици, ако не им дам ме гонят и убиват с един удар

Това не е честно, това е помиярско! Играта следва да надгражда малко по малко- докато си слаб, слаби противници, после постепенно с теб да стават все по-силни.

Да се похваля, взех си Сони ОЛЕД ТВ 55 инча току-що. Чакам го до края на седмицата да дойде с нетърпение и да си го взема и да се размажа. Толкова не съм се радвал на вещ, откакто бях дете, само дано всичко е ОК и да ми върши работа дълги години.

nightwarrior
Цитиране
10 юни 2026
Ростик, естествено преувеличих. Също както той го направи. Не мога да приема че игра която започва с NPC, което ти казва има "3 лагера, трябва да се присъединил към единия, ако искаш ела в моя(ако искаш можеш да ме последваш)", е игра която те кара да се луташ без цел и посока.

Играта буквално надгражда, първите врагове, които срещаш са малки scavenger-и, после има поотраснали, после възрастни, после вълци, гоблини, хора, орки. Кажи речи в този ред са нещата. Като задобрееш, тези първите scavenger-и не просто не са предизвикателство, ами ги сваляш с един удар и даже не ти прави впечатление. В началото битка с човек водеше до неизбежна загуба, сега бия по няколко (3ма ако са без броня, 1-2ма с броня) с лекота.

Ма той Lethian я е отсвирил, щото няма журнал(куест журнал имаш от самото начало) и карта (добре вярно, картата трябва да я купиш).

Не помня да съм давал десет руда на тия на входа, щото ги и нямах, стигнах до там със 7 събрани около пътя. Мисля че им казах, че съм с Диего(нпс-то от самото начало) и ме пуснаха.

Rostik79
Цитиране
10 юни 2026
В списъка ми е тази игра така или иначе. Ще се играе рано или късно.

Графично как е?

LethianDream
Цитиране
10 юни 2026
Вероятно трябва като путка да ходиш с тоя палячо Диего, докато 'заякнеш".

Рос, нищо особено, като първия Елекс е, тотална графична леш, но спрямо оригинала вероятно разликата е огромна.

Не знам, не ме кефи играта нещо, свикнал съм да има туториъл в началото поне на бойната система..

Убеден съм, че Фърст Лайт-а ще е страхотен в това отношение, то и Митко го каза..

Днес смятам да налетя на First Light, отделно си свалих пак втората Драгънс Догма, смятам да се въоръжа с търпение и да извадя ново геройче

nightwarrior
Цитиране
10 юни 2026
Ростик, не го слушай, освен в телевизор, няма да е зле и в очила да инвестира. Играта е на Unreal 5, въпреки проблемите на енджина, да се сравнява с първия Elex е нелепо

Туториъл има в гримоара, до куест журнала(който не съществува). Вярно, текст в картинки, ама е доста подробен.

Не, не трябва да ходиш с него(то това е и част от чара), можеш да го последваш и да ти е по-лесно, може да отщипеш в произволна посока, реално ако не се биеш с противниците, играта не те спира да идеш почти никъде. Онези стражи дето споменах снощи, че ми искаха подкуп - бягах покрай тях неколкократно. Даже с Диего не вървях до лагера а взех да се шляя, намерих меч, убих няколко гадини, направих си храна и го срещнах направо в лагера. Примера ми че можеш да го следваш беше, за да опровергая твърдението ти, че играта те кара да се луташ без цел и посока(обективно невярно).

Явно си решил, че няма да харесаш играта, в което няма лошо - здраве да е. Вероятно играта има обективни проблеми, но няма нужда да си фантазираш и измисляш несъществуващи такива.

Впрочем впечатленията ми с трудните противници в началото и по-внимателната игра са от средната трудност(уж класическата Готик трудност) освен нея има както по-трудно(където предполагам и аз ще псувам), така и по-лесно трудност, която предполагам право играта доста по-близка до класическо РПГ, в което ти си Избрания.

The_Doctor46
Цитиране
11 юни 2026
Някой гледа ли геймплея от новата A Plague Tale?Няма общо с предишните две игри.От това,което показаха,е някакъв микс между Assassin's Creed и Tomb Raider.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
LethianDream
Цитиране
11 юни 2026
Твърдо ще я играя, че съм огромен фен на поредицата. Много се радвам, че са сменили геймплея, в двойката вече се поизтърка тоя стелт. Не съм гледал трейлъри, не искам да се спойлвам..
lyubohar
Цитиране
11 юни 2026
Също така има нова игра от студиото зад Disco Elysium - Zero Parades: For Dead Spies. Както и още един клонинг на Disco Elysium, който май даже е по-добрата от двете: Esoteric Ebb.
LethianDream
Цитиране
11 юни 2026
И двете са ми в уишлиста, даже уикенда се точех да си ги взема, но вероятно ще ги оставя за нататък, че ми се играе First Light.
Пак се зарибих много по Slay the Spire, а има вече и втора част, сърбят ме ръцете и нея да почвам
BundyBari
Цитиране
11 юни 2026
Изтегли си RogueBook, подобна е на Slay The Spire. И аз чакам втората част, но за някоя от конзолите, че отдавна вече не играя нищо на PC.
LethianDream
Цитиране
11 юни 2026
И аз не мога да се прежаля да играя на PC, затова не я купувам двойката. Сега си купих нови три картови игри - Across the obelisk и две други, много ме зарибяват, изключително интересни са, всеки рън е различен и се случват любопитни събития.. Има и една друга страхотна, която обаче ми е много трудна на високите трудности. забравих й името, супер оригинална е, имаше битка с говорене там, мяташ карти като скиловете са да затапиш някой или го заплашваш
BundyBari
Цитиране
11 юни 2026
Благодаря че сподели за Across The Obelisk, не я знаех, ще я взема за Switch-a. Иначе аз преди време в друг пост коментирах този жанр, но в контекстта на мобилния гейминг - има там много такива игри и са страхотни, като за мен най-добрите са Dawncaster, Indies' Lies и Night of Full Moon. И иначе за PS4 си взех преди време една такава по "Властелина на пръстените" - The Lord of The Rings: Adventure Card Game, но още не съм я играл и не мога да дам отзиви дали е добра.
<
1
...
522
...
530
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.