Любо, хвърли й едно око, предполагам, че ще я оцениш
Да, това с код в кутийка наистина е малко шизофренично - уж да ти даде илюзията, че "притежаваш" някаква пластмаса да ти стои на шкафа. Всякакви фетиши имат хората.
Трябва да призная, че имам няколко ценни за мен дискове, за които съм дал нелогично много пари. Например "правилния" диск на Outer Wilds с DLC-то, тъй като навсякъде се продава объркан диск, на който DLC-то липсва. Също за Grime дадох доста пари да поръчам азиатското издание от US, тъй като в Европа го няма. Наскоро така се сдобих и с PS4 изданието на Disco Elysium, което е много трудно да се намери вече. Чакам го всъщност все още. PS5 изданията в момента се продават по 150 евро диска
Така че донякъде за някои от игрите това е и инвестиция с висока възвращаемост някой ден, но аз не ги купувам заради това.
Аз обикновено вземам диск като има нещо по-специално, примерно за Ghost of Tsushima имаше готина метална кутия. За Elden Ring плакат, значки, книжка.
Много се чудя за GTA, не съм огромен фен на поредицата. Превъртал съм май само старите(3, Vice City, San Andreas). А имам и подозрения как ще върви на обикновения PS5. Ще изчакам ревюта и ще видя. То геймплея като цяло е ясен, ама ако е 30 фпс или много компромисен 60, направо ще чакам PC версията догодина, хем ще ми е по-евтино от някой сайт за ключове.