Това стандартната версия ли?
Сега проверих - това е Launch версията, която обаче е и на същата цена.
Ремастър ще рече същата като оригинала, само че с леко пипнати текстури. Това си е цялостен римейк от нулата, направен на новия енджин на Убисофт, с преработен геймплей и механики и допълнения към историята. Много хора не правят разлика между двете. ![]()
Иначе, както бях споменал, за мен Black Flag винаги е била доста прехвалена. Идеята на AC игра с пирати е супер, но много от механиките в оригинала бяха по-лоша версия на 3-ката. Особено бойната система.
С тази, за момента, си прекарвам доста по-добре отколкото оригинала като го играх през 2013 година.
Има неща, които не ме кефят. Например, фактът че не могат да се преиграват мисии, а вместо това са сложили New Game + щото е по-лесно. Разбирам в Shadows и другите RPG игри защо е така, но тук нямат особено оправдание, особено когато опцията я имаше в оригинала. Дори в Mirage добавиха такава опция за главните лоши които убиваш и за контрактите. Не ми се занимава да преигравам цялата игра, само за да стигна до готина мисия, която бих искал да пробвам да мина по различен начин. И ако нямам ръчен сейв, съм преебан. За момента, се опитвам да си създам ръчни сейвове на няколко ключови части от историята, че да мога ако искам да се върна да преигравам. Надявам се и тук поне това да има с някой ъпдейт.
Друго което не ме кефи, са контролите. Макар и да могат да се променят дори и на PS5, контролите са направени много подобно на Shadows, което прави на практика невъзможно да се направят така, че да са близко до класическите, например спринтът да е като задържиш R2. В Миража също беше зор, но с ъпдейти, горе долу можеш да си оправиш контролите, че да са подобни на тези в по-старите части. Тук се мъчих и не намерих компромисен вариант при който да няма конфликти с други контроли.
Засега, тук са ми основните проблеми които ме дразнят.
Друг по-малък негатив е в новото съдържание и по-скоро допълнителните сцени. Просто си личи кое е запазено от оригиналната игра и кое е добавено сега за римейка. Не че не е добро, но все пак. В някои кътсцени наприемер, Едуард и човекът с който говори пак стоят като чучела. Едуард стои или на Ф, или със скръстени ръце като Касандра. Не е нещо ненормално което да разваля играта, но се забелязва. Освен това, на Matt Ryan гласът не е баш същия като преди 13 години и може да се разпознае кои записи са нови в диалога.
Друго нещо което ми липсва е опцията ръчно да избирам кога да се бия с юмруци. Много хора се оплакаха за липсата на бой със скритите остриета, освен при takedowns, но на мен това не ми пречи толкова. По-скоро има моменти, като например при един крадец в началото, където си мисля, че Едуард не би го убил с мечовете, а просто би го ступал. Има мисии където играта автоматично ти избира юмруците, но извън тях, винаги си само с мечовете.
Дали е по-добра, бих казал да, но се надявам с бъдещите пачове, Убисофт да адресира някои от липсващите неща.
Иначе играх версия с емулатор, който си беше в пакета с играта - настроен изцяло. Сваляш (ясно откъде) и пускаш.
Хм, докато чаках мейл да си взема играта, гледам, че съм получил съобщение, че по някаква причина не е минало плащането и поръчката ми е анулирана. Сега влизам в ОЗОН и гледам, че Launch версията (с картата и книжката) е налична само във физическите магазини. WTF!?