Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
529
...
546
>
bonchef
Цитиране
13 юли 2026
СТАЛКЕР-2. Играта е страхотна и ..... има най-дървеното прицелване с джойстик което някога ми е попадало наред РДР2. Бутвам гъбката, мерника не мърда, бутвам по силно и айде целта е подмината. Наред с плуването на мерника при прицелване играта се доближава до симулатор. Обмислям да си я доиграя с клавиатура и мишка ако сработят с ПС-5 про но би следвало. РДР2 нямаше динамични престрелки но тук с разни гадини, мутанти, кучета и какво ли още не нещата са груби. Друг вариант е да включа асистентите при прицелване но ще се развали кефа. Играя на трудност Сталкер не мога ди си представя какво ще е на другите две Ветеран и Масътр. Тази конзолка е по малка от оригиналния ПС-5 и доста по рано вентилаторите почват да се чуват. Оригиналния ПС-5 явно е бил по оптимизилан откъм охлаждане.
Rostik79
Цитиране
13 юли 2026
Е, то София - Бургас по магистралата за 3 часа и баба може
Ама от Шумен през Стара Планина докато стигнеш магистрала А1 са едни проходи, едни завои и баири и ограничения и един камион като те затапи, може с десетки километри да караш зад него без да можеш да изпревариш. Има идиоти, които изпреварват по завои, някои от тях после влизат в хрониката на вечерните новини, затова аз доста предпазливо карам. Ама скоро време магистрала през северна България май няма да видим завършена, така че това е положението.
Mitko6000
Цитиране
13 юли 2026
Доста странно. На мен ако Озонци ми анулират поръчка ми се обаждат винаги, ама то е само в случаите когато нещо е от доставчик, който не им го доставя.

А иначе за вентилаторите на 5-цата, аз съм с оригиналния и хич не се чува, като се има предвид, че е на 3 години и половина вече.

lyubohar
Цитиране
13 юли 2026
bonchef написа
СТАЛКЕР-2.
bonchef написа
джойстик

Защо, о, защо ...Това буквално е най-PC играта евър, как може да си го причиняваш

Ростик, ако го няма физически в Шумен, утре имам път до Озон. Мога да ти я взема и да ти я пратя по еконт/спийди и да ми преведеш по Револют.

Rostik79
Цитиране
13 юли 2026
На ПС5 (също от първите поколения) нямам спомен да съм чувал вентилатор, обаче като пуснах GoW на VRR (да вдига кадрите на 60 херца до 120 на места), почна без предупреждение да се самоизключва от прегряване. Това беше от прах, който пълни решетката на захранването (не е прахолякът от корпуса) и се почиства доста трудно. Или се разглобява почти целия, или, както аз направих - приспособих към прахосмукачката една сламка и така стигнах то захранването и изсмуках прахоляка. Спря да се самоизключва.
А на ПС5 про-то, с което съм от вече 2-3 месеца също не съм чувал вентилатора изобщо.
Rostik79
Цитиране
13 юли 2026
Мерси Любо, но няма нужда. Аз ще съм във Варна в края на седмицата и там може да отида в Озон в мола.
Или просто да не я вземам сега играта, а по-нататък. И без това имам още бая от Старфийлд, а после глася Резидент Ивъл 4, също един пропуск ми виси - Call of Duty WWII, която отдавна искам да разцъкам. Знам, че е кратка кампания, но си имам носталгия към игри за ВСВ, които в началото на 2000-те бяха голям хит и много пъти съм превъртал MoH: AA, първите Call of Duty, Return to Castle Wolfenstein, дори Battlefield 1943 я изиграх на сингъл.
lyubohar
Цитиране
13 юли 2026
Аз си взех 1 месец в Ubisoft за 17 евро, за да я пробвам, и засега ми е meh - точно както всяка AC досега. Но ще я мъча още, барем най-накрая някоя игра от тая поредица ми кликне.
tenga
Цитиране
13 юли 2026
Аз си приключих окончателно с Crimson Desert и мога да я обява за най-скапната игра някога създавана за Playstation 5. Взех си Ghost of Yotei и се пръскам от кеф. Тия некадърници от Pearl Abyss могат да се запишат на уроци при пичовете от Sucker Punch за да се научат как се оптимизира игра за конзола

Между другото и аз съм от Шумен и потвърждавам че пътя Шумен - София е над 4 часа и половина с нормално каране. Преди 2 седмици го пътувах през Търново и вече на много участаци по пътя са сложили стълбове/конуси за да не се изпреварва и се кара с 80-90 км/ч максимум което прави пътуването още по-дълго, но поне една идея по безопасно. На връщане за уж по-удобно пътувах с влак София - Шумен. Е пътя беше общо 8 часа, влака се движи с 60 километра защото релсите били много напечени и можело да дерайлира. Върнаха ме не в миналият а в по-миналият век. Бях на косъм да слизам на Попово и да викам някой да ме взима оттам.

BloodDagger
Цитиране
14 юли 2026
lyubohar написа
Аз си взех 1 месец в Ubisoft за 17 евро, за да я пробвам, и засега ми е meh - точно както всяка AC досега. Но ще я мъча още, барем най-накрая някоя игра от тая поредица ми кликне.

Ами, ако оригиналната (или която и да е друга AC игра) не ти е кликнала, надали и тази ще.

Иначе след няколко часа в открито море, все още съм с позитивни емоции към играта. Има подобрения в корабните механики и може би морските битки са една идея по-трудни, което е добре. За момента и не ми е омръзнало да обикалям по малките островчета из картата. Харесва ми и как са разнообразили грабежите на warehouses - трябва да обиколиш и да подслушваш у кого е ключа, вместо eagle vision-а да ти го показва веднага. Като забележка бих посочил и аз контролите, които на моменти дразнят, но това е поправимо надявам се.

Mitko6000
Цитиране
14 юли 2026
BloodDagger, ако играеш на конзола, или с джойстик, пробвай това:

Crouch - L3

Sprint - R1 Hold

Attack - Square

Photo mode - R2 + R3

Играта ще ти пусне предупреждения за конфликти, но могат да се игнорират. Всичко си работи.

Аз играя така и ми е много по-удобно от default контролите.

Rostik79
Цитиране
14 юли 2026
На мен ми е много неудобно всякаква форма на атака като е на някой от бутоните с квадрат, кръг и т.н... защото като атакуваш губиш контрол на оглеждането. Т.е. гледаш само в посоката, в която ти е в момента героят. Ако атаката е с L1/L2, палецът ти остава в контрол на дясната гъбка.
Може би за игра като Асасина, в която битките не изискват особена сръчност е ОК, но примерно за GoW или друга игра с бърза комбат система не мога да си представя да удрям и да гледам само напред, а като се завъртя няма да мога непосредствено да нанасям удар или да го правя заедно със завъртането, защото трябва да пуснеш гъбката, за да натиснеш квадрата и губиш няколко милисекунди.

Тревогите на конзолните пейзани, хаха!

The_Doctor46
Цитиране
14 юли 2026
Аз заради това винаги се чудя как е удобно на хората с контролер.Покрай суча взех все по-често да ползвам контролер поради очевидни причини и във всяка игра има много места,на които си мисля-"Ей сега да имах една мишка и клавиатура".Примерно Байонета на PC се въртя във всяка посока,мога да видя дали някой иска да ме положи отзад и съответно да доджна.За да вземаш платинена оценка на всяка битка,трябва да избягваш да те удрят.Двойката и тройката ми бяха много по-тегави в това отношение,щото са само за суич и там е само с контролер.Дори въртенето е много по-дървено.Да не говорим за контролни настройки.Тук няма много опции.Единствените игри,които са ми били по-удобни с контролер,са файтъри(не съм играл отдавна) и ФИФА-та.
You can either fight at my side or get crushed under my heel, but you will not stand in my way
Mitko6000
Цитиране
14 юли 2026
Не знам дали е просто навик или рефлекс, но на мен никога не ми е било проблем това. Достатъчно бързо мога да реагирам и да мръдна дясната гъба с палеца и после да продължа да млатя с квадрата.

Проблеми с това имах в самото начало като хванах контролер, като 16 годишен.

lyubohar
Цитиране
14 юли 2026
BloodDagger написа
Ами, ако оригиналната (или която и да е друга AC игра) не ти е кликнала, надали и тази ще.

В последните години съм пробвал само модерните асасини, а тази нали уж е от "истинските", които са с по-малко RPG претенции и по-линейни, с повече история. Та реших да дам шанс и на тоя тип асасини, макар едно време да съм пробвал 2, която уж е най-великата.

Та харесват ми пиратите, не са лоши, но след Ghost of Yotei повечето механики ми се струват доста по-дървени и недомислени. Също ужасно ме дразни, че някакви random думи в диалозите са с главна буква Неграмотна работа.

Rostik79
Цитиране
14 юли 2026
Аз оригиналната пробвах и не ми кликна, но имам желание да играя сега римейка.
Геймплейно ми се стори мега-дървено, сега уж точно там са повечето подобрения.
А иначе атмосферно много ми беше харесала с архитектурата на градчетата, облеклата на местните, музика и т.н... Както и в другите им игри, има нещо като вградена енциклопедия с интересни исторически статии и информация за разни известни монументи и личности. В това отношение ЮБИ винаги много се стараят.
<
1
...
529
...
546
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.