Променям малко списъка на база видяното както следва:
Като гледам на първо четене в личната ми класация за игра на годината ще се борят Cyberpunk 2077 и The Last of Us II.
Задължителни - Cyberpunk 2077, The Last Of Us II, Metro Exodus, The Division 2, Rage 2.
Интересни - Control, Atomic Heart, The Sinking City, Beyond Good and Evil 2, Greedfall, Gears of War 5, Resident Evil 2, Sekiro: Shadows Die Twice, Code Vein, The Ghost of Tsushima, Days Gone
Очаквани разочарования - Anthem, Biomutant, Kingdom Hears 3, Death Stranding, Doom Eternal, Generation Zero, Unholy
Anthem ми изглежда като някаква подобрена версия на Warframe, което не говори добре за игра на пълна цена. KH3 не е мой тип игра, а Биомутанта ми изглежда зле и неполиран. Unholy e като римейк на Agony, демек ще е зле.
За сметка на това The Sinking City и Atomic Heart изглеждат като пълна лудница и ще се вземат на сто процента.
Mного съм впечатлен от римейка на RE2, изглежда много добре, както и от Sekiro (а не харесвам Souls игри) и The Ghost of Tsushima.
Всичко това са мои лични очаквания на база трейлъри, да видим реално като излязат какво ще се случи. Като нищо отнякъде може да дойде и някое инди, което да ми отвее главата
Biomutant - някак си духовете ми говорят, че ще е добър. Само дано да не е прекалено кратък, което е съвсем възможна опция. По-скоро ми се струва пък, че The Outer Worlds откъм геймплей ще е пошла история, на теория поне сюжетът трябва да е силен.
Death Stranding - имам огромни, огромни съмнения около него. А и също така няма обявена година за него, нали? Че според мен говорим за 2020-а. Ама като цяло стилът на Коджима не е моят, тъй че... ще видим.
Очертава се добре годината реално, ама сега тепърва ще се почне с отлаганията. Както е по традиция. Ама кой знае, 2018-а за мен беше доста положителна откъм гейминг. Немалко игрици успяха да ме хванат за дълго. Може би и тази ще е така.
PS: Това https://www.reddit.com/r/metro_exodus/comments/aglzng/metro_exodus_will_not_have_side_quests/ ме зарадва. Може би няма да е поредната скучна open world игра с еднакви куестове.