Вероятно и заради това който човек във Valve е видял концепцията за Portal си е казал - "Dafuq, това е същото като Half-Life" и веднага са ги лапнали. Винаги съм уважавал подобен тип дизайн, но той е доста... рядък.
Като се замисля и в гейминга, освен в много други сектори на изкуството, малките неща правят разликата.
Не е SOMA, но май никак не е лоша. Хммм...
@Charcharo - почти няма разочаровани от Resident Evil 7, поне доколкото гледам оттук и оттам, което си е похвално. Класически хорър - с геймплей и всичко.
Добра игра, леко късичка, но добра.
Моята концепция с Андромеда ще е сваляне на трудността на easy и минаване на историята с минимум занимаваме с битки, надявайки се ролевите елементи да са достатъчно интересни, за да ме задържат пред екрана. Имам предвид значими избори, С&С, интересни персонажи, такива неща, не разни точки, които да разпределям между самите битки.
Най-добри гейм сесии съм имал с МЕ, когато сложа ниско ниво на трудност, моето парти разхвърля всичко и всеки наоколо, минавайки бързо през битките, за да стигна до следващата част от историята.
В Двойката, например, играх на нормална трудност, но не мога да се сетя за някоя особено интересна битка, а си спомням моменти с "трудни" решения като кой да жертвам към края на играта. Това са нещата, които са ми интересни.
Обратно - в игри като DA:O играя на висока трудност, защото намирам очарование от това да пробваш различни min/max билдове, различни парти комбинации, различни комбота. Механиката на играта го позволява. Там дори траш противниците могат да предложат забавление. Екшън подходът в битките не е точно елементът, който ми приляга.
С това искам да кажа, че съм ок с МЕ по отношение на екшън елемента, ако играта предложи силни ролевите елементи.
Иначе всеки следващ трейлър, който виждам ме изумява с анимациите. По принцип не ми прави чак такова впечатление, ама бога ми - много са зле. ![]()
@vldir - тази игра я очаквам. С нетърпение - не, но пък ми се струва, че може и да е някоя от приятните изненади на годината. Или поне така се надявам. ![]()
Иначе хора... Witcher 3 реално RPG ли е? Смисъл това ми е втората най-любима игра но... не мисля, че е реално RPG.
П.С. За мен гласовата актьорска игра не може да се замени с нищо, тъй че тук ще ти трябва доста да ме убеждаваш, докато ти схвана гледната точка.
На второ място, това косвено се отразява на друг ролеви елемент - богатството на изборите и възможността да изиграеш дадена ситуация според ролята/визията, която си изградил за героя ти. Вместо да ти предложат 5, 6, и повече различни подхода в даден диалог, смислено написани и обхващащи различни аспекти на персонификация/уклон, на теб ти предоставят два, три основни, унифицирани отговора, които често се закючават в "Да", "Не", "Exit".
Това чисто техническо ограничение - трудността да се озвучат разнообразни диалози и варианти в един единствен разговор, какво остава за цяла игра, пряко сваля качеството на ролевото преживяване, ако под "ролево" разбираме възможността да изиграем героя си възможно най-достоверно спрямо нашата представа. О, да, така немимуемо се вдига ААА качеството на играта, но аз съм "мерси" на тази цена.
Всичко опира до това, какво очакваш от игрите - екшън от екшън игрите, хорор от хорор игрите, симулация от симулаторите, роулплей от ролевите игри и т.н.
Fallout 4 примерно уж е RPG... но не е - лош шутър с RPG елементи е.
Уви при VA (Voice Acting) просто ми се струва като нещо, което струва прекалено много. Нямам против да има добър VA, но само ако не страда нещо в играта заради това. Филтрирам го, свикнал съм да чета и просто често дори не го чувам или слушам. Даже не си спомням как звучат някои добри персонажи от игрите. Чел съм, не съм слушал ![]()
Е виж, етнографски детайли, ерозия, коректни дрехи и що годе OK механика или металургия и дизайн. Това вече ме радва. От коя страна на дърветата да има повече мъх, къде се събира водата... все яки неща.
Защо до го еба Редания е 100 години назад от Нилфгард в броните НЗ...
+ това на DragonSlayer за Voice Actinga... логична е, просто често не го забелязвам. Май само на Main Character ЧЕСТО го отчитам.