Парола
Парола (отново)
Имейл
Форум
Последна активност
<
1
...
153
...
797
>
pseto
Цитиране
15 февруари 2017
Half-Life винаги ме е впечатлявал откъм загадки и левъл дизайн. Най-вече защото всичко идваше толкова... интуитивно. Както споменах в дискусиите около закъснялото ми Doom ревю - едно от нещата, които ненавиждам в "старите" шутъри са загадките. Които бяха - "Тука има една голяма заключена врата, сега обикаляй из нивото, докато някъде не намериш скатан в путката си майна бутон, който като натиснеш ще се чуе "Шусссс" и ти трябва да се сетиш, че ще отвори голямата врата, ама може да отвори и по-малка скрита врата, през която трябва да минеш, за да намериш втория "Шусс" бутон за голямата врата. В Half-Life никога не съм чувствал, че някой си прави пишка с мен при подобен тип пъзели - напротив, винаги са били интуитивни. И то много.

Вероятно и заради това който човек във Valve е видял концепцията за Portal си е казал - "Dafuq, това е същото като Half-Life" и веднага са ги лапнали. Винаги съм уважавал подобен тип дизайн, но той е доста... рядък.

Като се замисля и в гейминга, освен в много други сектори на изкуството, малките неща правят разликата.

Charcharo
Цитиране
16 февруари 2017
https://youtu.be/lnOuAt3-Bus

Не е SOMA, но май никак не е лоша. Хммм...

darkblue
Цитиране
17 февруари 2017
pseto
Цитиране
17 февруари 2017
Това видео за Prey е прекалено дълго, мисля да не се спойлерирам за стартирането на играта. Ще изчакам да излезе, пък да видим после.

@Charcharo - почти няма разочаровани от Resident Evil 7, поне доколкото гледам оттук и оттам, което си е похвално. Класически хорър - с геймплей и всичко. Добра игра, леко късичка, но добра.

vldir
Цитиране
17 февруари 2017
http://www.gamespot.com/articles/heres-14-minutes-of-lords-of-the-fallen-devs-new-a/1100-6447969/?ftag=GSS-05-10aaa0a
darkblue
Цитиране
18 февруари 2017
DragonSlayer
Цитиране
19 февруари 2017
Битките тук определено не са нещо, което да ме впечатли. Просто това не е моето разбиране за интересни битки. МЕ никога не ме е печелил с този елемент.

Моята концепция с Андромеда ще е сваляне на трудността на easy и минаване на историята с минимум занимаваме с битки, надявайки се ролевите елементи да са достатъчно интересни, за да ме задържат пред екрана. Имам предвид значими избори, С&С, интересни персонажи, такива неща, не разни точки, които да разпределям между самите битки.

Не е задължително да има смисъл във въпросите. Това е задължително само за отговорите." Сюзън Смърт
darkblue
Цитиране
19 февруари 2017
Кофти е като не е това което очакваш. За мен пък този тип битки са по готини, а не нали тип heroes или final fantasy. На теб какъв тип битки ти харесват ?
igra4
Цитиране
19 февруари 2017
Prey може да се окаже попадение.
DragonSlayer
Цитиране
19 февруари 2017
Не, за мен битките не са проблем и не е изненада това, което виждам, защото знам какво да очаквам от МЕ като геймплей. Дори мога да кажа, че битките тук са по-интензивни от първите части, което ще е хареса на много хора. Това е ок.

Най-добри гейм сесии съм имал с МЕ, когато сложа ниско ниво на трудност, моето парти разхвърля всичко и всеки наоколо, минавайки бързо през битките, за да стигна до следващата част от историята.

В Двойката, например, играх на нормална трудност, но не мога да се сетя за някоя особено интересна битка, а си спомням моменти с "трудни" решения като кой да жертвам към края на играта. Това са нещата, които са ми интересни.

Обратно - в игри като DA:O играя на висока трудност, защото намирам очарование от това да пробваш различни min/max билдове, различни парти комбинации, различни комбота. Механиката на играта го позволява. Там дори траш противниците могат да предложат забавление. Екшън подходът в битките не е точно елементът, който ми приляга.

С това искам да кажа, че съм ок с МЕ по отношение на екшън елемента, ако играта предложи силни ролевите елементи.

Не е задължително да има смисъл във въпросите. Това е задължително само за отговорите." Сюзън Смърт
pseto
Цитиране
19 февруари 2017
Аз пък очаквам точно обратното - бойната система да ми задържи интереса. Имам някакво усещане, че историята ще е средна ръка в най-добрия случай, а страничните мисии ще са посредствена работа (отново в най-добрия случай ). Отдавна съм спрял да се надявам на сюжет и прочее от BioWare. Сега се чудя дали могат да направят нещо откъм геймплей.

Иначе всеки следващ трейлър, който виждам ме изумява с анимациите. По принцип не ми прави чак такова впечатление, ама бога ми - много са зле.

@vldir - тази игра я очаквам. С нетърпение - не, но пък ми се струва, че може и да е някоя от приятните изненади на годината. Или поне така се надявам.

Charcharo
Цитиране
19 февруари 2017
@Pseto - някой от тия дни трябва да обесня защо не ми дреме за Voice Acting/Animation quality и бих им премахнал бюджета ако значи повече world detail/content/technology

Иначе хора... Witcher 3 реално RPG ли е? Смисъл това ми е втората най-любима игра но... не мисля, че е реално RPG.

pseto
Цитиране
19 февруари 2017
Ами аз лично не мога да намеря аргументи против това, че The Witcher 3 е RPG. Тъй че трябва да раздуеш какво имаш предвид. Със сигурност не е "само" екшън-приключение - примерно Uncharted 4 е пример за чиста екшън-приключенска игра. Или Rise of the Tomb Raider примерно - в който има ролев елемент, но той е повърхностен, за разлика от Вещера.

П.С. За мен гласовата актьорска игра не може да се замени с нищо, тъй че тук ще ти трябва доста да ме убеждаваш, докато ти схвана гледната точка.

DragonSlayer
Цитиране
19 февруари 2017
Войс актинг конкретно на главния герой (твоя персонаж) в голяма степен убива имършъна, що се отнася до отиграване на персонажа ти в чисто ролеви аспект. Фактът, че "звучиш" и се държиш по начин, който не се асоциира с твоята представа за героя ти, до голяма степен отмахва "R"то от RPG. Това на първо и най-главно място.

На второ място, това косвено се отразява на друг ролеви елемент - богатството на изборите и възможността да изиграеш дадена ситуация според ролята/визията, която си изградил за героя ти. Вместо да ти предложат 5, 6, и повече различни подхода в даден диалог, смислено написани и обхващащи различни аспекти на персонификация/уклон, на теб ти предоставят два, три основни, унифицирани отговора, които често се закючават в "Да", "Не", "Exit".

Това чисто техническо ограничение - трудността да се озвучат разнообразни диалози и варианти в един единствен разговор, какво остава за цяла игра, пряко сваля качеството на ролевото преживяване, ако под "ролево" разбираме възможността да изиграем героя си възможно най-достоверно спрямо нашата представа. О, да, така немимуемо се вдига ААА качеството на играта, но аз съм "мерси" на тази цена.

Всичко опира до това, какво очакваш от игрите - екшън от екшън игрите, хорор от хорор игрите, симулация от симулаторите, роулплей от ролевите игри и т.н.

Charcharo
Цитиране
19 февруари 2017
Просто защото по този начин следва, и че игри като STALKER са RPGs. Не казвам, че RPG е някакъв свещен жанр. Реално мисля, че е просто равен на останалите като в другите изкуства (но ако насила трябва да избирам, то статегическите жанрове ще са над другите - просто те нямат сравнително директен еквивалент в литературата или дори киното, който да е в пъти по-добър). Това да не е RPG нищо не променя за качеството и

Fallout 4 примерно уж е RPG... но не е - лош шутър с RPG елементи е.

Уви при VA (Voice Acting) просто ми се струва като нещо, което струва прекалено много. Нямам против да има добър VA, но само ако не страда нещо в играта заради това. Филтрирам го, свикнал съм да чета и просто често дори не го чувам или слушам. Даже не си спомням как звучат някои добри персонажи от игрите. Чел съм, не съм слушал

Е виж, етнографски детайли, ерозия, коректни дрехи и що годе OK механика или металургия и дизайн. Това вече ме радва. От коя страна на дърветата да има повече мъх, къде се събира водата... все яки неща.

Защо до го еба Редания е 100 години назад от Нилфгард в броните НЗ...

+ това на DragonSlayer за Voice Actinga... логична е, просто често не го забелязвам. Май само на Main Character ЧЕСТО го отчитам.

<
1
...
153
...
797
>
Нужно е да сте регистрирани, за да пишете във форума.