Естествено, с обяснение защо тях ![]()
Чакам Vega макар, че е мистерия за мен. На прецентациите на AMD картата е боклук, истински провал ... просто е СУПЕР зле...
На като чета архитектурни параметри... WTF... та това ТРЯБВА да е чудовище...
Иначе сега само чакам R5 1500X и 1600X и правя 2 PCта за приятели.
Щото от 10+ години си мечтая да направя това, а и накак си тия райзъни правят нещата доста благоприятни за това начинание точно тази година.
Само не ми харесва че тия чипове имат някаква граница до 4 ghz +/- 100 mhz. Не че има някакво практическо значение, даже на default са предостатъчни. Пак някаква краста. Досега не съм имал процесор по-скъп от 90лв, ама съм ги изцеждал до последно с овърклок. E2160 от 1600 mhz на 3100, Sempron от 1800 на 2800, Athlon le-1620 от 2.4 на 3.9...
Та май ще трябва някаква нова ревизия на Rayzen-а да се изчака
Доскоро си представях една бъдеща система с нещо от рода на Core i5 6500, което ще ми е напълно достатъчно близките няколко години, но този Ryzen може да ми обърка плановете в положитрлен смисъл.
По принцип i7 не е ли безполезен за гейминг. Разбирам HT and all, но честно казано досега не съм видял разлика в игрите когато го изправят срещу друг процессор, вече като вкарат нещо повече като 3D rendering, video rendering, streaming etc. неща които 90% от потребителите не правят, виждам смисъла. Поради тази причина процесора ми е i5 7500.
Знам че AMD са bang for the buck но за момента е много нов процесор и предпочитам да заложа на нещо което е стабилно и така да се каже уталожено на пазара.