What The Fuck
Shadow of War Gameplay
Например, намирам сетингът на Torments ToN за интересен, защото не е конвенционален и твърде преекспониран (като баналното фентъзи човек/елф/джудже/орк, а интригуващ и в същото време подходящ за ролева игра. Действието се развива хилядолетия и хилядолетия напред в бъдещето, цивилизации са се издигали и умирали, всяка следваща построена върху руините на предходната. Някои от тях са били могъщи и проспериращи, други не толкова.
Играчът изследва странен и причудлив свят, в който все още могат да се намерят остатъци от древните цивилизации - артефакти по-скоро ценни с археологическата си стойност. Но сред тези древни артефакти понякога може да попаднеш и на такива, които обладават чудни, дори страховити, за съвременния човек сили...
Това е интересен сетинг, бих казал. Красиви, интересни и подходящи декори за ролева игра.
*едит - докато съм писал това "кратко и достъпно обяснение"
са ме изпреварили.
Приятно впечатление в Zero Dawn ми направи и фактът, че играта е силно стори дривън и отвореният свят не пречи по никакъв начин на пейсинга.
https://www.forplay.bg/articles/games/review/261/horizon-zero-dawn
Story-driven е още по лесно - води се от историята. Напредването в играта е обвързано със историята на играта. Историята е водещото. Пример за обратното - DOOM. Играта си има история, но тя върви някъде отзад, като фон, водещ е геймплеят.