На таз Dauntless е доста по-близо усещането в битка до това, което ти дава DS.
Изглежда забавен Biomutant - определено ще го чакам. То и реално беше една от малкото обявени нови игри на Gamescom, който по-скоро беше разочароващ.
Има сингъл елемент, но той е по-скоро като екстендед туториъл и главното е PvP-то. Ако се чудиш само за сингъл, няма смисъл. Дивелъпърите още работят, обещали са тонове контент за в бъдеще, което ако е вярно ще е супер, но пък едва ли ще доведе до реално големи спадове в цената(засега).
Артстайла ми допада(съгласен съм, няма да допадне на всеки), бойната система се усеща страхотно - плавни битки, правиш си къстъм комбота. Малко почва да издиша при по-големички мелета, ама май просто не е била мислена за тях. Има гриндене в различна степен най-малкото за движенията(ако си добър и адекватно доджваш/блокираш може много бързо да си набавиш муувсетове, ако не си.. ще отнеме доста). Донякъде и на гиъра.
На мен ми допада и доста увлича. Единственият сравнително голям минус към този момент е липсата на опция за повече от един персонаж, а за момента 1 персонаж - 1 боен стил от възможните 3 и трябва да се придържаш към него. Да, можеш да влезеш в специфично училище за конкретното бойно изкуство, но това е малко в страни от нещата.
Пак казвам виж и прецени, няма как играта да допадне на всеки, не и е такава целта. Надявам се да са прави за контента, защото ако не добавят нещо в последствие, вероятно добрата идея ще загине.