То попринцип от 2015 нагоре игрите ги направиха лесни, прекалено при това. Предполагам е така заради навлизането на по-малка на възраст аудитория в гейминга. Предпочитат да направят игра, която ги води за ръчичка, а не малко да се напрегнат.
Естествено аз винаги съм "за" възможно най-завършени игри, колкото и да се чака - тъй че дори и да правят портове, пак ще се намират и чистят доста бъгове, тоест играта при всички положения ще се появи в по-добър вид през ноември.
П.С. На ДС2 да убиваш всичко мобове по 10 пъти е направо нереално за мен, ново ниво на "completionist" познавам още един човек, който го прави и мислех, че се ебава, но явно не
Но като цяло да, сложен е там хем да можеш да се нахраниш, хем да не е просто разходка от А до Б.
Най-близко до споменатото от теб е както каза Rostik79 в двойката, но наистина трябва по 10 пъти и става само в Scholar of the first sin версията(не знам старата още продава ли се, но в нея не изчезваха).
Също така и Ashen, който играя от скоро, макар че там не е че не се риспоунват, а имаш опция след като избиеш, да отидеш до камък(еквивалент на бонфайъра) и ако не седнеш да почиваш, то само ти пълни кръвта, без да съживява противници. Но предполагам ако те убие бос, пак ще се вдигнат.